Şimdi Ara

Tv Alacaklara Önemli Uyarı ! 0 Tv , Kapalı Kutu Oyunu ( Ekran Testi - 0 Tv Tüyosu ) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
74
Favori
61.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fotoğraf Makinesi İle , Tv Ekran Fotoğrafları Nasıl Çekilir !

http://forums.hdtvtest.co.uk/index.php?topic=7209.0
  • Ben bir açıklama yapayım tv iade edilmiş ise geri gelmiş ise arızalı çıkmış ise ışık sızması var ise samsung veya sony de kesnlikle tekrar satışa sunulmaz sunulamaz veya o tv servis tarafından kurulamaz samsung kurduranlar bilir kutu üstündeki barkod vede tv arkasındaki seri numarası alınır aynı tv bir başkasına verilmesi bu şekilde önlenir servis kurulumu yapmaz zaten yapamazda
  • Bu ışık sızması sorunu neredeyse bütün led tv'ler de var. Kafanızı çok bozmayın bunlarla. Haa çok göze batıyorsa ya da ölü piksel falan varsa amenna...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tedus

Ben bir açıklama yapayım tv iade edilmiş ise geri gelmiş ise arızalı çıkmış ise ışık sızması var ise samsung veya sony de kesnlikle tekrar satışa sunulmaz sunulamaz veya o tv servis tarafından kurulamaz samsung kurduranlar bilir kutu üstündeki barkod vede tv arkasındaki seri numarası alınır aynı tv bir başkasına verilmesi bu şekilde önlenir servis kurulumu yapmaz zaten yapamazda

bu işin içindeyım iade alınan tv samsung tekrardan başka müşterıyede kurdu samsung,lg sony veya marka farketmeksızın servısler kuruyor
  • bence bu ütopya olmuş

burası Türkiye ürün sorunluysa kore, çin, japonya ya fabrikaya geri gitmiyor .. aynen paketlenip başka birine satılıyor ...

teşhir olarak satılan mallar teşhir fiyatına değil sıfır fiyatına satılıyor hatta ve hatta Avrupadaki sorunlu malları getirip burada sattıklarını bile söyleyenler var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 666azazel -- 25 Mayıs 2013; 15:11:53 >
  • tv alacaktım internetten bu konuyu gördüm vazgeçme aşamasındayım
  • Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk Mesaja Eklendi.

Sony Bravia TV lerin Kullanım Saatini Ögrenme !!! ( Sam0 Arkadaşımıza Teşekkürler )

http://forum.donanimhaber.com/m_77128058/f_//tm.htm#77358841
  • yav bu başlığı görünce anılarım canlandı. sene 2008 ilk lcd tv im sony32s3000. o zamanların meşur bir internet sitesinden aldım tv yi o vakitler bırakın müşteriyi servisler bile bihaber bu servis menüsünden :)
    açtım baktım tv 1008 saat kullanılmış hemen şikayetvar a bir şikayet döşedim.
    2-3 saate kalmadı ürünü aldığım siteden üst düzey bir yönetici aradı benden öğrenmişti nasıl bakıldığını hatta mesai saatleri dışında istersem arayabilmem için kendi özel telefonunu bırakmıştı :) cin çarpmışa dönmüştü adam şaşkınlıktan.
    açtım baktım benim 5 sene önceki ile aynı tuşlar demek hala sony de :)
    alışkanlık işte emektar s3000 nin yenire pana 42gt50 aldım hani teşhir diye satan dese ben inanmam onun bile açtım baktım servis menüsüne :)
    aslen servis menüsündeki zamanlayıcıda istese sıfırlayabilir servis ama neyseki o kadar iş bilen servislerimiz yok henüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zohahahaha -- 4 Temmuz 2013; 19:26:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

İlk Mesaja Eklendi.

Sony Bravia TV lerin Kullanım Saatini Ögrenme !!! ( Sam0 Arkadaşımıza Teşekkürler )

http://forum.donanimhaber.com/m_77128058/f_//tm.htm#77358841

Üstad çok faydalı bir konu olmuş eline sağlık. Yalnız bişey sormak istiyorum ,

şimdi bu ekran testleri için toplamda 11 aşama var fakat bunlarda yanlarına hangi testi hangi hataları

yakalamak için kullandığımızı yazarsan çok sevinirim mesela kırmızı renkte panelde olası bir problemi nasıl anlıyabiliriz ?

• öyle 11 aşama falan yok. rast gele o kadar sayı olmuş. renkleri azaltılıp , çoğaltabiliriz.

çeşit çeşit renklerde , fotolarda bakmanın amacı ; ölü piksel , canlı piksel , banding , clouding , ışık sızması sorunlarını ve local & micro dimming durumlarını görebilmek için.

bu tarz sorunlar bazı renklerde daha çok kendini belli ediyor.

zaten bende öyle ustası degilim bu işlerin , forumlardan, işin ustalarından okuya okuya , göre göre az çok ögrendik işte.

google a o terimleri yazarak , ne nedir , ne degildir ögrenebilirsin.
  • quote:

öyle 11 aşama falan yok. rast gele o kadar sayı olmuş. renkleri azaltılıp , çoğaltabiliriz.

