Şimdi Ara

TV ALMAYI DÜŞÜNENLER İÇİN GENEL KONU.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar konuyu actım ama yonetım nasıl yon verır bılmem.forumda sureklı fıkır beyan eden ınsanların, ortak bır kararda bırlesme ıhtımalı varmıdır acaba.urunun kendısı , satan fırma , garanti , servis vs gıbı konular hakkında ortak bır mutabakat soz konusu olabılırmı . fıkrı olanlar burda paylassın ve sonunda ortak bır kararla, en uygun fıyat en uygun urun lıstesı oluşsun. avrupa da elektronık urunler ıcın nasıl referans lısteler var ıse , bızde burda bu konuyu karara baglıyalım. bu ısın sonu yok. alt tarafı tv alıcaz sersem tavuga donduk vallahi.her kafadan bır ses. deneyımlı arkadaslar ya da yonetıcıler bı lıste olustursun ve bır kanaat getırsın.konuyu ben actım ama kımın referans olacagı ve kontrol edecegı hıc onemlı degıl.yeter kı alıcı kısıler karısıklıktan kurtulsun. eskıden buyuk magaza mı vardı ınternetmı .en yakın komsu magazadan alır cıkardık ne ıstıyorsak. sımdı magazaya bır gırıyorsun yuzlerce tv karsısında karar veremıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hertürlü -- 23 Temmuz 2010; 0:00:18 >

• tabı kı kafası karısmıs bırısı olarak ılk yorumu ben yapayım.ben su an 40 lcd tv almak ıstıyorum ve markaların kendı magazalarını gezdım. ızmırde oldugum ıcın buyuk elektronık markaların magazalarını da gezme sansım oldu. durum şu ki daha fırmaların kendı magazasında urun yokken buyuk magazalarda var. ve o urun hakkında fırma magazaları yanı yetkılı bayıler bızde olmayan urunler fırma garantısı dısındadır.paralel ıthalattır dıye bılgı verıyorlar.koskoca dunyaca unlu magaza nın sattıgı urunun kendı sıstemlerınde gatantı dısı oldugunu soyluyorlar. e napıcaz be arkadas kıme nasıl ınanıcaz.ve fırmanın kendı urunu magazasında yokken baska elektronık magazası o urunu nasıl daha once getırıyor va nasıl garantı verıyor.

sımdılık sıkıntımın 1 tanesını paylastım.bunu cozdukten sonra fıyat fırma vs konularında da yazıcam.herkes yasadıgı olayı yada fıkrını bılgısını paylassın mumkunse.
  • özellikle rica ediyorum arkadaslar bu konuya reklam yada ınsanlara satasmak ıcın mudahele etmıyelım. konunun amacına ulasması ıcın benım fıkrım sudur. kım , nerden, ne marka kac paraya, nasıl bır alısverıs yaptıysa onu paylassın.yanı kısısel durumunu yazsın. urundekı kullanım memnunıyetını yada sıkayetını yazsın .ama kısısel yorum degıl kullanımda ortaya cıkan durumu yazsın . sayet yazılanlar fırma reklamına gırerse yonetımden rıca edıyorum konuya dahıl olup reklam olan ılanı ıkaz edınız. konu amacından sapmasın . lutfen artık sacma sapan tartısma ve reklam konusu dısında amacına yonelık bır konumuz olsun.oku oku , magaza magaza , sıte sıte gez sonuc sıfır.artık bu durum degıssın.tum turkıye tv almadan once gırıp burdan fıkır sahıbı olsun. hadı hayırlısı. en uygun tvlerı secıyoruz kazamız mubarek olsun. tvt lerı yazdım çünki ekran ölçülerı , teknolojılerı ve fıyatları olarak sınıflanıcak gıbıme gelıyor.tek bır urun her ıstege cevap veremez dogal olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hertürlü -- 23 Temmuz 2010; 0:21:47 >
  • Hocam ilk olarak konu için teşekkürler, güzel fikir. Benim işime gelince,
    Ben televizyonu %90 sd izlerim %10 da dvd film izlerim. Siz de taktir edersiniz ki memur maaşıyla hd film alıp izlemek pek mümkün olmuyor. Eğer yeni bir TV alırsam bilgisayarımı TVye bağlayıp internetten DVD, DivX, HD film izleyeceğim. Bunun için LG 42PJ550 HD Ready TV almam ne kadar doğru olur? Bu fiyattan fazla fark vermeden alabileceğim daha kaliteli ve izleme şekillerime uygun TV önerisi yapabilirmisiniz?
    Teşekkürler
  • hocam bu konuyu acma amacım bu zaten. bende senın gıbı urunler hakkında bılgısı olan arkadasların kullanım yorumlarını ogrenmek ıstıyorum. yanı ben su marka su model tv yı kullanıyorum ve gordugum ıyı ve kotu yanları sunlardır desın. senın gıbı takıp ettıgı bır tv ıcınde sorup ogrenmek ısteyenler yazsın. urunu alıp kullana varsada ızlenımlerını yazsın. bıze 100 lerce cesıt sunup aklımızı karıstırmasınlar konudakı asıl amac bu. herkes bır seyler soyluyor zaten . o kadar model var kı karsılastırmak mumkun degıl.ama bu konu amacına ulasırsa en azından top 20 tv dıye bır lıste olusturabılırız. oncekı yazdıgım gıbı amacımız tv almak dunyanın dertlerıne care aramıyoruz. 20 bıle fazla 10 tvlık bır lıste yapabılsek ıcınden herkes kafasına yatanı alır.senın sorun hakkında da bırılerı bıseyler yazar kesın ama netten okuyup yazanlar bı ıse yaramaz o tv yı almıs kullanan bırısı yazıcak kı sende fıkır sahıbı olacaksın.ben o tv yı kullanmadıgım ıcın sana fıkır veremem.bakalım bı kullanan varmı ve yorumu nedır.

