Dijital sistemler konusunda bayağı yardıma ihtiyacım var.National Geographic'i izleyemiyorum.90lık 2 çanak var.Sinyal yetersiz ya da yok. diye bir uyarı veriyor.Turksatta bunun yayını yok mu?Birde kanal eklemeyi bir türlü çözemedim.Kanal ekleme bölümünde bende 5-6 civarı veri istiyor.Oysa sadece 3 bilgi veriyor kanallar.Sembol oranı frekansı filan...Bu arada kullandığım reciever Hyundai Hss-830CI
-90 lık çanak antenle hotbird iyi gösterir aslında N.G. arada bi gidip geliyo -turksat ta yok yayını (bi cabletv de var) -otomatik arama olmsı gerek yok mu onda bişi istemiyo sadece hangi uydu olduğunu giriyorsun o buluyor -kanal eklemede de aynısını yapınca olur o sadece hafızada bulunmayan kanalları ekler mesela bizdeki arama yapınca bulduklarını en son kanala atıyor 370 lere falan
sendeki 3 değeri gir diğerlerine dokunma . kaydettikten sonra uydu seç bölümünde transponderı seç ve tarat. bu şekilde sadece o frekansı tarar.
Sağolasın birader.Arattığımda 800 civarı oluyo kanal.Ama yinede istediklerim yok.Örneğin TV8'i bulmuştu ama açılmıyodu.Ulusal Kanalı bulmuyor...Frekanslarını buldum ama dediğim gibi giremiyorum...
http://www.lyngsat.com adresinden uydularkaki kanalların frekanslarını buluyorum ama...Anlamadığım taratınca otomatik olarak eklememesi...Bazılarını buldu ama yinede bu listedeki kanalların bazıları yok.
Şu MTV ile National Geographic haa birde Euro Sport..Bu kanlları bulamıyorum.
Bu dedeigin kanalların hepsi sifrelidir bence sifre kırıcıda sorun olabilir. lyngsat da olan frekanslar ile uydu alıcının frekansları aynı mı farklı frekansları alıcıya eklemelisin.