Şimdi Ara

Tv Alacaklara Önemli Uyarı ! 0 Tv , Kapalı Kutu Oyunu ( Ekran Testi - 0 Tv Tüyosu ) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
72
Favori
61.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eyvallah hocam bekliyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SLM ARKADAŞLAR BİRAZ GEÇ KALDIM KUSURA BAKMAYIN MADDE MEDDE YAZIYM
    1- SERVİS TELEFON AÇTI DEDİĞİ GÜNDE GELDİ ÖĞLEDEN SONRA GELDİ 3 KİŞLERDİ
    2-EVE ÇIKTIK BAŞLADILAR PAT ÇAT KUTUYU AÇMAYA TORNAVİDAYLE TVNİ BANTALRINI YIRTILAR
    3-TVYİ ALDIĞIM BİMEKSTE KUTUYA İŞARET KOYMUŞTUM ONA BAKTIM İŞARET VAR BENİM TV GETİRMİŞLER SIKINTI YOK
    4-BAŞLADILAR POŞETLERİ AÇMAYA ELEMANLARI TAKİP ETMEKTE ZORLANDIM
    5-TV KURULMADAN ABİ ŞURAYA Bİ İMZA
    6- DEDİM ARKADAŞ İMZA KOLAY Bİ BAKALIM KONTROL EDELİM ÖLÜ PİKSEL BULUTLANMA VESAYRE İMZA İŞİ KOLAY DEDİM
    7-DUVARI ÖLÇÜN MONTE EDİN DEDİM MONTE ETTİLERTVYİ TAKDILAR DUVARA TABİ KABLO YOK İSTİMEDİLERDE VARDI HALBUKİ BİZ TVYİ KURDUK KANALLARIDA YÜKLEDİK DEDİ KANALLARI GÖREMEDİK YANİ ONLARDA ĞÖRMEDİLER NEYSE
    8-BURDAN EDİNDİĞİM RESİMLERİ FLAŞA ATMIŞTIM ONA BAKTIM ÖLÜ PİKSEL YOK BULUTLANMA DA YOK ZATEN IŞIK SIZMASI BELLİ OLMADI ĞÜNDÜZ
    9-SERVİS MENÜSÜNE BAKALIM DEDİM BİLMİYORLARMIŞ
    10- BU ARADA TV KUTUSUN KONTROL ETTİMBURDAN EDİNDİĞİM TECRÜBELERLE AÇILMIŞ DEĞİL
    9-NEYSE ELEMENALAR ALEL ACLE GELDİKLERİ GİBİ ALEL ACELE GİTTİLER BEN BAŞLADIM TV Yİ KONRTOLE
    TESPİT ETTİKLERİM
    1- SERVİS ELEMANLARI ACEMİ İŞİ BİLMİYOR NERDEN ANLADIN SORARSANIZ EGER
    2- DUVARA MONTE EDİLEN ASKI APARATI TVYE UYUMLU DEĞİL TVNİN SOL ARKA TARAFINDA KALAN HOPARLER DIŞA DOĞRU BİRAZ ÇIKIK DOLAYISIYLA TV DEMİRİ ÜSTÜNE GELDİĞİNDE HOPARLÖR KISMINI İÇERİS DORĞ BASTIRMIŞ YANİ BU DEMİRİN UCLARDINA PUL ATSALAR SORUN KALMICAKTI BEN TESPİT ETTİM BUNU İLERDE İLLAKİ Bİ SIKINTI ÇIKARIR DAHA DÜZLTMEDİM AMA EN KISA ZAMNDA DÜZELTECEM
    3-SORDUĞUM SORULARA AÇIKLAYICI NET BİLGİ VEREMİYORLAR SERVİS ELEMANLARI
    4-TVDE ÖLÜ PİKSEL YOK BULUTLANMA YOK YALNIZ IŞIK SIZMASI DEDİKLERİ ÇOK HAFİF VAR ODA ŞÖYLE BELLİ OLUYOR
    NORLAMDE KANAL İZLERKEN VEYA GÜNDÜZ BELLİ OLMUYOR YALNIZ AKŞAM KARANLIKTA TV Yİ AÇTIN FİLİMİDE AÇTIN O ESNADA TVNİN SAG ALT ÜST VE SOLT ÜST KOŞESİNDE HAFİF BİR IŞIK SIZMASI GÖRÜNÜYOR AMA NORMALDE FİLİM BAŞLADĞINDA HİÇBİR ŞEKİLDE BELLİ OLMUYOR
    VE PİYASADA VE BURDA OKUDUM KADARAIYLA IŞIK SIZMASI OLMAYAN Bİ TV OLMASI İMKANSIZ GİBİ GELDİĞİNDEN BUNU SORUN ETMEDİM
    5-TVNİN AKILLI KUMANDASINDAN HARİÇ DİĞER ÜZERİNDE SAYILAR BULUNAN KUMANDANIN OLMAMASI TAM BİR FACİA BU KUMANDA SADCE İNTERNETDE İŞE YARIYOR KULLANIMI ÇOK İY DEĞİL ŞİMDİLİK SÖYLEYECEKLERİM BUNLARDIR KULLANDIKÇA BURAYA YAZACAĞIM
    LG BENİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATDI SERVİS NE KADAR KÖTÜ YAA LEN OĞLUM SEN EKMEĞİNİ BU İŞTEN KAZANIYORSUN OKUMAMIŞSIN TAMAM AMENNA AMA BU İŞİDE SAHİPLEN EKMEĞİN BURDA BEN BÖYLE VURDUMDUYMAZ ADAMLAR GÖRMEDİK İŞLAH SERVİSLE İŞİM OLMAZ

