Şimdi Ara

TUVTURK ve ruhsat yenileme oyunu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
107
Cevap
4
Favori
55.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Alphace

Tüvtürk'ün Doğuş grubu ile bir alakası varmıydı?

Alıntıları Göster
    sen ne diyorsun, tamiscinin bir tanesi; muayeneye gidecegin zaman biz telefon eder seni gecirtiriz demisti. neler oluyor neler. surekli gidenlere dikkat ettim tuv'e arka kapidan giiriyorlar. tuv' e Allah Razi olsun diyenleride hayretle dinliyorum, ne desen bos
  • quote:

Orijinalden alıntı: otuz3

sen ne diyorsun, tamiscinin bir tanesi; muayeneye gidecegin zaman biz telefon eder seni gecirtiriz demisti. neler oluyor neler. surekli gidenlere dikkat ettim tuv'e arka kapidan giiriyorlar. tuv' e Allah Razi olsun diyenleride hayretle dinliyorum, ne desen bos

Alıntıları Göster
    Merhaba herkesin koltuk sayısını 4 ten 5 e çıkarmışlar benim 2005 model Kia Picanto nun koltuk sayısı ruhsatta 5 yazıyor ama 4 kişilik diye ağır kusur yedim. önceki muayenelerden neden geçti diye sordum, daha önce emniyet kayıtlarını kontrol etmiyorduk artık ediyoruz dediler. Yani bir ay içinde bu işi halletmem lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: DayısızDr

Merhaba herkesin koltuk sayısını 4 ten 5 e çıkarmışlar benim 2005 model Kia Picanto nun koltuk sayısı ruhsatta 5 yazıyor ama 4 kişilik diye ağır kusur yedim. önceki muayenelerden neden geçti diye sordum, daha önce emniyet kayıtlarını kontrol etmiyorduk artık ediyoruz dediler. Yani bir ay içinde bu işi halletmem lazım.

Alıntıları Göster
    Cumartesi günü Samandıra'da ilk muayeneye girdim, yıllık bakım dışında servise uğramışlığım yok, fardan hafif kusur yazarlar diye bekliyordum kusursuz olarak muayeneden geçmiştir diye etiketi aldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: degobar

Cumartesi günü Samandıra'da ilk muayeneye girdim, yıllık bakım dışında servise uğramışlığım yok, fardan hafif kusur yazarlar diye bekliyordum kusursuz olarak muayeneden geçmiştir diye etiketi aldım.

Alıntıları Göster
    Benim aklım sarmıyor. Yollarda öyle arabalar var ki...Yandan çarklı vapur gibi duman çıkaran, kabak lastikli...Onlar nasıl geçiyor acaba?
  • Benim motosikletin ağırlık kısmını ters yazmış zamanında memur muayenede adam geldi bunlar ters yazılmış değiştirmeniz lazım dedi. Gittim ruhsatı veren şubeye bunları yanlış girmişsiniz dedim. Değişmek için ruhsat yenilemek gerekiyormuş Ee hatayı siz yaotınız ben niye para vereceğim!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motiongeneer -- 3 Ocak 2015; 23:09:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: motiongeneer

Benim motosikletin ağırlık kısmını ters yazmış zamanında memur muayenede adam geldi bunlar ters yazılmış değiştirmeniz lazım dedi. Gittim ruhsatı veren şubeye bunları yanlış girmişsiniz dedim. Değişmek için ruhsat yenilemek gerekiyormuş Ee hatayı siz yaotınız ben niye para vereceğim!!
    konu ile paralel değil ama yardımcı olacak arkadaş var mı?

lpg yi ruhsata işletmek için trafik tescilden internet üzerinden randevu almamıza gerek var mı?

eğer gerek varsa hangi adımları izliyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkçlk

konu ile paralel değil ama yardımcı olacak arkadaş var mı?

lpg yi ruhsata işletmek için trafik tescilden internet üzerinden randevu almamıza gerek var mı?

eğer gerek varsa hangi adımları izliyoruz?

Alıntıları Göster
    Bir koltuk muhabbeti de benden olsun bari...

Bugün muayeneye gittim...Aracı aldığımdan beri üçüncü muayenem...Önceki ikisinden kusursuz geçmiştim...Bugün kaldım...
    İki tane ağır kusurum var...Birincisi; ön cama su püskürtme sistemi çalışmıyor...Ona bir diyeceğim yok...Yaptıracağız...

