Kolay gelsin arkadaşlar.. 1 seneden beri pc ile tv arasında bağlantı kurarak .mkv uzantılı HDrip filmleri seyrediyorum, fakat dün bir şeyi yanlış yaptığımı anladım(1 seneden sonra:D) Ati EAH3870 Crossfire var sistemimde öncelikle dvi dönüştürücü ile hdmi bağlantıyı TV ile yapıyorum, çözünürlüğü ise 1360*768 getiyorum çünkü bu çözünürlük ona uyan çözünürlük ama fark ettim ki 1280*720 yapınca TV görüntüyü 720p olarak algılıyor ve daha koyu ve belirgin bir görüntü ortaya çıkıyor, diğer çözünürlükte ise algıladığı sinyal 720p değilde yine 1360*768 diye geçiyor örneğin digiturke geçince plusa yani 1080i diyor aklıma takılan burda bir soru oldu acaba ben 1 seneden beri yanlış çözünürlüktemi izlemişim birde 1280*720 yapınca yanlarda boşluk kalıyor, nese bu konuda herhangi bir yardımınız olursa çok sevinirim çünkü bu kadar paralar döktükten sonra insan bişilerin hakkını vermesini istiyor, HD konusunda bana yardımınız dokunabilirse çok sevinirim
Çözünürlükler karşılaştırıldığında aralarında çok da fark olmadığı görünüyor ancak, izlediğiniz filmin riplendiği boyutların üzerine çkıldığında bir miktar bozulma ve sünmüş bir görüntü meydana gelebilir. Riplenmiş bir filmin görünrü kalitesi orjinali kadar iyi değildir,bunu da unutmamak lazım.
normal blu-ray seyrettiğimde de aynı değişiklik oluyor
720p demek düşey boyutu 720pixel demek değil mi ?
1080p - 1080i farkı nedir ?
720pixele HD Ready 1080pixele Full HD deniyor değil mi 1920 x 1200 çzöünürlüklü lcd ler ne oluyor o zaman... Full Plus HD mi ...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme