Şimdi Ara

turksat hariç hangi uyduyu izleyebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kullanmak üzere boşta olan uydu malzemelerim vardı turksat haricinde hangi uyduyu kullanabilirim diye araştırıyorum.

edit:
    yaptıklarımı da anlatayım

dm500s ve atlanta uydu bulucu satın aldım. önce çanağı bağladım uydu bulucuyu bağladım dm500ün ayarını bilmediğimden başka receiver bağlayıp
    7.0°Doğu Eutelsat 7A Fr: 10762.00 Pol: V - Dikey Sr: 30000 Fec: 3/4 DVB-S bu ayarlarda trt kanalları için uydu yönünü belirledim.
    daha sonra dm500s i de bağladım. ve 7e uydusunu oscamymod ile problemsiz izliyorum.

azerspace uydusu için de tekli bir lnb adım turksat çanağındaki lnbye yapışık şekilde bantladım biraz uğraştıktan sonra sinyal de buldum fakat azerspace ile alakalı güncel bilgiler malesef bulunmuyor. 11175 h 27500 kasım 2015 tarihinde aztv idman tv frekansıdır örnek verecek olursam. uydu yeni olduğu için zaman içinde değişiklik olabiliyor galiba dikkate almanızı öneririm. 11039 v 3700 başka bir frekans ve bunda daha kolay sinyal aldığımı da belirteyim.
    dm500s ile alakalı başka bir bilgi ise bis ile alakalı onlar da frekans gibi değişiklik gösteriyor gibi görünüyor aztv ve idman tv için. güncel olmasına dikkat edin

son olarak turksatı da bağladım 4 lü diseqc aldım. problemsiz biçimde 3 uyduyu izliyorum.

artık 7A uydusunu izleyemiyoruz. bu yüzden çanağı thor =0.8w ye çevirdim ayarları yaptım 400 küsür kanal olmasına rağmen sadece 3-5 kanal açık şekildeydi. işime yaramayacağını düşündüm ve çanağı oradan 13E hotbird uydusuna çevirdim. 1000 civarında kanal var şifresiz olan kanallar da diğer uyduya göre daha çok izlenebilecek bir şey var mı derseniz henüz bakmadım ama pek de var gibi görünmüyor sadece çanak boşta kalmasın diye çevirdim diyebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davidddd -- 24 Kasım 2015; 14:05:36 >

• kendim konuyu açtıktan sonra biraz araştırdım canak yönü bulmak için yön bulucu ve normal receiverden biraz daha fazla kanal izleyebileceğimi anladığım dreambox DM500s receiver siparişi verdim. bunlar geldikten sonra çanak antenin yönünü - 7E Eutelsat - (yani anladığım kadarıyla digiturk çanaklarının yönü) yönüne çevirdikten sonra kullanmayı düşünüyorum. bu iki cihazı da daha önce hiç kullanmadım ama anladığım kadarıyla
    önce receiverdan iyi çeken bir kanalı açıp çanağın yanına geçip yön bulucuyu bağlayıp yönü tayin edeceğim.
    yön bulucu buldum dedikten sonra aşağıya inip tv de gerçekten görüntü var mı bakacağım
    daha sonra uydu yönü tayin edildiğine göre dm500 ü bağlayıp ayarlarını yapmaya çalışacağım
    tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi yöntemimde problem var mı akla gelen başka fikir olabilir.

turksat hariç hangi uyduyu izleyebilirim? turksat hariç hangi uyduyu izleyebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davidddd -- 2 Kasım 2015; 17:33:24 >

• çanağı Eutelsat 7A (7.0°E) e çevirdikten sonra uydu alıcıdan hangi frekansı ayarlamak gerekir? turksatta 11844 v 2222 şeklinde giriliyor ya bunda nasıl olacak acaba?
  • Azerispace yada sirius uydusuna çevir maçlarıda bedava izlersin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemal19

Azerispace yada sirius uydusuna çevir maçlarıda bedava izlersin :)

detay verebilir misiniz?
  • Digiturk uydusunda bütün kanallar şifreli. Ne diye ona bağlıyorsun uz ki anlamadım?

Öncelikle ne tür yayınlar istediğinizi söyleyin ona göre yardımcı olalım. Dm500 cihazınızda server aboneliği almalısınız. Server olmadan ulaştığınıza değmeZ. Ancak üstteki arkadaşın dediği gibi azerspace uydusundan idman tv falan bissle açık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akcakoylu

Digiturk uydusunda bütün kanallar şifreli. Ne diye ona bağlıyorsun uz ki anlamadım?

Öncelikle ne tür yayınlar istediğinizi söyleyin ona göre yardımcı olalım. Dm500 cihazınızda server aboneliği almalısınız. Server olmadan ulaştığınıza değmeZ. Ancak üstteki arkadaşın dediği gibi azerspace uydusundan idman tv falan bissle açık.

forumdan araştırdığım kadarıyla server değil de serkan beyin gösterdiği şekilde oscam ymod yöntemiyle http://www.dvbsupport.net/paytv.html linkinde 7e de bulunan kanalları izleyebilirsiniz demiş. ben bu yöntemle belgesel kanallarını izlemek istiyorum. şu anda elimde analog uydu bulucu, çanak ve tv var önce çanağı uydu bulucu ile digiturk yönüne çevirmek istiyorum 500s gelince de ayarları yapıp izleyeceğim plana göre
     turksat hariç hangi uyduyu izleyebilirim?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • davidddd kullanıcısına yanıt
    Hocam gidip tivibu alana kadar bitane uydu alıcısı alacaksın server uyumlu hepsidijital e bakabilirsin bütçene göre. uyduyu astra (sirius) ya da azerspace uydusuna ayarlicaksın (azerspacede hemen hemen birçok avrupa ligini uefa ve şampiyonlar ligini ayrıca nba maçlarını veriyor) ya da astra uydusunda yine pek çok ligi uefa ve şampiyonlar ligi yanı sıra film belgesel müzik ve yetişkin kanllarını cccam server ile izleyebilirsin. Aliexpreste yıllık 20 $ gibi bir üyelik fiyatı var
  • quote:

