Şimdi Ara

Tv Alacaklara Önemli Uyarı ! 0 Tv , Kapalı Kutu Oyunu ( Ekran Testi - 0 Tv Tüyosu ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
74
Favori
61.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir ay önce Gold mağazasından LG M2232D Full HD LED TV aldım. 470+60=530 TL para ödedim. 60 TL'si bir yıllık sigorta. Cihaz alındığı tarihten itibaren bir yıl içinde bozulursa, yere düşüp kırılırsa, ekranında bir tane bile ölü piksel çıkarsa ve başka olumsuzluklara karşı birebir değişim garantisi altında. TV alırken azıcık daha kıyın paranıza. Ürününüzü oluşabilecek olumsuzluklara karşı sigortalayın. Ucuz şeyler değil bu cihazlar.

Bir aydan fazladır kullanıyorum. Allah'a şükür şimdilik sorun yok. İnşallah ta olmaz.
  • bu arada benim başım çok yandı daha süreç devam ediyor bu teşhir ürünü ile ilgili taze taze olayın üstüne bu konuyu açtın süper oldu içimi döküyorum kötü tecrübelerimi sizinle paylaşayım da boşuna sizinde sorun yaşamanızı istemem bakalım pazartesi 47lm960v kapalı kutu bulabilirlerse verecekler yoksa para iadesi alacağım

şöyle birşey daha var cihazların içerisinde gizli olarak servis menüsü bulunuyor bunlara sadece servis elemanlarının elindeki kumanda ile ya da tv nin kendi kumandalarındaki tuşlar ile değişik kombinasyonlar ile girilebiliyor gelen servis elemanına mutlaka o menuye girip orda panelin kaç saat çalıştığını baktırın o şekilde servis formunu imzalayacağınızı söyleyin ben yapmadım bari alacaklar yapsın...!
    birde teknosa da çalışan bir tanıdığımdan (samsung tv reyonunda duruyor) bantlama işi ile ilgili garip şeyler anlattı birincisi saç kurutma makinası ile bantı kağıda zarar vermeden çıkarıp sonrasında tekrar takabiliyorlarmış ikincisi ise teknosa için geçerli bir şey bantların üzerine teknosa bandı yapıştırabiliyorlarmış bunlara dikkat etmekte fayda var dediğim gibi gözümle görmedim fakat teknosada çalışan bir personel bunu söylüyor

• @opelmania

hocam ilk mesajı okumadınız sanırım, orada neye dikkat etmeniz gerekli , herşey yazıyor.

servis ölü piksel testi isterseniz yaparlar tabiki.
  • ilk mesajda markalara ait servis menüsüne girip kullanım süresi öğrenme yöntemleri olsa iyi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: feelulive

ilk mesajda markalara ait servis menüsüne girip kullanım süresi öğrenme yöntemleri olsa iyi olur

hocam aslında servis menusu son kullanıcı için sakıncalı bir menü bakayım derken yanlışlıkla birşey kaydetse ve tv kullanılmıcak duruma gelse garanti dışı kalıyor dedi bana servisteki adam da
    bence en düzgünü kuran servis geldiğinde onların açmasını sağlamak
    ben cihazın teşhir olduğundan şüpheliyim gelip kontrol edermisin diye aradım ve tamam dediler yani sonradan da gelip kontrol ederler kullanıcılar çok kurcalamazsa daha iyi olur servis menusunu
  • sırlar açığa çıkıyor tecrübelerinizi paylaşın baş tarafa eklenir

Birde internetten alım ve mağazadan alım hakkında detaylar iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: feelulive

ilk mesajda markalara ait servis menüsüne girip kullanım süresi öğrenme yöntemleri olsa iyi olur

servis menülerine girmek çok sakıncalı bir iştir arkadaşımızın dedigi gibi.

daha bilgili arkadaşlardan okudugum kadarı ile ufak bir yanlışlıkta cihaz bozuluyor ve garanti dışı kalıyor.

ben şahsen bilmiyorum kodları , hiç girmedim kendi tvlerim de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf Miroğlu -- 28 Nisan 2013; 1:00:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: legolasea

bu arada benim başım çok yandı daha süreç devam ediyor bu teşhir ürünü ile ilgili taze taze olayın üstüne bu konuyu açtın süper oldu içimi döküyorum kötü tecrübelerimi sizinle paylaşayım da boşuna sizinde sorun yaşamanızı istemem bakalım pazartesi 47lm960v kapalı kutu bulabilirlerse verecekler yoksa para iadesi alacağım