• HA BU ARADA UYDU KABLOSUNU TVYE KENDİM TAKTIM SERVİS ELEMANLAR GİTTİKTESN SONRA KOMEDİ GİBİ YA ADAM ONU BİLE TAKMADI YAAAAAAAA BU ADAMA NASI EKMEK VERİYORLAR VALLA İLGİNÇ BİR ŞEY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inceleme uzmanı -- 16 Kasım 2013; 17:25:46 >
  • servis menusune girmenın yolu yokmu kurt düştü aklıma valla adamalr girmedi beceriksizler hiçbirsey bilmiyorlar...
  • dün tv askı aparatının tvye monte edilen demirinin vidaların ğeldiği yerlere kalınpullar attım ve demirin ortasında bululan hoparlere baskı yapıp içeri doğru itelemesine engel oldum bunu ben yaptım servis elemenı değil bunada dikkat edin şunu gördüm tvnin önü alt lg loğosu buluan kısmı arkadan tv aparatının basınç yapmasıyla çok az açılmıştı bende bunu fark etmiş ama arka kısımındaki yanlış kurulum sonucu demirdin tvye baskı yaptğını daha farkedemediğimden bunu normal zannetmiştim şimdi o açıklık gitti, ışık sızmasıda azaldı gibime geldi çünkü sağ altda daha belirğindi tvnn arkasındaki hoparlarün bulunduğu kısımda sağ arkada dolayısıyla tv aparatının altına pulları atınca baskı gitti normale döndü ufak bi ayrıntı belki ama ilerde illaki bi sıkıntı verirdi diye düşünüyorum

işte bu nedenlerden dolayı iki yıllık elektrik elktronik bölümü veya benzeri bi alan okuyup sırf (elimden geldiği kadar kendi işimi kendim yapıyorum) bu beceriksizlerden kurtulmak istiyorum adamı sinir ediyorlar

tv alma sürecindede piyasada bulunan mağazalarda elemanların 100 de 70 inin bilgisini zayıf olduğu kanatine vardım hele lg mağazasında ki elemena duvardaki lgnin kontrasının nasıl açılır bi aç bakalım dedim o nedi dükkan sahibi ğeldi sonra o açtı belki işe yeni başlamış olabilir ama bu kontrsat falan bilindik birşey sen hangi alemde yaşıyorsun diye sorasım geldi elemanada rencide etmedim artık ha ismi bilindik magazalarda var sıkıntılı elemenlar iyi bilgili tecrübeli dürüst elemenalarada var ama nadir