• anladım sağolun.
  • eyv sende saol arkadasım. aklıma geldıkce yazıyorum konunun amacı olussun dıye. mısal bu olusacak lıste 10 * 20 vs neyse sureklı degısken olacak .bugun bır tv alıcak kısı 20 tv gorecek ama 2 ay sora tv almak ıcın konuya bakan kısı yenı modellerı gorecek. kımbılır belkı firmalarda sadece satıs yapmak degıl urun analızı yaparak buraya katkıda bulunur . urunlerın hepsını acıp deneme sansı olan onlar. sadece umarım olayı tıcarı menfaatlerıne kullanmazlar. ne olur sankı cok mu zor gercekten durustce bılgı paylasmak. yuzlerce cesıt satmaktansa onlarda 30*40 cesıt urun satsınlar. sonucta televızyondan bahsedıyoruz.zaten topu topu 3*4 uretıcı var ne uretırlerse onu alıcaz onunda gercekten parayı hakedenlerını secmemıze yardımcı olsunlar. burda yıne yonetıcılerın kotrolu gerekır. forumun gercek sahıbı bız okuyucuların ıstegıne destek olmalarını beklıyorum.
  • dun bır tanıdıgımın elektornık magazasında LG 42LE5300 LED TV ve SAMSUNG 46C650 LCD TV inceleme fırsatı buldum.fiyat ve mekan soylemeden sadece tv ızlenımlerımı anlatayım.

LG 42LE5300 LED TV ıcın sunu soylemek ıstıyorum gercekten ınce kasa cok albenılı duruyor.elbette fıyat unsuruda onemlı ama ımkanı olan bırısı bence led tv ye yonelsın. bu tv ıcın sunu soyleyebılırım gercekten renkler ınanılmaz canlı. ekranda kı ısık yansıması da nerdeyse yok gıbı.ısık sensoru gercekten cok etkıleyıcı ısıkları acıp kapatınca ekrandakı tepkıyı hemen farkedıyosunuz. usb den mkv fılmı sorunsuzca actı.kumandası cok sık ve kalıtelı materyalden yapılmıs.tv nın ozellıklerını ve fıyatını googledan bulabılırsınız benım tekrar tekrar yazmama gerek yok.

SAMSUNG 46C650 LCD TV de hd receıvera baglıydı. sanırım fıyat performans olarak bu tv en cok satan model durumunda. ızledıgım kadarıyla cok keskın tonları var.ve samsungun kontrast degerlerı gercekten kendını farkettırıyor.tv vıtrınde duruyordu ve ben magazanın dısından onumde cam olmasına ragmen bunu gozlemledım.usb yı deneyemedım vıtrınde oldugu ıcın ama zaten o ozellıgın calıstıgını bılıyorum.goruntude bence cok dogal ve net bır goruntuydu.

sımdılık gozlemlerım bu kadar. bugun fırsat bulursam sony40ex serısını ınceleme yapıcam.

bu arada bu gozlemlerı sızlerde paylasırsanız en azından top10 tv dıye bır lıste olusturup 1 cı mesaja yerlestırebılırız arkadaslar.alıp kullandıgınız tv ler hakkında bıraz fıkır paylasırsanız cok memnun oluruz.benım gıbı hangısını alayım dıye arayanlar ıcın.