şöyle birşey daha var cihazların içerisinde gizli olarak servis menüsü bulunuyor bunlara sadece servis elemanlarının elindeki kumanda ile ya da tv nin kendi kumandalarındaki tuşlar ile değişik kombinasyonlar ile girilebiliyor gelen servis elemanına mutlaka o menuye girip orda panelin kaç saat çalıştığını baktırın o şekilde servis formunu imzalayacağınızı söyleyin ben yapmadım bari alacaklar yapsın...!
    birde teknosa da çalışan bir tanıdığımdan (samsung tv reyonunda duruyor) bantlama işi ile ilgili garip şeyler anlattı birincisi saç kurutma makinası ile bantı kağıda zarar vermeden çıkarıp sonrasında tekrar takabiliyorlarmış ikincisi ise teknosa için geçerli bir şey bantların üzerine teknosa bandı yapıştırabiliyorlarmış bunlara dikkat etmekte fayda var dediğim gibi gözümle görmedim fakat teknosada çalışan bir personel bunu söylüyor

Yani yapmamız gereken servis elemanı TV'yi kurarken servis menüsüne girmesini istemek..
    peki oradaki saat ne gösteriyor tam olarak? ne kadar süre dakika, saat açık kaldığını mı TV'nin?

Ya fabrika çıkışında kalite kontrolleri yapılırken 1-2 saat denendilerse? O zaman ne olacak?

Nereden emin olabiliyorsunuz ki yani buna?

• quote:

Orijinalden alıntı: 666azazel

sırlar açığa çıkıyor tecrübelerinizi paylaşın baş tarafa eklenir

Birde internetten alım ve mağazadan alım hakkında detaylar iyi olur

ahh hocam ahh tecrübe deme bana yaa hayatımda böyle kazık yemiiş gibi hissetmedim kendimi gittim cihazı aldım adam o gün aldığımda bana bir seri no yazdı 1 ay sonra istedim düğünüm sonra diye ctesi geldi tv adamlar kurdu gitti bir baktım ısık sızması biraz üstüne gittim olayın baktım bana verdiği seri no ile gelen tv nin seri nosu tutmuyor teşhir olmasına kadar çözdüm durumu bakalım ne olacak birde mağaza sahibi demezmi biz kaliteli bir mağazayız asla teşhir satmayız diye ama şu iş hallolsun biliyorum ben ona yapacağımı direk lg Türkiye'ye şikayet edeceğim bayiiliğini elinden alırlar inşallah iş çözülsün onu burda açıklayacağım hangi mağaza olduğunu ona göre davranır millet en azından

• quote:

Orijinalden alıntı: Blackdagger

quote:

bu arada benim başım çok yandı daha süreç devam ediyor bu teşhir ürünü ile ilgili taze taze olayın üstüne bu konuyu açtın süper oldu içimi döküyorum kötü tecrübelerimi sizinle paylaşayım da boşuna sizinde sorun yaşamanızı istemem bakalım pazartesi 47lm960v kapalı kutu bulabilirlerse verecekler yoksa para iadesi alacağım

Yani yapmamız gereken servis elemanı TV'yi kurarken servis menüsüne girmesini istemek..
    peki oradaki saat ne gösteriyor tam olarak? ne kadar süre dakika, saat açık kaldığını mı TV'nin?

Ya fabrika çıkışında kalite kontrolleri yapılırken 1-2 saat denendilerse? O zaman ne olacak?

bence teşhir ürün 1-2 saatle kalmaz günde an aşağı 12 saat çalıştırsalar 1 hafta bile teşhirde kalsa min. 84 saat yapar bir tv de bence teşhirde 1-2 aydan fazla kalıyordur ya buda bir seçenek Yusuf Miroğlu arkadaşımızın dediklerinin yanında bunuda yaptırın demek istiyorum ben

• quote:

quote:

quote:

bence teşhir ürün 1-2 saatle kalmaz günde an aşağı 12 saat çalıştırsalar 1 hafta bile teşhirde kalsa min. 84 saat yapar bir tv de bence teşhirde 1-2 aydan fazla kalıyordur ya buda bir seçenek Yusuf Miroğlu arkadaşımızın dediklerinin yanında bunuda yaptırın demek istiyorum ben

Teşhir konusunda haklısınız tabiki, teşhir durumu varsa saatler kendini belli eder fakat teşhir değilde daha önceden bir kaç kere iade edilmiş bir cihaz ise sadece 2-3 saat'lik kullanım gözükebilir, bu da kafa karıştırabilir demek istemiştim.

Bu arada Teşhirli ürünü satıcıların %80i yapıyor, yapmayanını bulmak zor. Ben asla teşhir ürünü satmam ben dürüst satıcıyım der siz güvenirsiniz farkında olmadan yollar size teşhiri.
    Yapmayanını bulup alnını öpmek lazım hepsi bu işin ekmeğini yiyor.