ismini söylemeyim büyük bilene bir mağazaya gittik babam babasına hd uydu alacak reyona gittik eleman geldi başladık bakmaya ama babam zaten alacağını biliyor modelini markasın bu alanda uzman neyse elemana marka modeli söyledi uyduyu getirdi kafasına takılan tek bir szoru sordu eleman o özellik bu cihazda yok dedi babam kardeş ben aynısının alt modelini kullandım bende yoktu ama bunda var bu yüzden eski tvyi bozdum bu özellik olmamasından dedi benim cihazda yokmuş ama bunda var bu özellik dedi abi adam sesini kesti bilmiyor ki orda aval aval bakacağına cihazların özelliklerini kurcalasa öğrense kendine bi yatırım çalıştığı yerde fayda olur bir müşteri başka müşteri getirir falan filan yani ha babamın aradığı vealdığı hd uydusuda yanılmyırosam kontsat olanı özelliğiydi

bu arada bi dip not daha babam eski uydusunu tamirciye götürdü uyduda bi proplem vardı tamirci bulamadı bunu babam açmış cihazı kendi yöntemleriyle arızayı buldu gerçi ustalarda haklı uğraşmak istemiyor zaten elktronik ucuz eğer kablo filan kopuksa basit görünen arızaları gideriyorlar ama çetrefilli işi uğraşmak istemiyor

• Arkadaşlar ben bu süreçte herkesin uygulaması gereken işine yarayacak olan şeyleri maddeler halinde yazıcam okuyun ve mutlaka uygulayın ki hiç sorun yaşamayın.

1.Öncelikle tv yi internet veya mağaza nereden aldığınız farketmeksizin kutu elinize ulaştığı anda kesinlikle kimse dokunmada kutunun her bir santimini güzel bir şekilde inceleyin kutunun yıpranmamış olmasına bandrollerine açılacak olan yerlerine dikkatlice bakın ve içinize sinsin kutunun daha önceden açılmadığına karar verdiğiniz anda servis elemanlarına sadece kutuyu açmasını söyleyin kutu açıldıktan sonra içinden çıkan her bir parçayı vidalar, askı aparatı,tv ayakları,3d gözlükler gibi şeyleri kutuları jelatinleri üzerindeki çizik veya parmak izlerine kadar inceleyin tvnin jelatinli olmasına üzerinde toz olmamasına ve sıfır kokusuna dikkat edin.

2.Tüm bunları yaptıktan sonra tv yi kurabilirsiniz diyin tv kurulduktan sonra gerekli testleri mutlaka yaptırın ölü piksel bulutlanma vs. yakından her bir pikseli tane tane inceleyin ölü piksel olmadığına emin olun.

3.Daha sonra servis elemanlarından tv nin sistem menüsüne girmelerini isteyin ve tv nin kullanım süresine bakın eğer açamıyoruz bilmiyoruz gibi şeyler söylüyorlarsa kullanım saatine bakmadan tv yi asla teslim almayacağınızı ve imza atmayacağınızı söyleyin ve gerçektende teslim almayın.

4.Son olarak tüm bu evreleri tamamladıktan sonra tv her anlamda içinize sinip sorunsuz olduğuna karar verdikten sonra en son servis elemanlarının verdiği kağıda imzanızı atın bu kısım çok önemli ilk 3 maddeyi tam anlamıyla başarılı bir şekilde yapmadan sakın imza atıp teslim almayın.

5.Ezik durmayın bilinçli ve kendinizden emin olun soru sormaktan çekinmeyin yeri gelince sesinizi yükseltip atarınızı koyun sizi ezmesinler alayı çakal bu adamalrın çünkü gerekirse ağız burun dalmaktan çekinmeyin mekan sizin ev sizin bunu unutmayın herkese hayırlı alışverişler.

• bilgiler için teşekkürler
  • arkadaşlar ne dert iş bunlar sana olmadı alla pulla diğerine sat yersen adamlar artık aşmış her şey mübah formlarda olmasa bir şeyler öğreneceğimiz yok sağ olun
  • Güzel konu yarın bizde de kurulum var :) LG 47LA690S aldım Bimeks'ten :)
  • Arkadaşlar magaza ismi vermicem sadece şunu diyeyim.Bu işte çalışan bir arkadaşım var.Anllattıklarına inanamadım :

6 ay boyunca magazada duran televizyonu kaç kere sıfır diye satmışlar.Özellikle telefonları sıfırlayıp müşteriye sıfır diye satiyorlarmış.Kendisi ben ne kadar kızsamda bende burda emir kuluyum dedi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atmaca57

bilgiler için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Captain Sword

Arkadaşlar ben bu süreçte herkesin uygulaması gereken işine yarayacak olan şeyleri maddeler halinde yazıcam okuyun ve mutlaka uygulayın ki hiç sorun yaşamayın.