Hocam gidip tivibu alana kadar bitane uydu alıcısı alacaksın server uyumlu hepsidijital e bakabilirsin bütçene göre. uyduyu astra (sirius) ya da azerspace uydusuna ayarlicaksın (azerspacede hemen hemen birçok avrupa ligini uefa ve şampiyonlar ligini ayrıca nba maçlarını veriyor) ya da astra uydusunda yine pek çok ligi uefa ve şampiyonlar ligi yanı sıra film belgesel müzik ve yetişkin kanllarını cccam server ile izleyebilirsin. Aliexpreste yıllık 20 $ gibi bir üyelik fiyatı var

üstad tivibu almadım yanlış anlaşılma olmasın ben server işine girmeden izleyebileceğim kanal arıyorum zaten
  • Hocam azerspace uydusu ozaman idman tv ve az tv biss keyle izleniyo

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam azerspace uydusu ozaman idman tv ve az tv biss keyle izleniyo

teşekkür ettim ayarlamayı yapabilirsem onu da deneyeceğim
  • Ayarlamasi kolay forumda var biraz arastr bulursun kolay gelsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Server deilde emu olarak izlemek istiyorsan 7e uydusuna ayarla tabi.

Ayrica turksat canaginin bitisigine ekleyecegin ni lnb ile (onden bakinca sol tarafa ekliycen) azerspace ayarlamis olursun.

Bendede ayni cihazdan var .hatta sem canaklari kur bendeki backup u sana atarim o backupu makinaya yuklediginde hersey kurulmus olur sana kalan lnb yapilandirmasini yapmak olur sadece.

Ayrica bu makinaye uydu bulucu (satfinder) plug ini yukleniyor.bu sayede ekranda sinyalin kalitesine gore kirmizi sari yesil olarak sinyali bulabilirsin bu programla (plug in).bu makina basit aslimda biraz kurcalamak gerek sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: ltrg

Server deilde emu olarak izlemek istiyorsan 7e uydusuna ayarla tabi.

Ayrica turksat canaginin bitisigine ekleyecegin ni lnb ile (onden bakinca sol tarafa ekliycen) azerspace ayarlamis olursun.

Bendede ayni cihazdan var .hatta sem canaklari kur bendeki backup u sana atarim o backupu makinaya yuklediginde hersey kurulmus olur sana kalan lnb yapilandirmasini yapmak olur sadece.

Ayrica bu makinaye uydu bulucu (satfinder) plug ini yukleniyor.bu sayede ekranda sinyalin kalitesine gore kirmizi sari yesil olarak sinyali bulabilirsin bu programla (plug in).bu makina basit aslimda biraz kurcalamak gerek sadece.

uydu bulucu ile bir şekilde 7e ayarlayıp DM500s ten ayarları yükleyince şu anda 7e deki kanalları izleyebiliyorum. turksat benim çanağım değil ama ona da azerspace bağlamayı bir araştırayım. azerspace e de bakalım kanal olarak neler var ne yayın yapıyor.

• bu arada 7e deki idman tv de maçlar izlenmiyor mu?
  • 7 derece daha mantıklı emu ile izleyebilirsin...
  • Yok hocam hem 7e deki hem de hotbirddeki azeri kanallarindan mac yayini izlenmiyor.

Azerspace i kur dememdeki sebep.avrupa kupasi sampiyonlar ligi turk takimlarinin avrupadaki maclari ispanya ligi ingiltere ligi italya ligi filan var bunlari izlemen icin server gerekmez biss keyde oscam ymod ile izlersin.

Sormak istedgin baska bisey varsa bilgim dahilinde yardimci olurum.

Allah a emanet olun.

• quote:

Yok hocam hem 7e deki hem de hotbirddeki azeri kanallarindan mac yayini izlenmiyor.

Azerspace i kur dememdeki sebep.avrupa kupasi sampiyonlar ligi turk takimlarinin avrupadaki maclari ispanya ligi ingiltere ligi italya ligi filan var bunlari izlemen icin server gerekmez biss keyde oscam ymod ile izlersin.

Sormak istedgin baska bisey varsa bilgim dahilinde yardimci olurum.

Allah a emanet olun.

dediğiniz mantıklı altı üstü 1 lnb 1 disec masrafı olacak. lnb alıp turksat lnb ye yapıştırmak zor bir şey değilse yapabilirim
  • Birazdan resim atiyorum ayni sekil yaparsan azerspace i yakalarsin.yeterki dm500 de azerspace kayitli olsun ve uydu yapilandirman dogru olsun.bende 3 uydu var siralamam su sekil.

1-Turksat (
    2-azerspace
    3- eutelsat

Benim turksat canagi soldaki azerspace lnb si

[simage]
    http://hizliresim.com/m5g288[/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ACF0A91A6 -- 2 Kasım 2015; 12:42:58 >
  • quote:

Birazdan resim atiyorum ayni sekil yaparsan azerspace i yakalarsin.yeterki dm500 de azerspace kayitli olsun ve uydu yapilandirman dogru olsun.bende 3 uydu var siralamam su sekil.

1-Turksat (
    2-azerspace
    3- eutelsat

Benim turksat canagi soldaki azerspace lnb si

[simage]
    http://i.hizliresim.com/m5g288.jpg[/simage]

bilgiler için teşekkür ederim yakın zamanda deneyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davidddd -- 2 Kasım 2015; 13:03:26 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.