Bence bırakmayın peşini gerekli mercilere şikayet ediniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Teşhir konusunda haklısınız tabiki, teşhir durumu varsa saatler kendini belli eder fakat teşhir değilde daha önceden bir kaç kere iade edilmiş bir cihaz ise sadece 2-3 saat'lik kullanım gözükebilir, bu da kafa karıştırabilir demek istemiştim.

Bu arada Teşhirli ürünü satıcıların %80i yapıyor, yapmayanını bulmak zor. Ben asla teşhir ürünü satmam ben dürüst satıcıyım der siz güvenirsiniz farkında olmadan yollar size teşhiri.
    Yapmayanını bulup alnını öpmek lazım hepsi bu işin ekmeğini yiyor.

Bence bırakmayın peşini gerekli mercilere şikayet ediniz.

kesinlikle gerekli yerlere şikayet edeceğim şu pazartesi gelsin merkezle yazışıyormuş şuan kapalı kutu bulabilirse biryerden verecek yoksa para iadesi isteyeceğim işim bittikten sonrada gerekli yerlere direk şikayet yapılan terbiyesizlik çünkü ben anladım çünkü biraz kılım bu konularda ya anlamayanlar ...? bu yüzden şikayetimi yapacağım şikayetvar sitesine zaten gene legolasea kullancıı adımla şikayetim var teşhir üründen şüpheleniyorum diye

• kimseye de inanmıyacan bu sektörde hep dalavere ....

zaten bıktım bu bindir indir olayından bütün mağazalarda aynı taktik

inşallah olumlu sonuç alırsın ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: 666azazel

kimseye de inanmıyacan bu sektörde hep dalavere ....

zaten bıktım bu bindir indir olayından bütün mağazalarda aynı taktik

inşallah olumlu sonuç alırsın ....

inşallahh bakalım ptesi gelsinde bir hele yazarım buraya sonucu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

büyük teknoloji magazalarından ben hiç tv almadım. resmi bayi , shoplardan aldım. neden derseniz hem karşınızda direk dükkan sahibi oluyor, hemde geri kutulanmış ürün riski biraz daha azalıyor. büyük magazalarda hep asgari ücretli satış danışmanları muhatabınız, o kendi adına böyle bir insiyatif kullanabilir. müdürüyle konuşur eder o da tamam der , sorunlu çıkarsa eksiksiz getir degişiriz diyebilirler. onların işi bolca mal satmak, prim almak, kota doldurmak :) hatta forumda çok arkadaştan gördüm , o büyük magazaların depolarına giriyorlar aldıgı kutuyu orada açtiriyor ve bakıyorlar piksel ve clooding v.b sorunlara sonra kutuluyorlar servis evde tekrar kuruyor. bu yöntemde ölü piksel anlaşılıyor ama ortalık aydınlık ve yeterli test malzemesi , vakit olmadıgından diger hataları bulmak zor oluyor. çünkü o sinir bozucu hataların testi için ışıksız karanlık ortam lazım.

adamlar kabul etmez derseniz şartları, kabul ededecekler arkadaşlar etmiyorlarsa almayın, 3-5 milyar para verecem bana bozuk mal satacak, kumar oynuyacam. sokaktan mi topluyoruz parayı. amerikada avrupada adamlar 15 gün 1 ay içinde sorunsuz malı keyfi iade ediyor. bizde her dükkanda satılan mal geri alınmaz olayı halen devam ediyor. türkiye malesef hak hukuk daha yavaş yavaş oturuyor bu tüketici sorunlarında.

ben 2007 2013 arası 5-6 tv aldım hepside sony di. hepsinide resmi sony ama 4 farklı bayiden aldım fiyat stok yüzünden. 2 kere hatalı ürün çıktı ikiside degişildi sorunsuz tv verdiler. 1 hafta onay vermezse 3 gün versin bayi 3 günde gayet yeterli 1 gün bile yeter ya 3 den aşagı almayın izin. zaten sonradan bozulma edilmede servis muhatap olur gerekeni yapar.

Gold ile bir iade süreci yaşadım. Geçen hafta sona geldim. Ancak en son seferinde kadınla kavga ettim. Durup dururken abuk subuk sinirlenmeye başladı. PMS döneminde miydi neydi artık. kendi kendine konuşmaya ve sinirlenmeye başlayınca ben de cevap verdim. Yok işte 8 senedir bu işi yapıyormuş ondan daha iyi bilen olmazmış vs vs.