1.Öncelikle tv yi internet veya mağaza nereden aldığınız farketmeksizin kutu elinize ulaştığı anda kesinlikle kimse dokunmada kutunun her bir santimini güzel bir şekilde inceleyin kutunun yıpranmamış olmasına bandrollerine açılacak olan yerlerine dikkatlice bakın ve içinize sinsin kutunun daha önceden açılmadığına karar verdiğiniz anda servis elemanlarına sadece kutuyu açmasını söyleyin kutu açıldıktan sonra içinden çıkan her bir parçayı vidalar, askı aparatı,tv ayakları,3d gözlükler gibi şeyleri kutuları jelatinleri üzerindeki çizik veya parmak izlerine kadar inceleyin tvnin jelatinli olmasına üzerinde toz olmamasına ve sıfır kokusuna dikkat edin.

2.Tüm bunları yaptıktan sonra tv yi kurabilirsiniz diyin tv kurulduktan sonra gerekli testleri mutlaka yaptırın ölü piksel bulutlanma vs. yakından her bir pikseli tane tane inceleyin ölü piksel olmadığına emin olun.

3.Daha sonra servis elemanlarından tv nin sistem menüsüne girmelerini isteyin ve tv nin kullanım süresine bakın eğer açamıyoruz bilmiyoruz gibi şeyler söylüyorlarsa kullanım saatine bakmadan tv yi asla teslim almayacağınızı ve imza atmayacağınızı söyleyin ve gerçektende teslim almayın.

4.Son olarak tüm bu evreleri tamamladıktan sonra tv her anlamda içinize sinip sorunsuz olduğuna karar verdikten sonra en son servis elemanlarının verdiği kağıda imzanızı atın bu kısım çok önemli ilk 3 maddeyi tam anlamıyla başarılı bir şekilde yapmadan sakın imza atıp teslim almayın.

5.Ezik durmayın bilinçli ve kendinizden emin olun soru sormaktan çekinmeyin yeri gelince sesinizi yükseltip atarınızı koyun sizi ezmesinler alayı çakal bu adamalrın çünkü gerekirse ağız burun dalmaktan çekinmeyin mekan sizin ev sizin bunu unutmayın herkese hayırlı alışverişler.

merhaba tavsıyelerınız gercekten cok guzel oncelıkle tesekkur ederım.bugun 55lg660s marka tv aldım klıksadan.
    servısı cagırıp sızın dedıklerınız dogrultusunda kurulum yaptırdık dıyelım.duvara monte olarak yadak sehpa uzerıne ayaklı bır sekılde kurdugumuzu farzedelım
    cıhazı ınternetten aldıgım ıcın 7 gun cayma hakkım olucak fakat servıs formu bana ımzalatmıs garantısı baslamıs olcagı ıcın kurulumdan sonra cayma hakkım olurmu
    bırde dıyelımkı cayma hakkım var cıhazın ayaklarını yada askı aparatını kendım mı cıkarmam gerekıcek
    mesajımı gorursenız lutfen cvp verebılırmısınız
    bırde cıhazın servıs menusundekı saatın kapalı sıfır kutu gelen cıhazlar ıcın maksımu kac saat olması gerekır cok tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok güzel bir konu sııfır tv alacakların çok işine yarar.
  • Sanırım mağazadan almak yerine netten almak daha güvenli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün philips 47PFL6198K cihazımın teslimatı ve kurulumu için sevis gelecek. teslimat esnasında burada bahsi geçen tavsiyelerin tamamını uygulayacağım. bakalım neler ile karşılaşacağız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanerakyüz

bugün philips 47PFL6198K cihazımın teslimatı ve kurulumu için sevis gelecek. teslimat esnasında burada bahsi geçen tavsiyelerin tamamını uygulayacağım. bakalım neler ile karşılaşacağız.