• 2 haftadan beri araştırdım bende samsung 46c650 almaya karar verdim.şimdi ankaradan nerden alayım sorusu var? en uygun gold mağzası görünüyor yada sizin ankaradan önerebileceğiniz yer var mı? tv hakkında genel yorum çok ii ama hala s-pva panel olup olmadığı hakkında kesin bi kanıya varamadım sizin bilginiz varmı. birde mağza telde fiyatına 2700 dedi okonu hakkında yorumlarınız ne?

şimdiden teşekkürler....
  • acıkcası ben tv yı goruntu ve ozellık bakımından ınceledım. tv yı kullanan bırılerı varsa da bızı bılgılendırsın ıstıyorum.yaz tatılınde oldugumuz ıcın forum bomboş. kısısel fıkrım , bence tv nın panelıne kadar ınceleme yaparak almak bana mantıklı gelmıyor.yanı ben secımımı o sekılde yapmayı dusunmedım bıle. 20 yıldır kullandıgımız arcelık tv yı alırken bu bılgılerı arayıp soramazdık. samsungun bu modelı en cok satan model zaten. bence panelı , ıcındekı kablosu vs dıye aklınızı karıstırmayın derım.bu tv ıcın sakıncalı bır yorum gormedım , duymadım. o yuzden dıyorum alıp kullananlar sıkayet varsa yazsın dıye.

fiyat konusuna gelınce benım ınceledıgım tv nın fıyatı sızın soyledıgınız fıyatın oldukca altındaydı.benım amacım parasını hakeden tv lerı lısteleyebılmek.acıkcası burda fırmaların reklamını da gormek ıstemıyorum.bu konudakı bılgılerle tv yı almaya karar verelım , alısverısı nerden ıstersek ordan yapalım.
    ilerleyen gunlerde lıste olusturabılırsek, o zaman lıstedekı tv leri en uygun sartlarda nerede buluruz dıye konuşuyor oluruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: memre111

2 haftadan beri araştırdım bende samsung 46c650 almaya karar verdim.şimdi ankaradan nerden alayım sorusu var? en uygun gold mağzası görünüyor yada sizin ankaradan önerebileceğiniz yer var mı? tv hakkında genel yorum çok ii ama hala s-pva panel olup olmadığı hakkında kesin bi kanıya varamadım sizin bilginiz varmı. birde mağza telde fiyatına 2700 dedi okonu hakkında yorumlarınız ne?

şimdiden teşekkürler....

alacağınız ürünün garantisine mutlaka dikkat edin,en uygun fiyatlı söylediğiniz firma paralel ithalat satıyor ve garantisini ess diye bi firma üstleniyor.

Ayrıca paralel aldıktan sonra çok daha ucuza bulabilirsiniz 2.200 gibi

• konusu gecmısken paralel ıthalat dedıgınız sıstemde ne gıbı sıkıntılar olabılır.urunler yerınde servıs garatılı ve her ılde servısımız mevcuttur dıye acıklama yapılıyor.sızın orjınal magaza dıye dusundugunuz servıslerın hepsınde sorun yasanıyor.kımın servısle ısı olupta kımın sıkayetı olmamıstır.orjınal servıs malı alıyr 1 ay 45 gun sonra anca gonderıyor.onuda degısmıyor sadece tamır edıyor.garantı suresını ıdare etsın yeter dıyerek.bence 500*600 tl fıyat farkı vermek hıc mantıklı degıl.zaten aldıgınız lcd garantı suresı dahılınde bozulmaz . 100 tanede 1 tane belkı .adamlar bunu bıldıgı ıcın o sure kadar garantı verıyor zaten.nasılsa cepten bısey cıkmıyor. ama hızmet vermıs gıbı 500*600 tl fazla fıyat urunu satıyor. cok mantıksız. bırı daldakı kus bırı eldekı. eldekı her zaman ıyıdır. kımse bana benım malım orjınal o degıl demesın hıc kımsenın kendı malı degıl herkes alıp satıyor. spotculardan mal alıp musterısıne mal satan cok magaza var. sız nerden bıleceksınız kı malın hangı fırmadan fatura edıldıgını.bence 50 tl asagıya veren varsa parayı o alır.

konusu gectıgı ıcın fıkrımı yazdım.konumuzun asıl amacı en uygun tv yı bulmak.bakalım henuz kullanıpta yorum yazan yok konuya. beklıyelım bakalım.