İkincisi ise; polisin kayıtlarında binek aracımın (Corolla) koltuk sayısı 6 görünüyormuş...Ruhsatta 4+1 yazıyor...Trafik Tescile gidip düzelttirin dediler...
    "Önceki muayenelerden nasıl geçtim peki" dedim..."Önceden polis kayıtlarına bakılmıyordu" dedi...

Velhasıl yüce polis memurunun yaptığı hatayı temizlemek yine bize kaldı...

Bu konunun tamamını okuyunca ve genel olarak nasıl yönetildiğimizi düşününce yukarıdaki bazı arkadaşlara hak verdim...

Ama bu musibetler bize müstehak...

• quote:

Orijinalden alıntı: domitian

Bir haftadır be de muayene eziyeti yaşıyorum. Ama bugün itibariyle muayeneden geçtim. Benim problem de koltuk problemiydi. Saçma sapan ordan oraya gittikten sonra nihayet bitti. Ben yapılması gerekenleri başıma gelenlerden yola çıkarak anlatayım:

Eğer muayenede koltuk sayısından ağır kusur yerseniz.

1 - Araç uygunluk kağıdındaki değerlerin kontrol edilmesi gerekiyor. Tabi akla ilk bu belgeye nasıl ulaşırım geliyor. Ancak beni kimse yönlendirmedi ve sizi de yönlendireceğin sanmam.
    a ) Belge eğer aracı 0 almışsanız size veilmiş olabilir. (polis memuru arkadaş bana biraz çıkışarak "Bunu size vermediler mi?" demişti. Tabi aracı 2. el adlığım için hiçbir fikrim yoktu.
    b ) Aracın ilk tescili yapılırken bu belge kullanıyormuş. Eğer aracın ilk tescilinin yapıldığı yeri biliyorsanız buradan isteyebilirsiniz veya burada gerekliyse ruhsat değişikliğini yapabilirsiniz.
    c ) Benim gibi farklı bir ilden araç almışsanız aracın yetkili servisinden bu bilgiyi talep edebilirsiniz (Onlar merkez ofislerinden bu bilgiyi talep ediyorlar)

2 - Eğer ruhsattaki değerler ile uygunluk belgesindekiler birbirini tutmuyorsa ruhsatı değiştirmeniz gerekiyor. Bunun için 69,5 TL karşılığında belge değişikliğini yapıyorlar. Tabi nerede bunu yaptırabilirim derseniz eğer uygunluk belgeniz elinizdeyse her trafik tescil şubesinde (Beni once kayıtlı şubeye göndermeye çalıştılar ancak uygunluk belgesi elimde olduğu için farklı şubede yaptırmayı başardım. 2 dakikada yeni belgeyi teslim ettiler.
    Eğer belge elinizde yoksa ve başka şubeye gittiyseniz kaydınızın olduğu şubeye mail atıp bilgileri kontrol ettiriyorlar. Ancak ilk başta dediğim gibi kayıtlı şubeniz ilk kaydedilen şube değil ise bu belgeyi bulamayı size olumsuz döneceklerdir. Bu durumda yine servisten belgenin örneğini istemek en iyisi olacak gibi geliyor bana.

Bu arada bu uygunluk belgesi nedir derseniz araç ile ilgili tüm teknik bilgilerini bulunduğu ve şasi numarasının da yer aldığı bir belge.

Belki biraz karışık oldu ama umarım birilerinin işine yarar.
    Bir de TüvTürk ile ilgili herkes onları suçluyor ama biraz objektif olalım. Bu kontrolleri yaptıran bakanlık. Onlar sadece maşa. Evet ben de bazı muamelelerinden memnun değilim ama asıl sıkıntı devletin bir memurunun hata yapması, bir maşaya kontrol yaptırıp hatayı bulması, sonra da senden zaman ve para alarak bu hatayı düzelttirmesi.
    Herkese muayenede bol şans…

Hocam ayni olay benim de basima geldi , aracim muayeneden gecmedi , ruhsati yeniletmek icin emniyete gittim uygunluk belgesi istediler , servise gittim o belge bizde yok emniyete yazi yazalim dediler tamam dedim 2 nusha emniyete aracin 4 kisilik oldugunu belirten yazi yazdilar yine 2 saat sira bekledim emniyette bu yaziyi da kabul etmediler illa uygunluk belgesi istiyolar.

Kafayi yicem bu uygunluk belgesini nerden bulurum ? Bulamazsam muayeneden geciremeyecekmiyim bu araci ben ??