saat 12 gibi tv kargo ile geldi. teslim alırken burada bahsedilen tüm uyarıları uyguladım. yaptığım kontroller sonucu kutunun daha önce açılmadığından emin oldum ve rahatlamış bir şekilde tv'yi teslim aldım.

akşam 18:00 gibi servis geldi. 2 kişiydiler. biri daha çok çırak vazifesi görüyordu. genelde sessiz kaldı. daha kıdemli olan ile muhatap olduk daha çok. genel eğilimleri hemen tv'yi kurup kaçma şeklindeydi.

kutu açılırken bahsedilen tüm unsurlara dikkat ettim. tv'den gelen sıfır kokusu beni iyice rahatlattı. ek aparatların ve evrakların
    olduğu poşetler daha önce açılmamıştı. anacak kutudan kullanma klavuzu çıkmadı. bu beni biraz şüphelendirdi. servis elemanı bunun normal olduğunu tv'de kullanma klavuzu menüsü olduğunu tüm detayları oradan görebileceğimi söyledi.

tv yi ambalajından çıkarttıklarında herhangi bir iz olup olmadığına ve toz çeken yerlerinde herhangi bir toz olup olmadığına baktığımda hiç bir sorun olmadığını gördüm. yani tv'nin sıfır tv olduğundan artık emindim.

gelgelelim servise ne ölü pixcel, ne ışık kaçması nede bulutlanma testi yaptırabildim. servis menüsünden kullanım süresi testi dediğimde garip garip suratıma baktı. abi herhangi bir sorun çıkarsa bir ay boyunca değiştirme yada iade hakkın var. sen bir sorun görürse zaten anın da değişir bu testlere hiç gerek yok dedi. kurulumu ve update yapıp gittiler.

sonrasında tv'yi inceleme başladım. yukarıda bahsettiğim sorunlardan hiç birisi yok tv'de. anacak maalesef inanılmaz kötü bir görüntü kalitesi var, özellikle SD yayınlarda görüntü resmen çamur. ne kadar ayar denediysem kar etmedi. yayını digitürk hd ricever ile alıyorum. dolayısı ile sorun yayındna değil. bir önceki tv imde cam gibi yayın alıyordum.

açıkçası tv tam bir hayal kırıklığı oldu bende. ilgili başlığı da daha detaylı yazdım gözlemlerimi. yarın ilk iş aldığım yere gidip başka bir marka ile değişiklik talebinde bulunacağım. bakalım nasıl bir macera başlıyor bizim için.

• Hayırlısı olsun hocam gelişmeleri yazarsanız çok iyi olur bizde takip ederiz
  • Hocam merhabalar.

Yakın zamanda tv almayı düşünüyorum; ancak şu iki tv arasında kaldım

Philips 8008 55''

Panasonic stw60 55''

Şimdi philips benim part time olarak çalıştığım mağazada teşhir ve fiyatı 3750 lira. Ürün bizim mağazada olduğu için istediğiniz her türlü testi gerçekleştirebilrim bu konuda sorun yok. Ancak teşhir olması insanı ister istemez düşündürüyor.

Pany ise sizinde bildiğiniz gibi plazma panel üretimini bırakmış durumda. Ayrıca Pany'i şu an için alabileceğim tek yer "hepsiburada.com" . Şundan yana sıkıntı yok garanti süresince herhangi bir arıza çıkar ve pany bunu gideremez; tüketici hakem heyeti yoluyla paramı alma yoluna giderim. Ancak "hepsiburada.com" u muhattap olarak karşımda görebilir miyim ? Bu konuda şüphelerim var.

Aslında benim için Pany plazma her türlü Philipsten daha iyi görüntü verir. Fakat Pany'in panel üretimini durdurmuş olması inanılmaz kafa karıştırıcı.

Ayrıca Philips içinde çok harika diyenler forumda mevcut. Bu ikisi dışında da bulabildiğim tek iyi panel LG 740s 55''.

Kafam inanılmaz derecede karışmış durumda yardımcı olan herkesten şimdiden ALLAH razı olsun.

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 9 Mayıs 2014; 20:32:42 >

• Güzel konu teşekkür ederim
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.