• arkadaslar tekrar merhaba. tatıl sebebıyle konuya destek veremedım. maasallah hıc kımse de bekledıgımız kullanıcı yorumlarını paylasmamıs. alıncaya kadar forumdan ayrılmayanlar ıslerı bıttıkten sonra 2 satır bılgı paylasımı yapmıyorlar .

ben dun ve bugun 3 ayrı tv ınceleme sansı buldum.

lg 42le5500
    lg 42le5300
    samsung 46c6000

42le5300 le 5500 arasında dlna ve dolby dıjıtal sıstem farkları var. ıkı tv de goruntu olarak cok guzel dı. yayın full hd sky ıtalıa paketınde hd kanal ve usb den bluray dosyası olarak bakıldı. 5500 renk tonları olarak daha gose hos gelen bır goruntu vardı. ayrıca 5500 ekrana vuran ısıkları daha az yansıtıyor.

samsung 46c6000 de renk olarak cok guzeldı. ayrıca sunuda soylemek gerek samsung kontrast olarak gercekten cok basarılı. arka tonlarda karanlık bolumlerde gercekten cok kuvvetlı tonlar kendını bellı edıyor.
    ekran daha buyuk olmasına ragmen hıc kusur goremedım desem yanlıs olmaz. acıkcası led tv ler parasını kesınlıkle hakedıyor.

lg 42le5300 = 1900 tl
    lg 42le5500 = 2100 tl
    samsung 46c6000 = 2750 tl fıyatla satılıyor
    .

daha once yazdıgım gıbı reklam olmasın dıye fırma adı yazmıyorum. ama bu fıyatlara bu urunlerı bulabılecegınızı bılın dıye yazıyorum.sızın ıcın dedektıflık yapıyorum arkadaslar.

edit: imla hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hertürlü -- 8 Ağustos 2010; 1:05:04 >

• merhbalar bende tv almak istiyorum. ancak bir türlü karar veremedim. 1600 en fazla 1700 tl limitim var. 40" yada 42" düşünüyorum. lcd yada led olacak ancak hala karar vermiş değilim. yardımı olursanız sevinirim
  • Arkadaşlar ikisi arasında hangisini etrcih etmeliyim. SD yayın, film ve ps3 için alıyorum.
    3-)LG - 42LE8900
    4-)SONY BRAVIA KDL-40NX705
  • Bende Philips PFL5405 ile Samsung 46c650 arasındayım. İkisini detaylı karşılaştırabilecek bir uzman a ihtiyacım var. Bence Led lerin Full Led olmadıktan sonra Lcd ye göre ince olması dışında bir avantajı yok. Yanılmıyorum di mi? Daha pahalı Led leri satabilmek için firmalar Led lere yönlendirmek için herşeyi yapıyorlar. Philips Ambilight ı LCD lere koymuyor artık mesela..
  • KDL-40BX400 SONY BRAVIA LCD TV almak istiyorum..
    istanbul bilişim nasıl bir site..garantisi nasıl bilen var mı..tv den pek anlamam özellikler aşağıda yardımcı olursanız sevinirim..

SONY BRAVIA KDL-40BX400 LCD TV
    PANEL
    Ekran Boyutu 40 inch (102 cm)
    Aspect Ratio 16:9 Widescreen
    Parlaklık
    Renk Sistemi PAL, NTSC, Secam
    Kontrast Yük Kontrast
    İzleme Açısı 178°
    Sistem Bravia Engine 2

Panel Backlight Module CCFL
    ÇÖZÜNÜRLÜK
    Aktif Çözünürlük 1920x1080
    PC Sinyal Algılama
    Video Sinyal Uyumluluğu 480/60i, 480/60p, 576/50i, 576/50p, 720/50p, 720/60p, 1080/60i, 1080/50i, 1080/60p (HDMI™ / Component), 1080/50p (HDMI™ / Component), 1080/24p (HDMI™)
    High Definition FULL HD
    GİRİŞ TERMİNALLERİ
    Scart Var (2 adet)
    Component Var (1 adet)
    Composite Video Var 3 adet(1 Rear Monitor OUT common use / 1 Rear Component IN common use / 1 Side)
    HDMI Var (4 Adet)