• quote:

Orijinalden alıntı: __nikolaus__

quote:

Bir haftadır be de muayene eziyeti yaşıyorum. Ama bugün itibariyle muayeneden geçtim. Benim problem de koltuk problemiydi. Saçma sapan ordan oraya gittikten sonra nihayet bitti. Ben yapılması gerekenleri başıma gelenlerden yola çıkarak anlatayım:

Eğer muayenede koltuk sayısından ağır kusur yerseniz.

1 - Araç uygunluk kağıdındaki değerlerin kontrol edilmesi gerekiyor. Tabi akla ilk bu belgeye nasıl ulaşırım geliyor. Ancak beni kimse yönlendirmedi ve sizi de yönlendireceğin sanmam.
    a ) Belge eğer aracı 0 almışsanız size veilmiş olabilir. (polis memuru arkadaş bana biraz çıkışarak "Bunu size vermediler mi?" demişti. Tabi aracı 2. el adlığım için hiçbir fikrim yoktu.
    b ) Aracın ilk tescili yapılırken bu belge kullanıyormuş. Eğer aracın ilk tescilinin yapıldığı yeri biliyorsanız buradan isteyebilirsiniz veya burada gerekliyse ruhsat değişikliğini yapabilirsiniz.
    c ) Benim gibi farklı bir ilden araç almışsanız aracın yetkili servisinden bu bilgiyi talep edebilirsiniz (Onlar merkez ofislerinden bu bilgiyi talep ediyorlar)

2 - Eğer ruhsattaki değerler ile uygunluk belgesindekiler birbirini tutmuyorsa ruhsatı değiştirmeniz gerekiyor. Bunun için 69,5 TL karşılığında belge değişikliğini yapıyorlar. Tabi nerede bunu yaptırabilirim derseniz eğer uygunluk belgeniz elinizdeyse her trafik tescil şubesinde (Beni once kayıtlı şubeye göndermeye çalıştılar ancak uygunluk belgesi elimde olduğu için farklı şubede yaptırmayı başardım. 2 dakikada yeni belgeyi teslim ettiler.
    Eğer belge elinizde yoksa ve başka şubeye gittiyseniz kaydınızın olduğu şubeye mail atıp bilgileri kontrol ettiriyorlar. Ancak ilk başta dediğim gibi kayıtlı şubeniz ilk kaydedilen şube değil ise bu belgeyi bulamayı size olumsuz döneceklerdir. Bu durumda yine servisten belgenin örneğini istemek en iyisi olacak gibi geliyor bana.

Bu arada bu uygunluk belgesi nedir derseniz araç ile ilgili tüm teknik bilgilerini bulunduğu ve şasi numarasının da yer aldığı bir belge.

Belki biraz karışık oldu ama umarım birilerinin işine yarar.
    Bir de TüvTürk ile ilgili herkes onları suçluyor ama biraz objektif olalım. Bu kontrolleri yaptıran bakanlık. Onlar sadece maşa. Evet ben de bazı muamelelerinden memnun değilim ama asıl sıkıntı devletin bir memurunun hata yapması, bir maşaya kontrol yaptırıp hatayı bulması, sonra da senden zaman ve para alarak bu hatayı düzelttirmesi.
    Herkese muayenede bol şans…

Hocam ayni olay benim de basima geldi , aracim muayeneden gecmedi , ruhsati yeniletmek icin emniyete gittim uygunluk belgesi istediler , servise gittim o belge bizde yok emniyete yazi yazalim dediler tamam dedim 2 nusha emniyete aracin 4 kisilik oldugunu belirten yazi yazdilar yine 2 saat sira bekledim emniyette bu yaziyi da kabul etmediler illa uygunluk belgesi istiyolar.

Kafayi yicem bu uygunluk belgesini nerden bulurum ? Bulamazsam muayeneden geciremeyecekmiyim bu araci ben ??

Alıntıları Göster
    Koltuk sayısına takılmak tamamen oradaki görevlinin ruh haline bağlı. Uzun zaman önce bu konuya yazmışım 4-5 kişi olayına takılır mıyım diye, benim araç takılmadan geçti; hatta cam filmide bu sefer hafif kusur yazılmamış. Bazıları ise ruhsatı yenilemek durumunda kalıyor.

