Şimdi Ara

TÜRKTELEKOM BİLİNÇLİ İNTERNET YAVAŞLATMA REZALETİ [SS'Lİ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba arkadaşlar.Yaklaşık 1.5yıldır türktelekom evde internetini kullanıyorum.Altyapım 19mbps destekliyor ve ben 16mbps limitsiz internet paketini kullanıyorum.Limitsiz olan bir paketi kanımca fazla kullandık diye yavaşlattılar (20 günde yaklaşık 250gb).Müşteri hizmetini arıyoruz arıza kayıdı oluşturmaktan başka bişey bilmiyor.

Bir diğer teorim ise : Bu teorimin doğru olduğundan kesinlikle eminim.Ayın 1i ile ayın 20si arasında faturayı ödememiz lazım.Ben genelde 15i gibi ödüyorum.Şimdi olaya gelelim: Ne hikmetse hiç kopmayan internet ayın 10u ile 20si arasında KOPUP YAVAŞLAMAYA başlıyor.Bunu istisnasız her ay yaşıyorum.Oysaki türktelekoma göre ayın 20sine kadar ödeme hakkımız var.Ondan sonra yaptırım uygulayabilirler.Bunların yaptığı etik birşey değil.

Şimdi işin teknik tarafına gelelim

yukarıda gördüğünüz gibi altyapım 19mbps destekliyor ama ne hikmetse ULAŞILABİLİR HIZ 8MBPS DİYOR.Normalde ulaşılabilir hız 16mbps oluyordu.

Burdanda anlayacığımız gibi bunu bilinçli yapıyorlar ve müşteri hizmetini arayınca salağa yatıyor.

Altta ise speedtest sonucu:

BU SAÇMALIĞA DUR DEME VAKTİ GELDİ ARTIK.LÜTFEN KONUYU ÖNE ÇIKARALIM ARKADAŞLAR

• Şunları gördükçe, "buralardan taşınanı öpsünler" diyorum.

Eski bir muhitte oturuyorum. Telekom bölge binası yürüyerek 3 dakika mesafede. Dolayısı ile jilet gibi bir kablonet hizmeti var bölgede. 100mbit. 100mbit de alıyorum. Direkt 100'ü vuruyor. Sekmeden. Kopma falan nadir oluyor. Yavaşlama yok. Yoğunluktu şuydu buydu yok. İyi yani. Gelecekte taşınırsam bu olay çok önemli benim için. Mutlaka Türksat kablo olacak. Firma olarak çok tırt bir firma da, hizmet iyi.

• WIFI İLE Mİ BAĞLANIYORSUN ETHERNET KABLOSUYLA MI ?

• Ethernet ileyim şuan ama wifi hızıda aynı.Eskiden internet düzgünken wifi ile 13.5mbps ethernet ile 14mbps veriyordu fark yoktu yani

• Zatı Muhterem kullanıcısına yanıt

TAM ANLAMIYLA REZİLLİK

• UP

• Öncelikle işin teknik kısmı için bir iki bilgi paylaşayım sonra kendi yorumumu ekleyeceğim.

İlk olarak evet ulaşılabilir maksimum hız 19 mbps olarak görünüyor. Ancak burada sadece hız değerine bakamazsın. Senin hattına ne kadar sinyal yükü yüklenirse kopma durumun o kadar fazla olur. Orada 19 mbps'nin üstünde 20,5 db gibi bir değer görüyorsun. O değer senin hattının sinyal kalitesini temsil ediyor ve senin kopma yaşamadan kullanabilmen için en az 9,0 db değerinde olması gerekiyor.

İkinci olarak bu hat sinyal kalitesinde 16 mbps hız verilirse hattında zaman zaman kopmalar yaşanabilir. Aynı durumdan ben de şikayetçiyim gerçi de durumumuz tamamen şundan ibaret. İnternet servis sağlayıcılarının "back to school" dönemi dedikleri bir dönem var. Bu dönemde tüm yıl yapılan satış/kurulumlardan çok daha üst sayıda satış/kurulum gerçekleşir. Böyle bir durumda da hat yoğunluğu yaşanacağı için kopmalar meydana geliyor.

Son olarak ise 8 mbps kesinlikle kabul edilemez bir hız. Taahhütnamende de bu durum internet servis sağlayıcıları paket hızından minimum %20'lik bir kaybı göze alabilir. Üzerine çıkan durumlarda arıza olarak işleme alınması gerekir şeklinde belirtilir.

