Şimdi Ara

Türksat Fiber İnternet, anten kablosuyla mı sağlanıyor yoksa cat6 benzeri bir kablo mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir şey soracağım bugün Türksat kabloneti aradım altyapıyla ilgili bilgi almak için. Binamda Türksat fiber mevcutmuş. Ben şuan TT fiber altyapısını kullaniyorum dedim. Modem değişimi olacak mı diye sorduğumda hayır olmayacak dediler. Bildiğim kadarıyla Türksat Kablonet anten kablosuyla internet getiriyor ama benim kullandığım cihaz standart router böyle bir desteği yok.

Türksat, hem kablonet(anten kablosuyla), hemde standart fibernet(eve kadar fiber veya binaya kadar fiber sonra cat6) olarak mı hizmet veriyor?

Yani ben yeni modem almadan mevcut router'ım ile Türksat Fiber kullanabilir miyim?

Router Archer c5v

• Türksat Koaksiyel kablo ile yani anten kablosu ile hizmet veriyor. Modem değişimi olmayacak çünkü o altyapı kullanılmayacak. Dairenize gelen televizyon kablolarından birisi aktif edilerek oradan yeni kurulum sağlanacak. Müşteri temsilcisi ya bunu izah etmek istedi yada bilgili birisi değil.

Türksat'ın da TT Fiber gibi daireye kadar fiber getirip oradan internet ve TV olarak bölme planları mevcut. Ancak henüz uygulamaya koymadılar diye biliyorum. Özellikle de 1 yıldan eski bir bina ise koaksiyel kablo ile geleceği kesin diyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: k8s

Türksat Koaksiyel kablo ile yani anten kablosu ile hizmet veriyor. Modem değişimi olmayacak çünkü o altyapı kullanılmayacak. Dairenize gelen televizyon kablolarından birisi aktif edilerek oradan yeni kurulum sağlanacak. Müşteri temsilcisi ya bunu izah etmek istedi yada bilgili birisi değil.

Türksat'ın da TT Fiber gibi daireye kadar fiber getirip oradan internet ve TV olarak bölme planları mevcut. Ancak henüz uygulamaya koymadılar diye biliyorum. Özellikle de 1 yıldan eski bir bina ise koaksiyel kablo ile geleceği kesin diyebilirim.
    Hocam cevabınız için sağ olun öncelikle. Daireme gelen tv kablolarından birisi aktif edilecekse router ı değiştirmem gerekmeyecek mi?

Bildiğim kadarıyla Türksat docsis 3.0 destekli modemler kullanıyor. Benim routerda böyle bir anten çıkışı yok.

Dairemde şuanki haliyle fiber hizmet alma ihtimalim nedir?

Yani router değişmemesi demek cat5 kabloyla hizmet almam demek midir?

Geçen sene caddemizde kazı yapıp kablo döşediler sonrasında mevcutta bulunan Türk Telekom saha dolabına bağlantı yaptılar. Acaba diyorum ki saha dolabına bağlantı yaptıkları için mi müşteri temsilcisi böyle söyledi.

Sanirım benim için bu docsis destekli modemlerden gerekmiyor.

• Michael Giacchino kullanıcısına yanıt
    Tabii ki altyapıyı nasıl kurdular bilemem. Ancak geçen yıl yapılan altyapıların hepsi docsis altyapısı idi. Docsis 3.0 altyapısında koaksiyel kablo zorunludur. Binanıza kadar Türksat'ın çektiği fiber kablo gelir. Binaya tıpkı Türk Telekom'un koyduğu cihaz gibi ek bir cihaz konur. O cihazdan da koaksiyel kablolar ile dairenize dağıtılır. Binanızda cat5 ile gelen fiber olduğuna göre merkezi uydu veya anten sistemi de mevcuttur. Türksat genelde cihazlarını bu merkezi sistemin hemen yanına kurar. Abone olduğunuzda da dairenize gelen uydu kablosunu söküp cihazlarına takarak daire içerisinde ek bir kablo çekme ihtiyacı duymadan altyapıyı tamamlarlar.

Tahminimce router değişmeyecekten kastı, farklı bir altyapı olacağı için o modemi bu altyapıda kullanamayacaksınız, ancak kendileri modem getireceği için de o modemi değiştirmenize gerek kalmayacak. Muhtemelen müşteri temsilcisi arkadaş bu şekilde anlatmaya çalıştı.

• Netmaster veya Ubee modem iteleyecekler, routerları berbat, tavsiye etmiyorum ama almanız lazım el mecbur. Ayda 6 TL'ye kiralıyorlar, uzak durun.

İkinci elden 50-60 TL'ye olabilecek en ucuz Docsis 3.0 modemi alıyorsunuz, WiFi kapatıp ayarlarından Bridge moda alıp, Archer C5V'nin WAN portuna aldığınız modemden kablo çekiyorsunuz.

Archer C5V fiberde router görevi nasıl gördüyse kablonette de router görevi görecek. hiçbir şey değişmemiş olacak yani sizin için. Kablonet'i çok verimli kullanırsınız bu dediğim şekilde.
  • Merhaba hocam. Yeni bir apartmanda oturuyorum henü tt altyapısı yok. Kablonetle görüştüm fiber altyapıyı 1 hafta içinde çekeriz diyorlardı güvenemedim. Apartmanda oturanlardan biri kablonet kullanıyormuş ve nakil talebi olunca kabloyu apartmana getirmişler. Ama fiber değil gibi bu kablo. Her neyse bir konnektörle koaksiyel kabloya bağlamışlar ek bir cihaz vs. Olmadan. Bı siyah kablonun fiber olma ihtimali var mı?
    Türksat Fiber İnternet, anten kablosuyla mı sağlanıyor yoksa cat6 benzeri bir kablo mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vitoScaletta -- 8 Eylül 2020; 18:21:42 >

• vitoScaletta kullanıcısına yanıt
    Fiber değil, coaxionel sistem, gözünüz kapalı varsa geçin, kablo net en iyi f/p servis sağlayıcısıdır, fiber ile farkını kolay kolay anlamazsınız...
  • maaart M kullanıcısına yanıt
    En fazla kaç mb hız verebilirler bununla?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vitoScaletta

En fazla kaç mb hız verebilirler bununla?
    100 rahat alınıyor.
  • Teşekkürler cevaplar için. Şuan mevcut taahhütlü tt aboneliğimi ceza bedeli ödemeden kapatma hakkım var ama oturduğum binanın iskanı alınmadığından ve iptal için adrese kayıtlı fatura yada yerleşim yeri belgesi istediklerinden iptal edip kablonete de geçemiyorum. Bu zamanda internetsiz kaldık resmen. TT Allah sizi bildiği gibi yapsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.