• Vallhi kolay gelsin demekten başka birşey diyemiyorum. Gerçekten çok can sıkıcı bir durum. Ben şansıma Daihatsu gerçekten bu işi adam gibi yapmış. Servis yazıyı gönderdi ve belgeyi 3-4 gün için de gönderdiler. Avrupadan çekilmeselerdi keşke de Daihatsudan devam etseydim... :(
  • quote:

Vallhi kolay gelsin demekten başka birşey diyemiyorum. Gerçekten çok can sıkıcı bir durum. Ben şansıma Daihatsu gerçekten bu işi adam gibi yapmış. Servis yazıyı gönderdi ve belgeyi 3-4 gün için de gönderdiler. Avrupadan çekilmeselerdi keşke de Daihatsudan devam etseydim... :(
    Merhabalar, herkesin arabası vardır, 2 yılda bir yapılan muayene var, ve bu muayene karşılığında alınan bir ücrette var tabiki :) babam kulağı az duyan yaşlı bir adam araç muayenesini yaptırmış fakat geçmemiş farkınada varmamış, 1 aylık sürede geçtiği için tekrar sıfırdan muayene lazım, fakat daha önceden ödemiş olduğumuz bir ücret var, bu ücretin içeriğinde devlete ödenen dolaylı vergilerde var. 2 tane sorunum ve sorum var.
    1) Tüvturk bu dolaylı vergilerin miktarını/oranlarını/yüzdelerini bana veremeyeceğini ifade ediyor. ben paramın nereye gideceğini bilmek istiyorum.
    2) Devlet belirli bir süreyi kapsayan (2 yılda bir muayene) hizmet karşılığı alınan bir vergiyi ikinci bir defa alınabilir mi? anayasaya/kanuna uygun mudur?

• Blindfire kullanıcısına yanıt
    helal sana, 2inciyi iyi yakalamissin
  • quote:

Orijinalden alıntı: maybel

benimde ruhsatta dizel yerine benzinli yazmışlar ağar kusurlu olarak muayneden geçmedi ! tarikten ruhsat yeniledi 66 lira verdim.

Alıntıları Göster
    Allah ıslah etsin başka birşey diyemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: disparity

Allah ıslah etsin başka birşey diyemiyorum.

Alıntıları Göster
    Böyle saça böyle tarakın daha alasını biliyorsunuz zaten demiycem,

gittiği yere kadar amk, muayene felan yok, 2/3 senede bir af geliyor zaten , vergi-kasko-trafiğini yatırıyorum çünkü insana eziyet çektirmiyorlar, 5dk işin bitiyor, muayeneye bir giriyorsun, 2/3 gün çıkamıyorsun işin içinden ki benim zamanım çok kıymetlidir, adamlar taşak geçiyor resmen, dingonun ahırı, içindekilerde sığırı ... nerde tırak orda bırak, felsefem budur, oooh relax ... kendi bi mok olamamış, çakalla filan uğraşamam ben ...

• siayet etmeyince sorunlar duzelmiyor
    sikayet ettigin zamanda ters tepiyorlar
    iki ucu temiz deynek
  • quote:

Orijinalden alıntı: onuralas

quote:

Orijinalden alıntı: fed_neil

Koltuk sayısı / yolcu sayısı için ruhsat değişimi için ufak bir rehber:

1. Ruhsat değişimi için ruhsatın ait olduğu trafik müdürlüğüne gitmeniz GEREKMİYOR. Size en yakın trafik şudeben değiştirebilirsiniz.
    2. Bu işlem randevulu olarak yapılmakta olup saatinde giderseniz 15-20 dakika içerisinde halledersiniz. Bu nedenle kesinlikle muamelecilere para yedirmeyin. Gidin kendiniz halledin.
    3. Sadece koltuk / yolcu sayısı düzenlenecek ise tek bir form değiştirilecektir ki bunun ücreti de 58 TRY dir. Ona göre hazırlıklı gidin.
    4. Randevuyuhttps://e-randevu.iem.gov.tr/randevu/ adresinden alıyorsunuz. (bu adres istanbul için geçerli) Burada sırasıyla şu işlemleri seçin:

Trafik Tescil İşlemleri > Bireysel İşlemler > Tescil ve Trafik Belgesi Tebdil İşlemi

5. İşlem yapmak istediğiniz trafik şubesini seçip şahsi ve araçlar ilgili bilgileri girin. Sonra randevu tarih saat seçimine geliyorsunuz. Burada hemen ertesi güne kasmayın. Genellikle bir gün sonrası dolu oluyor. 2 veya 3 gün sonrası için size uygun bir saati seçin.

6. Son olarak size form çıkartacak şu şu belgeler lazım diye hepsini işaretleyin (açıklama aşağıda) sonra bu formu yazdırın. Üzerinde sıra nonuz bulunuyor elinizde olması lazım.