Bu da son tavsiye olarak olsun. Hattını sağlıklı kullanabilmen için 12 mbps'de tutman daha faydalı olur.

• Şunları gördükçe, "buralardan taşınanı öpsünler" diyorum.

Eski bir muhitte oturuyorum. Telekom bölge binası yürüyerek 3 dakika mesafede. Dolayısı ile jilet gibi bir kablonet hizmeti var bölgede. 100mbit. 100mbit de alıyorum. Direkt 100'ü vuruyor. Sekmeden. Kopma falan nadir oluyor. Yavaşlama yok. Yoğunluktu şuydu buydu yok. İyi yani. Gelecekte taşınırsam bu olay çok önemli benim için. Mutlaka Türksat kablo olacak. Firma olarak çok tırt bir firma da, hizmet iyi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Türktelekom yönetim şeklini değiştirdi sanırım çok garip şeyler duymaya başladım , pek iyiye gitmiyor .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynı durumu ben de yaşıyorum. Tamamen fatura tarihi ile ilgisi var. Amaç da sen onları aradığında sana telefondan ödenmemiş faturanız bulunmaktadırı dinletmek diye düşünüyorum. Ne zaman arasam 5dakikaya bağlantı düzeliyor.

• vodafone net fiber kullanıyorum 24Mbps download 24Mbps upload simetrik sınırsız fiber 39,90 TL'ye kullanıyorum allah kimseyi türk telekoma düşürmesin .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-894D9AB01 -- 21 Eylül 2020; 10:56:13 >
  • HOCAM 39,90 a nasıl kullanıyorsun biraz bilgi versene @akris

• ttt boyle bisey var sesiniz cikmayana kadar yavaslatiyor , farki varıp uyanıp ayaklanıp musteri hizmetlerini aradigin zaman normal hizina ulasiyor

klasik taktik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her ay istisnasız 1 TB down 200 GB upload yaparım faturam da her zaman son günün gecesi ödenir otomatik ödeme talimatından dolayı. 50 mbps tarifem(Turk telekom VDSL) 1 gün bile 49 mbps görmedim. Saha dolabından veya hattınıza tanımlanan hız profilinden oluşabilecek bir arızayı ' kasıtlı yapıyorlar şu tarihlerde yapıyorlar çok download yaptım ondan yapıyorlar' gibi komik şekilde yorumlamayın. Otomatik ödemenin mantığı budur son gece son dakika ödenir 23:59'da. 100 binlerce hatta milyonlarca kullanıcı bu şekilde ödüyor belki, senin söylediğine göre herkes son hafta kopma hız düşümü falan yaşamalı o zaman. Sen ödemeni son haftaya bıraktın diye TT sana trip atıyor küsüyor hızını düşürüyor yani. Bir de gelip konu açmışsınız. şaka gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 21 Eylül 2020; 11:44:10 >
  • Vay behhh ben yapamaz mıyım??

• Türk Telekom evime bedava internet bağlayacak olsa yaklaşma uzak dur derim,o derece tercih etmeyeceğim bir marka.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu taahhüt olayları kesinlikle mağduriyetlerde iptal olmalı . Oraya e kadar diye bir ifade ile istese size 1 mbit internet sağlar . Bende böyle bir problemi 5 sene önce yaşadım . 180 tl 16 mbit limitsiz kullanıyordum. Hız 9 mbit i yukarı geçmiyordu . Hat değerlerimde 18 19 gösteriyor . O kadar şikayet kaydı açtım çözüm yok .En son hızımı 8 e düşürüüp tekrar faturalandırma yapalım dedim onuda yapmadılar . Yarı yarıya düşüyor tabi fiyat yaparlar mı ? Sonra iptal zamanı geldi. Aradılar durumu anllattım . A efendim şöyle böyle . O zaman hızınızı 8 e alalım 80 tl fiyat verelim size demezler mi . Bak yine sinirlendim .

• Kime ne ispat edeceksin. Satılmış yerin neyine inanacaksin. Devlet vergisine bakar isterse 1mbs verir 50mbs veriyorum der geçer kime ne ispat edebilirsin. Burası TR artık Eski Türkiye yok. Gerçekten yok

• Turkcell Türksat dışında çoğu yerde TT alt yapısı var. Bir nevi mecbur bırakıyorlar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.