Şimdi Ara

Tuvalette Selamünaleyküm ve Aleykümselam Demek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elhamdülillah yüce yaratıcının izindeyim ve din benim her şeyim.

Lakin az evvel yaşadığım olay yüzünden ateist olmuş gibi hissettim. Aslında doğru mu yanlış mı bilmiyorum.

Üniversitenin kütüphanesinin tuvaletinde sınıftan bir kendini bilmez tuvaletten çıkar çıkmaz bana bakıp "Selamünaleyküm." dedi. Evet, o an şok oldum ama ben de ne yazık ki "Aleykümselam." dedim.

Çişimi etmeden önce bu durum canımı sıktı ve ayaküstü 5 dakika düşündüm. Tuvalette selamlaşmak günah mıdır diye. Eğer günahsa bunun bedeli nedir?

Umarım aranızda dinine bağlı, elhamdülillah müslüman, yüce yaratıcının izinden giden birileri vardır da beni tatmin eder.

Yoksa eğer ramazan ayına kadar bekleyeceğim ve sorumu Nur Yüzlü Muhterem Nihat Hatipoğlu'na soracağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tuvalette Selam Verilir mi?

Tuvalette selam vermenin caiz olup olmadığı konusunda farklı görüşler bulunmaktadır.

Bazı alimlere göre tuvalette selam vermek mekruhtur, yani yapılmaması daha iyidir. Bu görüş, tuvaletin kişinin mahremiyetinin ihlal edildiği bir yer olduğu ve selam vermenin saygı göstergesi olduğu gerekçesine dayanmaktadır.

Diğer alimler ise tuvalette selam vermenin caiz olduğunu, hatta bazı durumlarda müstehap olduğunu söylemektedirler. Bu görüş, selamın Allah'ın emri olduğu ve her yerde verilebileceği gerekçesine dayanmaktadır.

Sonuç olarak, tuvalette selam verip vermeme kararı kişisel tercihe bırakılmıştır.

Lavaboda Selam Verilir mi?

Lavaboda selam vermek için de tuvalette selam vermekle aynı hükümler geçerlidir. Bazı alimler mekruh olduğunu savunurken, bazıları caiz olduğunu söylemektedir.

Tuvalete Girerken Selam Verilir mi?

Tuvalete girerken selam vermek ise caiz değildir. Çünkü tuvalet, kişinin mahremiyetinin ihlal edildiği bir yerdir ve selam vermek saygı göstergesi olduğu için uygun değildir.

Tuvalette Selam Alınır mı?

Tuvalette selam almak da caiz değildir. Çünkü tuvalet, kişinin mahremiyetinin ihlal edildiği bir yerdir ve selam almak da saygı göstergesi olduğu için uygun değildir.

Tuvalette Yanlışlıkla Allah Demek

Tuvalette yanlışlıkla Allah demek ise günah değildir. Çünkü tuvalet, kişinin mahremiyetinin ihlal edildiği bir yerdir ve kişi yanlışlıkla söylemiştir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.JohnWatson

Troll gibi geldi ki seni konu dışında görüyorum

Tuvalette selam alınıp verilmez. Günahdan çok etik değildir. Yinede günahtır

Sümme haşa hocam böyle şeylerin trollüğü olmaz, kaldı ki konu dışında da başımdan geçenleri paylaşıyorum.

Anladım, peki cezam nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ohol Oula

quote:

Sümme haşa hocam böyle şeylerin trollüğü olmaz, kaldı ki konu dışında da başımdan geçenleri paylaşıyorum.

Hocam sizin ahiret yandı, geçmiş olsun. Bitti her şey yani, artık uğraşmanıza gerek kalmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: paardon

quote:

quote:

Hocam sizin ahiret yandı, geçmiş olsun. Bitti her şey yani, artık uğraşmanıza gerek kalmadı.

Peki neye dayanarak söylediniz bunu?

Şimdi ben ateist gibi bir şey mi oldum yani?

• Tuvalete bazen agzimda lokmayla giriyorum. Henuz carpilmadim

• quote:

Orijinalden alıntı: otofaresi mahsun

Tuvalete bazen agzimda lokmayla giriyorum. Henuz carpilmadim

Hocam ben yurtta bir şey yiyeceğim zaman kimse istemesin diye tuvalete girip yiyorum Birkaç defa tuvalette bira fıstık keyfi de yaptım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: otofaresi mahsun

Tuvalete bazen agzimda lokmayla giriyorum. Henuz carpilmadim

Hocam ben yurtta bir şey yiyeceğim zaman kimse istemesin diye tuvalete girip yiyorum Birkaç defa tuvalette bira fıstık keyfi de yaptım

Cok mantikli. Ciktiktan sonra tovbe tovbe de ama. Seytani cildirt

• otofaresi mahsun kullanıcısına yanıt
    Harika müminleriz

• Nur yüzlü deyince anladım sende bizdensin

• quote:

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

Nur yüzlü deyince anladım sende bizdensin

İşin içinde Nietzsche olur da sizden olmaz mıyım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

Nur yüzlü deyince anladım sende bizdensin

İşin içinde Nietzsche olur da sizden olmaz mıyım

• desene tum araplari ateist yaptik
    lokmayla tuvalete giriyor olman çarpıldığını göstermiyormu zaten ..işin latifesi bi yana..çarpılmayı milletçe yanlış anlıyoruz..

ayetle sabit çarpılma daha doğru ifade ile savrulma kalbde olur..

bir insana Allahın gazabı olarak kalbinin hakkı kavrayamaması yeterde artar bile..bundan daha ala musibet olmaz ..
  • Bak şimdi sen bi kazan su kaynatıp içine atlıyorsun ,günahların affolunuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Sabah Yıldızı

lokmayla tuvalete giriyor olman çarpıldığını göstermiyormu zaten ..işin latifesi bi yana..çarpılmayı milletçe yanlış anlıyoruz..

ayetle sabit çarpılma daha doğru ifade ile savrulma kalbde olur..

bir insana Allahın gazabı olarak kalbinin hakkı kavrayamaması yeterde artar bile..bundan daha ala musibet olmaz ..

olmayan şeyin gazabı olmaz, sadece başına gelen kötü şeyleri allahın gazabına, iyi şeyleri ise allahın lütfuna yorarsın, hepsi bu. tarihteki eski insanlar da senin gibi düşünmüşler ve tüm doğa olaylarını, afetleri allahın gazabı olarak kabul etmişler. yalnız bu inanış binlerce yıl önceydi. insanlar bilime hakim değilken :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otofaresi mahsun -- 3 Mart 2017; 23:30:34 >

hadi ama ..benim bahsettiğim gazab manevi surette gerçekleşen duruma işaret ..

şu ataiz klişe ile ne alakası var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sabah Yıldızı

hadi ama ..benim bahsettiğim gazab manevi surette gerçekleşen duruma işaret ..

şu ataiz klişe ile ne alakası var

manevi surette... vıdı vıdı, gene geldik gerçeği soyutlama palavrasına. saidi nursi ve onun seksenlerdeki nur cemaati öğrencileri de böyle soyut şeylerle (kuyu, tren, bal peteği vs) gençlerin beynini yıkadı. bugün ise soyut safsatalarla o beyni yıkanmış gençlerin devlete nasıl zarar verdikleri malum. soyuttan somut olaylara geçin, gerçeklere geçin, hayat daha güzel olacak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.