Şimdi Ara

tutarmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Puan 322 istediğim lise 336 :D 11 de kontenjan var yoksa evime yakın olan turizme mi gideyim o da 266 boş kon. 2

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ben 321 aldım denizciliğe gittim mutluyum
    ms2 o maç yatar. tutarsa burdayım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eski Kullanıcı Adı Yigox

ben 321 aldım denizciliğe gittim mutluyum

denizciliği değil meslek lisesini girmişsin.
    denizci olacağım diye kendini şartlandırma
    aynı sorun bizde de var.

son yönetmelikten göre;

http://www.egitimajansi.com/haber/mebden-lise-bolum-tercihleriyle-ilgili-sok-uygulama-haberi-32754h.html

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde değişikliğe gitti.
    Geçtiğimiz cuma günü Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe göre; mesleki ve
    teknik ortaöğretim kurumlarında alan seçimi 9’uncu, dal seçimi ise 10. sınıfın sonunda
    yapılacak. Alana yerleştirme puanı, öğrencinin ortaokul sınıflarının yılsonu başarı puanlarının
    aritmetik ortalamasının yüzde 40’ı ile 9. sınıf yıl sonu başarı puanının yüzde 60’ı toplanarak
    belirlenecek. Yerleştirme işleminde tercih ve puan üstünlüğü dikkate alınacak.

MÜDÜRLER YAPACAK
    Dala yerleştirme işlemleri de 10’uncu sınıfın sonunda öğrencinin alan ortak eğitimindeki
    yetenek ve başarıları, sektörün ihtiyacı, öğrenci ve velilerin talepleri ve grup oluşturma
    sayıları dikkate alınarak ilgili okul müdürlüğünce yapılacak.

Bu durumda 9. sınıf puanı düşük olan öğrencinin farklı bir bölüme geçişi yapılacak. Hatta
    kontenjanlar uygun olmaması durumunda farklı bir okula nakli de söz konusu olacak.

YENİ TERCİH ÇİLESİ

Mesela Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde Hemşirelik Bölümü’nü kazanmış ve yerleştirmesi
    yapılmış bir öğrenci 9. sınıf notu iyi olmaması durumunda teknisyenlik bölümüne yönlendirilecek.
    Aynı şekilde Endüstri Meslek Lisesi’nde Bilgisayar Bölümü’nü kazanan öğrenci, makine veya
    motor bölümüne geçiş yaptırılacak.

TEOG sınavını niye yapıyorsunuz?

Uy­gu­la­ma­nın doğ­ru an­cak za­ma­nı­nın uy­gun ol­ma­dı­ğı­nı be­lir­ten Türk Eği­tim-Sen Ge­nel
    Baş­ka­nı İs­ma­il Kon­cuk, “Öğ­ren­ci­ler zor sü­reç­ten geç­ti. Bu­na rağ­men ter­ci­hi­ni yap­tı ve han­gi
    bö­lüm­de oku­ya­ca­ğı­nı bi­li­yor. O öğ­ren­ci­le­ri baş­ka bö­lü­me yer­leş­ti­rir­se­niz bü­yük hak­sız­lık olu­r”
    de­di. Kon­cuk, bu­nun 28 Şu­ba­t’­ta­ki uy­gu­la­ma­dan fark­sız ol­du­ğu­na dik­kat çe­ke­rek şu hu­sus­la­ra
    dik­kat çek­ti : “Öğ­ren­ci­lerİ is­te­me­di­ği bö­lü­m ve­ya oku­la yer­leş­tir­mek ka­bul edi­le­mez. Hem­şi­re
    ol­mak is­te­yen öğ­ren­ci­yi na­sıl olur da fark­lı bö­lüm oku­tur­su­nuz? Ma­dem 9. sı­nıf not­la­rı baz alı­na­cak
    o za­man ne­den TE­OG di­ye bir sı­nav ya­pı­yor­su­nuz? Kal­dı ki oku­lun da de­ğiş­me ih­ti­ma­li var. Mağ­dur
    ol­muş öğ­ren­ci­ye ye­ni bö­lüm seç­me zo­run­lu­lu­ğu ve na­kil çi­le­si ya­şa­tı­yor­su­nuz. Mil­li Eği­ti­m bu
    uy­gu­la­ma­yı en azın­dan bir yıl son­ra ha­ya­ta ge­çir­me­li.”