En son bi yerde sinirlendi ve şunları kaçırdı ağzından:

"Siz sanıyor musunuz ki bu iade ettiğiniz ürünler geri gönderiliyor. Tüm firmalar (özellikle konumuz Sony olduğu için Sony'i söyledi), tamir edilen ürünü sıfır olarak tekrardan satışa koyar. İçinde parça mı bozuk? Parçayı tamir et, dış kasayı sıfırıyla değiştir ve yeniden satışa koy.

Sıfır kullanılmamış bişey istiyorsan sene başında fahiş fiyattan al. Gelmişsin ben kullanılmamış cihaz istemiyorum diyorsun. Ama öyle bişey yok."

Nedense hiç tutup da konusunu bile açmadım. Şimdi sizin yazıyı görünce farkettim bunu. İsterseniz eklersiniz ilk mesaja. Söyleyen kişi Gold Bilgisayar Hukuk biriminde iade ve değişim biriminden bir kadın (Tüketici Hakem Heyeti Kararıyla değişim).

• @the_gunner

hocam kendi adıma hiçbir marka , bayi , mağaza ismi vermiyorum, zaten benim başıma gelmiş bir olay yok. okuduklarımdan çok biliyorum ama isim vermiyorum doğal olarak.

elde kesin , resmi delil olmadan birilerini itham veya şahit edersek , konuyu firmalar sildirtebilir , iftira atıyor diye dava bile açabilirler kişilere.
  • @the_gunner Gold' hakkında ekşi sözlükte yada şikayetimvar.com'da yüzlerce şikayeti var ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackdagger -- 28 Nisan 2013; 1:38:26 >
  • teknosa sitesinden aldım diyelim TV yi. test yaptık servisle bulutlanma yada ölü piksel bulduk.servis elemanı bu normal dedi,ben hayır bu hatalı ürün dedim.iade etmek istiyorum dedim.nasıl işlem yapmalıyız.servis kabul etmese dahi benim söylediklerimi yazmak zorundamı?teknosaya sorduğumda siteden de alınsa servis raporuna göre değişiyor demişti.koşulsuz iade hakkı da kutusu açılmamış ürünlerde geçerli hikayesi yapılıyor.
    işin doğru yönetmi nasıl işler arkadaşlar iadede yada değişimde.en iyisi sorunluysa iade istiyorum diyip çıkmakmı?ona pek yanaşmayacakları kesin ledTV de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Riven_

teknosa sitesinden aldım diyelim TV yi. test yaptık servisle bulutlanma yada ölü piksel bulduk.servis elemanı bu normal dedi,ben hayır bu hatalı ürün dedim.iade etmek istiyorum dedim.nasıl işlem yapmalıyız.servis kabul etmese dahi benim söylediklerimi yazmak zorundamı?teknosaya sorduğumda siteden de alınsa servis raporuna göre değişiyor demişti.koşulsuz iade hakkı da kutusu açılmamış ürünlerde geçerli hikayesi yapılıyor.
    işin doğru yönetmi nasıl işler arkadaşlar iadede yada değişimde.en iyisi sorunluysa iade istiyorum diyip çıkmakmı?ona pek yanaşmayacakları kesin ledTV de.

Mesafeli sozlesmelerde urunun tabiati geregi iade alinamayacak durumlar haric (acilmis filmler, 2-3 gun icinde tuketilmesi gereken seyler, siparise ozel uzerinde eski hale getirilemeyecek degisiklik yapilmis seyler, kodlari kazinmis kontor kartlari vs vs vs) 8 gun icinde kosulsuz iade edebilirsiniz. Olu piksel, bulutlanma vs demenize gerek yok. Verin gitsin.

Magazadan aldiginiz urunler icin ise orada kontrollerini yapmaniz gerek. Zaten mesafeli sozlesmelerdeki 8 gunluk iade suresi buradan gelir. Kontrol ederek alma imkaniniz olmayan urunler icin.

Ancak bunun disinda internetten aldiginiz urun geldi ve icinde bir eksik var veya kirik bi yeri var diyelim. O zaman servise rapor tutturmaniz lazim (o yuzden servis gelmeden acmayin kutuyu). Yok adam tutmuyorum derse, tehdit etmekten baska sansiniz yok. Polisi ariyorum falan diyin (polis bakmaz bu olaya, sakin gaza gelip aramayin. Ariyormus gibi yapin). Polisi ararim diye tehdit ederek (aslinda tehdit degil bu) rapor tutturmak suc degil sonucta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Teknosadan 55es7000 almayı bu saatlerde ciddi düşünüyorum.Bulutlanma çok çıkarsa direk iade için aramalıyım anlaşılan.itiraz varsa tvye ve teknosaya konuşsun yada

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.