çeşit çeşit renklerde , fotolarda bakmanın amacı ; ölü piksel , canlı piksel , banding , clouding , ışık sızması sorunlarını ve local & micro dimming durumlarını görebilmek için.

bu tarz sorunlar bazı renklerde daha çok kendini belli ediyor.

zaten bende öyle ustası degilim bu işlerin , forumlardan, işin ustalarından okuya okuya , göre göre az çok ögrendik işte.

google a o terimleri yazarak , ne nedir , ne degildir ögrenebilirsin.

Yavaş yavaş bende okuyorum sayfaları bilgilendirme için eyvallah teşekkürettim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: feelulive

ilk mesajda markalara ait servis menüsüne girip kullanım süresi öğrenme yöntemleri olsa iyi olur

servis menülerine girmek çok sakıncalı bir iştir arkadaşımızın dedigi gibi.

daha bilgili arkadaşlardan okudugum kadarı ile ufak bir yanlışlıkta cihaz bozuluyor ve garanti dışı kalıyor.

ben şahsen bilmiyorum kodları , hiç girmedim kendi tvlerim de.

fabrika ayarına alınca düzelmiyor mu?
  • bilmiyorum ama düzelseydi , aman girmeyin, dikkatli olun, ayarlara dokunmayin falan demezlerdi bence :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir arkadaşım Hx850 aldı,Tv'yi test edelim istedik bunun için ölü pixel testi ve banding testi yaptık temiz çıktı.Işık sızması da yok denecek kadar az sadece sağ ve sol alt köşeden biraz sızma var.Sonra clouding testi için arka ışığı max açtık,Led aydınlatmayıda standart (Sony'lerde en yüksek) yaptık,dinamk kontrastı yükseğe ayarladık,siyah full hd bir resim indirdik bilgisayarına ortam zifiri karanlıktı.Resmi açınca ekran simsiyah gözüktü fakat resim üzerinde fareyi oynattıkça farenin geçtiği yerler beyazlıyor bu normal mi,yani local dimming dedikleri şeymi acaba diye düşündük.Forumda dolaşan ekranın ortasından beyaz büyük noktacık geçen filmi çalıştırdık ve noktacık şekil değiştirmeden yoluna devam etti.Birde örneğin filmlerin başlarındaki siyah açılış sahneleri simsiyah orada sorun yok,ama mesela çalışmayan bir hdmi slotunu açınca panelin genelinde siyahlık yok sanki siyah rengin arkasından beyaz çıkmak ister gibi bir durum söz konusu.Ama sayfada gördüğüm Es7000 gibi değil?ya da şöyle söyliyeyim saf siyah panel var mı acaba.Bu arada Cihaz 46 inç ve Hx850 çok muhteşem bir aletmiş..

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre Ardahan

Bir arkadaşım Hx850 aldı,Tv'yi test edelim istedik bunun için ölü pixel testi ve banding testi yaptık temiz çıktı.Işık sızması da yok denecek kadar az sadece sağ ve sol alt köşeden biraz sızma var.Sonra clouding testi için arka ışığı max açtık,Led aydınlatmayıda standart (Sony'lerde en yüksek) yaptık,dinamk kontrastı yükseğe ayarladık,siyah full hd bir resim indirdik bilgisayarına ortam zifiri karanlıktı.Resmi açınca ekran simsiyah gözüktü fakat resim üzerinde fareyi oynattıkça farenin geçtiği yerler beyazlıyor bu normal mi,yani local dimming dedikleri şeymi acaba diye düşündük.Forumda dolaşan ekranın ortasından beyaz büyük noktacık geçen filmi çalıştırdık ve noktacık şekil değiştirmeden yoluna devam etti.Birde örneğin filmlerin başlarındaki siyah açılış sahneleri simsiyah orada sorun yok,ama mesela çalışmayan bir hdmi slotunu açınca panelin genelinde siyahlık yok sanki siyah rengin arkasından beyaz çıkmak ister gibi bir durum söz konusu.Ama sayfada gördüğüm Es7000 gibi değil?ya da şöyle söyliyeyim saf siyah panel var mı acaba.Bu arada Cihaz 46 inç ve Hx850 çok muhteşem bir aletmiş..

forumda dolaşan o noktacık geçen filminin adresi ne, ya da hangi konularda geçiyor? biz de test edelim. bir tane link gördüm ama o da ölmüş, senin gördüğün duruyor mu?

• ide İ kullanıcısına yanıt
    http://9da.org/3DpanelTest link bu hocam
  • takipteyim lazım olacak ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre Ardahan

http://9da.org/3DpanelTest link bu hocam

teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.