• quote:

Orijinalden alıntı: Mihmander

quote:

Orijinalden alıntı: Eski Kullanıcı Adı Yigox

ben 321 aldım denizciliğe gittim mutluyum

denizciliği değil meslek lisesini girmişsin.
    denizci olacağım diye kendini şartlandırma
    aynı sorun bizde de var.

son yönetmelikten göre;

http://www.egitimajansi.com/haber/mebden-lise-bolum-tercihleriyle-ilgili-sok-uygulama-haberi-32754h.html

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde değişikliğe gitti.
    Geçtiğimiz cuma günü Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe göre; mesleki ve
    teknik ortaöğretim kurumlarında alan seçimi 9’uncu, dal seçimi ise 10. sınıfın sonunda
    yapılacak. Alana yerleştirme puanı, öğrencinin ortaokul sınıflarının yılsonu başarı puanlarının
    aritmetik ortalamasının yüzde 40’ı ile 9. sınıf yıl sonu başarı puanının yüzde 60’ı toplanarak
    belirlenecek. Yerleştirme işleminde tercih ve puan üstünlüğü dikkate alınacak.

MÜDÜRLER YAPACAK
    Dala yerleştirme işlemleri de 10’uncu sınıfın sonunda öğrencinin alan ortak eğitimindeki
    yetenek ve başarıları, sektörün ihtiyacı, öğrenci ve velilerin talepleri ve grup oluşturma
    sayıları dikkate alınarak ilgili okul müdürlüğünce yapılacak.

Bu durumda 9. sınıf puanı düşük olan öğrencinin farklı bir bölüme geçişi yapılacak. Hatta
    kontenjanlar uygun olmaması durumunda farklı bir okula nakli de söz konusu olacak.

YENİ TERCİH ÇİLESİ

Mesela Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde Hemşirelik Bölümü’nü kazanmış ve yerleştirmesi
    yapılmış bir öğrenci 9. sınıf notu iyi olmaması durumunda teknisyenlik bölümüne yönlendirilecek.
    Aynı şekilde Endüstri Meslek Lisesi’nde Bilgisayar Bölümü’nü kazanan öğrenci, makine veya
    motor bölümüne geçiş yaptırılacak.

TEOG sınavını niye yapıyorsunuz?

Uy­gu­la­ma­nın doğ­ru an­cak za­ma­nı­nın uy­gun ol­ma­dı­ğı­nı be­lir­ten Türk Eği­tim-Sen Ge­nel
    Baş­ka­nı İs­ma­il Kon­cuk, “Öğ­ren­ci­ler zor sü­reç­ten geç­ti. Bu­na rağ­men ter­ci­hi­ni yap­tı ve han­gi
    bö­lüm­de oku­ya­ca­ğı­nı bi­li­yor. O öğ­ren­ci­le­ri baş­ka bö­lü­me yer­leş­ti­rir­se­niz bü­yük hak­sız­lık olu­r”
    de­di. Kon­cuk, bu­nun 28 Şu­ba­t’­ta­ki uy­gu­la­ma­dan fark­sız ol­du­ğu­na dik­kat çe­ke­rek şu hu­sus­la­ra
    dik­kat çek­ti : “Öğ­ren­ci­lerİ is­te­me­di­ği bö­lü­m ve­ya oku­la yer­leş­tir­mek ka­bul edi­le­mez. Hem­şi­re
    ol­mak is­te­yen öğ­ren­ci­yi na­sıl olur da fark­lı bö­lüm oku­tur­su­nuz? Ma­dem 9. sı­nıf not­la­rı baz alı­na­cak
    o za­man ne­den TE­OG di­ye bir sı­nav ya­pı­yor­su­nuz? Kal­dı ki oku­lun da de­ğiş­me ih­ti­ma­li var. Mağ­dur
    ol­muş öğ­ren­ci­ye ye­ni bö­lüm seç­me zo­run­lu­lu­ğu ve na­kil çi­le­si ya­şa­tı­yor­su­nuz. Mil­li Eği­ti­m bu
    uy­gu­la­ma­yı en azın­dan bir yıl son­ra ha­ya­ta ge­çir­me­li.”

uğraştığın için teşekkürler..
    biliyorum 10. sınıfta alan seçimi olacak.. güverte yahut gemi yapım alanı. 175 kişiden ilk 50ye girersem güverte geri kalanı gemi yapım alanı..

