Arkadaşın dediklerine tamamen katılıyorum, 8 tel olduğu sürece 1-2 metre mesafede en dandik kablo ile bile 2,5G hatta 10G veri taşıyabilirsiniz. Olay 5-10 metreden sonra sıkıntıya girer, 10 metrede uyduruk kabloda kayıp fazla ve enterferans yüksek olacağı için 2,5 ve 10G çalışmayabilir, daha yüksek mesafelerde ise muhtemelen hiç çalışmayacaktır. ONT ile Router arasındaki 1-2 metrelik mesafede Amazon'dan alacağınız 50 liralık her türlü 8 telli Cat5E kabloyu kullanabilirsiniz. |
TurkTelekom Fiber İnternet Hk. (2. sayfa)
-
-
Sen faybır sonlandırma elemanından daha mı iyi biliyorsun, adam Ont ile router arasına, olmayan cat7 standartı, dclerde kullanılan cat8 öneriyor 50 cmlik uzunluk için
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İroninin sınırını aşınca söylemler yanlış manaya gelebiliyor. Bence tepki buna. Dikkat etmek lazım; bütçe sorunu yoksa isteyen istediği kabloyu kullanır. Kimseyi ilgilendirmez. Cat5e 100 üstünde sıkıntı ben almam; özellikle vdsl de. Teller ince, yalıtım zayıf olduğundan sorun olabiliyor. Özellikle de yanında uydu kablosu veya elektrik kablosu geçiyorsa.
-
Lady, Cat7 diye bir standart yoktur dostum. Cat5e,6/a/8 var. Ont ile router arasında 3 metre olsun, tamam cat6 kullansın ona bişey dediğim yok. Bir önceki sayfada yazdım, ONT port 1ge'dir teknik olarak zaten 1ge alamazsın. XGS PON üzerinden simetrik 10G/10G alıp, 10g portu ONT kullanmıyoruz. 1g destekli, dandik ONT kullanıyoruz.
Pro değilim, değiliz fakat kısa mesafede dandik cat5e'nin 2.5g desteklediğini bilecek kadar da biliyorum.
Ont ile router arasına, gereksiz yere para harcamaya ne gerek var, bunu söylüyorum.
www.elektrikport.comCAT Kablo Türleri ve Özelliklerihttps://www.elektrikport.com/makale-detay/cat-kablo-turleri-ve-ozellikleri/17429#ad-image-0
-
Sağdan soldan baktığın siteleri buraya atma. standartlar neymiş bir bak. Cat5e, cat6 cat6a ve 8dir. Cat7 resmi değildir.
Bu arada, uzak mesafe için elbette cat6 öneririm, cat6 standart üstü gereksiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-61E52F41F -- 15 Temmuz 2024; 14:2:10 >
Yemişim standartını; satılan cat6 kabloların kaçı o standartta. Cat7 konnektörü neden farklı; farklı kategori olduğu için olabilir mi? Cat7, Cat8 e göre daha ucuz, Cat6 ya göre daha performanslı ev içi kullanım için oluşturulmuş ara form. Üreticiler insanları kandırıyor mu yani. 7 görünümlü 6 mı satıyorlar. Iıhh.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X