7. Gerekli belgeler: Koltuk / yolcu sayısı değişimi için EK1 formuna gerek YOK.
    a) Değişecek ruhsat
    b) Kimlik fotokopisi (1 adet)
    c) TÜVTÜRK'ten muayeneden neden geçemediğinizi anlatan ek bir kağıt verecekler, o kağıt
    d) TÜVTÜRK'ten orjinal muayene kağıdı (bakıp geri verecekler)
    e) bir adet dilekçe (içeriği aşağıda)

Dilekçe örneği: (sağ sol hizalamayı yaparsınız artık)

TARİH
    .... TRAFİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE

Ruhsat değişimi sırasında Koltuk / Yolcu sayısı sehven ... olarak yazılmıştır. ... olarak değiştirilmesi için gereğinin yapılmasını arz ederim.

isim - imza

Teşekkürler...

Teşekkür. Bende yine ruhsatı hazırlayan memurun kurbanı oldum.
    Arac ağırlığı (astra h) 1165 kg ken bu denyo 11650 kg yazmış yani bir tane sıfır eklemiş.
    İşin garibi 2 sene önce aynı ruhsatla aynı istasyondan geçmişti araç.
    Bir arkadaş demiş o anki elemanın psikolojisi tamamen....
    Neyse sağlık olsun...

• Bir arkadaş demiş o anki elemanın psikolojisi tamamen....

hoca oldum bittim bu soze valla gercekten
  • Gecen sene geçirdikleri İTFAİYE KAMYONUNU bu Yil gecirmediler nedeni ise gecen Yil görmedikleri eksiklik ruhsatta maximum tonaj yazmiyormus
    Bildim bileli gecen araç bu sene trasa bağladı
  • quote:

Orijinalden alıntı: poyraz_371

quote:

quote:

1. Ruhsat değişimi için ruhsatın ait olduğu trafik müdürlüğüne gitmeniz GEREKMİYOR. Size en yakın trafik şudeben değiştirebilirsiniz.
    2. Bu işlem randevulu olarak yapılmakta olup saatinde giderseniz 15-20 dakika içerisinde halledersiniz. Bu nedenle kesinlikle muamelecilere para yedirmeyin. Gidin kendiniz halledin.
    3. Sadece koltuk / yolcu sayısı düzenlenecek ise tek bir form değiştirilecektir ki bunun ücreti de 58 TRY dir. Ona göre hazırlıklı gidin.
    4. Randevuyuhttps://e-randevu.iem.gov.tr/randevu/ adresinden alıyorsunuz. (bu adres istanbul için geçerli) Burada sırasıyla şu işlemleri seçin:

Trafik Tescil İşlemleri > Bireysel İşlemler > Tescil ve Trafik Belgesi Tebdil İşlemi

5. İşlem yapmak istediğiniz trafik şubesini seçip şahsi ve araçlar ilgili bilgileri girin. Sonra randevu tarih saat seçimine geliyorsunuz. Burada hemen ertesi güne kasmayın. Genellikle bir gün sonrası dolu oluyor. 2 veya 3 gün sonrası için size uygun bir saati seçin.

6. Son olarak size form çıkartacak şu şu belgeler lazım diye hepsini işaretleyin (açıklama aşağıda) sonra bu formu yazdırın. Üzerinde sıra nonuz bulunuyor elinizde olması lazım.

a) Değişecek ruhsat
    c) TÜVTÜRK'ten muayeneden neden geçemediğinizi anlatan ek bir kağıt verecekler, o kağıt

TARİH

Ruhsat değişimi sırasında Koltuk / Yolcu sayısı sehven ... olarak yazılmıştır. ... olarak değiştirilmesi için gereğinin yapılmasını arz ederim.

isim - imza

Teşekkürler...

Arac ağırlığı (astra h) 1165 kg ken bu denyo 11650 kg yazmış yani bir tane sıfır eklemiş.
    Neyse sağlık olsun...

Kanka arabaya bi kasa yapsaydin hususi kamyonculuğa baslasaydin
    Amma is yapardin 5 9 yasagina takilmadan

• quote:

Orijinalden alıntı: zgbayraktar

quote:

Orijinalden alıntı: poyraz_371

quote:

quote:

a) Değişecek ruhsat

TARİH

isim - imza

Teşekkürler...

Neyse sağlık olsun...

Kanka arabaya bi kasa yapsaydin hususi kamyonculuğa baslasaydin
    Amma is yapardin 5 9 yasagina takilmadan

Haklısın valla, geçen düzelttim geçti. Orada bir kamyoncu arkadaşla ayak üstü sohbet ettik, aynı espiriyi o yaptı inan

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.