• yanlış anladın herhalde,

aşağıdaki yazıyı iyi oku.. oğlum denizcilik meslek lisesini kazandı ilk gün müdür konuşma
    yaptı. 9 sınıflar bizde şu an misafir dedi. belki 10 sınıflar bur da olmayabilirler dedi.

açıklama burda;

TEOG sistemi ile beraber bu yıl sınavsız alan okul bırakılmadı. Meslek Liseleri de puanla
    öğrenci alacaklar. Sistem çok konuşuldu, tartışıldı fakat bir nokta hep gözden kaçırılıyor.

Yeni sisteme göre 6 tür okul var:
    Tercih yaparken öncelikle tercih etmek istediğiniz okulları seçeceksiniz.
    Sonra da zorunlu olarak 4 tane okul türü seçeceksiniz.
    Gerek tercihlerinize gerekse tür olarak seçiminize "Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi"
    yazdıysanız sizi bekleyen tehlikeyi anlatmak istiyoruz.

Geçmiş yıllarda öğrenci Sınavla bir Meslek Lisesine yerleştiğinde alanı belli idi.
    Örneğin Vehbi Koç Vakfı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesine yerleşen öğrenci 9-10-11-12.sınıfta
    okuyacağı alan belli idi. Yiyecek İçecek Alanının seçmişse sonuna kadar bu alanda devam ediyordu.

Şimdi ise;

Tüm meslek liselerinde alan tercihi kaldırıldı. Okulların adı da kaldırıldı zaten. Listelere bakarsanız
    okullarda tür yazmıyor. Örneğin: Vehbi Koç Vakfı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi kaldırıldı yeni
    adı Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.

Bu durumda ben bu okulu kazandım ben turizm okuyacağım diyemezsiniz. Siz Turizm okuluna yada sağlık
    meslek lisesine yada Denizcilik okuluna değil "Meslek Lisesi"ne yerleşmiş olacaksınız. Ülkemizdeki tüm
    meslek liselerinde 9.sınıfta aynı dersler okutulacak. Hatta ve hatta Anadolu Liselerinde okutulan
    derslerle aynı sayıda ders okuyacaksınız. (Meslek Liseleri sadece 2 saat mesleki gelişim dersini farklı
    okuyacaklar.)

Bu durumda 10.sınıfa geldiğinizde alanınız belli olacak. Fakat 10.sınıfta bu okulda mı olacaksınız bu belli değil.

Çünkü: kılavuza göre;

"YEP'e göre öğrenci alan tüm resmi ve özel mesleki ve teknik Anadolu liselerinde kayıtlar Anadolu meslek
    lisesi programına alan tercihi olmaksızın yapılacaktır. 10'uncu sınıfta alana geçiş işlemleri öğrencinin YEP,
    9'uncu Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı ile alana geçiş koşulları (Özel yetenek, mülakat/mülakat ve beden yeterliliği)
    dikkate alınarak yapılacaktır. Genel başvuru şartlarının yanında öğrencinin sağlık durumunun girmek istediği
    okulun ve mesleğin öğrenimine elverişli olması şartı aranacaktır."

Bunun anlamı şudur.

Sizin hangi alanda okuyacağınız 10.sınıfta belli olacak ve bunun için de bu yılki TEOG'da hesaplanan YEP ve
    9.sınıf başarınız dikkate alınacak. Bir de okulun özel şartları. Örneğin mülakatla alan okul ise mülakat
    değerlendirmeleri.

Ve sizin 10.sınıfta hangi okula gideceğiniz de şimdiden belli değil. Okulunuz da değişebilecek.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.