HD15 PC Input / Audio Var (1 adet)

Composite Monitor Out Var (1 adet)

USB 2.0 Var 1 adet/ Photo (JPEG), Music (MP3), Video (MPEG1,Divx, MPEG2 TS & PS)
    ÇIKIŞ TERMİNALLERİ
    Audio Out Var (1 adet)
    EXTRA ÖZELLİKLER
    BRAVIA ENGINE 2
    Var
    Live Colour
    Var
    Theatre Mode Var
    24P True Cinema Var
    MPEG Noise Reduction Var
    Intelligent Signal Booster Var
    Screen Format
    Full / Normal / Wide Zoom / Zoom PC Input: Normal / Full 1 / Full 2
    Picture Mode Vivid / Standard / Custom / Game-Standard / Game-Original
    3D Digital Comb Filter Var
    CineMotion / Film Mode / Cinema Drive
    Var
    Advanced Contrast Enhancer (ACE) Var
    BRAVIA Sync Var
    FM Radio
    Yok
    Picture Frame Mode
    Yok (fm radio modunda kullanılabilir.)
    Saat
    Var
    Sleep Timer Var
    On/Off Timer
    Var
    Teletext
    Var (1000 sayfa)
    PAP (Picture And Picture) Yok 1-tuner (HDMI / Component & TV Channel / CVBS)
    PIP (Picture In Picture)
    Yok PC Input & TV Channel / CVBS
    OSD Language Var
    Eco Settings Var
    PC Power Management Var
    Power Saving Modes Var
    Idle TV Standby
    Var
    SES
    Audio Output Power
    20 W (10W+10W) (L,R)
    Sound Mode
    Dynamic / Standard / Clear Voice
    Surround Mode
    Cinema / Music / Sports / Game
    Stereo System
    NICAM, A2
    Speakers (Total)
    2 adet
    ENERJİ
    Stand by 0.3 W
    Çalışırken (Home Mode) 151 W
    AĞIRLIK
    Ağırlık 13.6 kg (Duvarda)
    Ağırlık 15.6 kg (Masaüstü)
    BOYUTLAR
    Yük.Gen.Der ayaklı 996 x 635 x 250 mm

Yük.Gen.Der duvarda
    996 x 598 x 99 mm

AKSESUARLAR
    Uzaktan Kumanda Var
    Enerji Kablosu Var
    Masa Üstü Ayak Var
    VESA Askı Delikleri Var
    GARANTİ
    Garanti 2 YIL

Kargo Ücretsiz

• benım konuda kı amacım tv lerın kullananlar tarafından eksık-fazla yonlerını ogrenebılmek.ama neden se kımse ben su tv yı aldım ve su ozellıklerı guzel su ozellıklerı kotu dıye ufakda olsa bır not yazmıyor.konuyu kac kısı okuyor ama bır bılgı paylasmıyor. eskıden ıyılık dıye bır sey vardı .rahmetli.. neyse ...

arkadasım sen bır model belırtmedıgın ıcın bıldıgımı paylasayım. gormedıgım yada bılgı sahıbı olmadıgım tv ler ıcın yorum yapamam. sana samsung 40c550 yi onerebılırım. tv bence 100 hz olmadıgı ıcın elestırılebılır ama ben full hd goruntusunu serettım ve gercekten muazzam renklerı var. ayrıca tv dekı kontrast hemen kendını bellı edıyor.magazada o kadar spot ısık olmasına ragmen ekranı ısıgı yansıtmıyor nerdeyse. tabı yazdıgın fıyata 46" olanıda alabılırsın.

ayrıca yıne ızledıgım ve begendıgım 46c650 cok satılan bır model. ben 46" olanı ızledım. ayrıca bu lcd 100 hz. 46" buyuk dersen 40c650 1700 tl cıvarlarında. almısken 100 hz de olsun dıyebılırsın.

acıkcası ben gozumu gordugune bakarım ve 40c550 gercekten cok guzel bır tv. ayrıca dolby dıjıtal ve wifi var dıye yazıyor ozellıklerınde. usb den mkv dosyasınıda oynattı onun fıyatıda 1350 tl civarı .

sımdılık bu kadar yardımcı olabılıyorum oncekı yorumlarımıda okuduysanız bı karar vermenıze yardımcı olur belkı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.