Şimdi Ara

TV CI modül

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Panasonic viera tv var arkasında cı modül girişi var anlamadığım konuyu bilenlerden sormak istiyorum..

* Bu cı mödül şu anda hangi dijital platformda kullanılıyor (dijitürk d-samrt vs.) anlamadığım için kafama takılanlar şöyle

* modülü taktığımızda sinyali nerden alacak yani canaktan gelen kabloyu nereye talkacağız yayını nasıl alacak

* modül üzerinde böyle bir giriş yok

* yoksa başka sistemmi kullanılıyor..

şimdidien teşekkürler..

• Bunu bende merak ediyorum.40c650 samsung tv var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: computeron

Merhaba

Panasonic viera tv var arkasında cı modül girişi var anlamadığım konuyu bilenlerden sormak istiyorum..

* Bu cı mödül şu anda hangi dijital platformda kullanılıyor (dijitürk d-samrt vs.) anlamadığım için kafama takılanlar şöyle

* modülü taktığımızda sinyali nerden alacak yani canaktan gelen kabloyu nereye talkacağız yayını nasıl alacak

şimdidien teşekkürler..

Bildiğim kadarıyla kısaca şöyle anlatmaya çalışayım : modern LCD/plazmalardaki uydu alıcılar DVB/C (kablo tv yayını);DVB/S2 (bildiğimiz çanakla alınan yayın) ve DVB/T (karasal uydu yayını ki henüz ülkemizde başlamadı) olmak üzere 3 çeşit yayının hepsine ya da bir kısmına uygun olabiliyor.
    Tvnin arkasında bulunan modül yuvası da ,anten kablosundan Tvye iletilen şifreli yayını uyumlu kart ve abonelikle izleyebilmrniz içindir.
    Benim uydu alıcılı Panasonic Gw20 ,DVB/S2 alıcılı olduğu için arkadaki kablo girişine çanaktan gelen anten kablosunu bağladım.Modül yuvasına da Dsmart modülünü taktım.Yasal aboneliğimle Dsmart yayınlarını izliyorum.Yani ilk şart Tvnin DVB/S2 alıcılı olması.
    Ancak ,geçen ay bir frekansın ayarlarını değiştirdi Dsmart,bu nedenle o frekanstan yayın yapan kanalların şifresi çözülmüyor.Bildiğim kadarıyla bu durum sadece Panasonic tvlerin bir kısmında var.
    Digitürk modül de çalışır mı,bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: gurbuz

quote:

Merhaba

şimdidien teşekkürler..

Bildiğim kadarıyla kısaca şöyle anlatmaya çalışayım : modern LCD/plazmalardaki uydu alıcılar DVB/C (kablo tv yayını);DVB/S2 (bildiğimiz çanakla alınan yayın) ve DVB/T (karasal uydu yayını ki henüz ülkemizde başlamadı) olmak üzere 3 çeşit yayının hepsine ya da bir kısmına uygun olabiliyor.
    Tvnin arkasında bulunan modül yuvası da ,anten kablosundan Tvye iletilen şifreli yayını uyumlu kart ve abonelikle izleyebilmrniz içindir.
    Benim uydu alıcılı Panasonic Gw20 ,DVB/S2 alıcılı olduğu için arkadaki kablo girişine çanaktan gelen anten kablosunu bağladım.Modül yuvasına da Dsmart modülünü taktım.Yasal aboneliğimle Dsmart yayınlarını izliyorum.Yani ilk şart Tvnin DVB/S2 alıcılı olması.
    Ancak ,geçen ay bir frekansın ayarlarını değiştirdi Dsmart,bu nedenle o frekanstan yayın yapan kanalların şifresi çözülmüyor.Bildiğim kadarıyla bu durum sadece Panasonic tvlerin bir kısmında var.

cevabın için teşekkürler

ama bu modül girişini niye koymuşlar anlamadım tv de uydu alıcısı yok anlam veremedim tv de dvbt c ve dvbt t var acaba bu yayınları alırkenmi bu cı modül işe yarayacak..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gurbuz

quote:

Merhaba

şimdidien teşekkürler..

cevabın için teşekkürler

ama bu modül girişini niye koymuşlar anlamadım tv de uydu alıcısı yok anlam veremedim tv de dvbt c ve dvbt t var acaba bu yayınları alırkenmi bu cı modül işe yarayacak..

Tv'de DVB/S2 yani uydusal yayın alıcın yoksa şu anda o modül girişin bir işe yaramaz. 2014'te DVB/T yayın başlayacakmış. Belki o zaman Dsmart ya da Digitürk platformları için kullanılabilir diye düşünüyorum.

• @gurbuz

d-smartta modül olayını düşünüyorum memnunmusun + cı girişli cihaz almayı düşünüyorum yoksa standart kendi verdikleri uydu alıcısımı mantıklı hangisi hesaplı olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi computeron -- 27 Mayıs 2013; 12:15:32 >
  • CI modül yuvası olan Vestel 7014 kullanıcısıyım..
    Vestel' sordummm.. Cevapladılar...
    Uygun Conax modül ile Teledünya yayınlarını izlemek mümkün dediler...
    Bu güzel bir olay.. İkinci kumandayı ve Teledünya Hd kutusunu ortadan kaldırıyor...!!
    Netten yaptığım inceleme de de bu doğrulanıyor... Conax Modul 100 - 140 TL arasında....
    Hele TV Hd Uydu alıcılı ise.. Teledünyadaki HD yayınları da izlemek mümkünmüş....

Vestel TV lerdeki menüde DSmart ve Dijitürk kartları ile kullanabilmek için çok güzel uygulama var...
    Dijitürk bayisine sordum... Maalesef CI yuvasına uygun Kart ve Modül vermeyi durdurmuşlar..
    Kartı yalnızca Uydu alıcı ile eşleştirip veriyorlarmış... Kaçak kullanmayı önlemek için....!!!
    DSmart ' ı bilmiyorum.. Acaba üyelikte cihaz yerine modul veriliyorsa çok güzel olur tabii ki...
    Arçelik ve Vestelin "Lig Tv için" kampanyalarında kartı ve modülü beraber veriyorlar ama.. !!!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim modül aboneliğim 2. yılında. Bu yıl için 12 ay taahhütle Full Paket Hd aboneliği için 22 Tl. ödüyorum ayda.Ben ce iyi fiyat
    Dsmart modül abonesi almaya devam ediyor diye biliyorum ama kesin emin olmak için MHizmetleri ya da Bayiisine sormak lazım.
    Ben Tvmin bazı kanalları çözememesi nedeniyle geçen CI yuvalı uydu alıcı aldım. Memnunum ama görüntü kalitesi Panasonic Tvmin kendi uydu alıcısı kadar değil.
    Bir de ,uydu alıcısı alırken kullanmayacağınız ek özelliklere değil de resim kalitesine dikkat edin. Bu konuda özellikle Broadcom ve STİ çipsetli olanları övüyorlar.
    En iyisi ,forumlardan araştırıp 1-2 cihazı gözünüze kestirip mağazalarda denemek.. :)
  • teşekkürler
  • Conaxl modül aldım... ve Teledünyayı bu modülle kullanmaya başladım...

Teledünyaya ait kutudan ve kumandadan kurtuldum......
    Ayrıca ..... uydudan yapamadığım zaman ayarlı USB' ye kayıt işlemini de bu sayede yapabiliyorum..
    Çünkü TV' nin saat ayarı Teledünya da değişmiyor.. Uydu kullanırken saat ayarı devamlı değişiyordu...

Teledünya kullanan arkadaşlara tavsiye ederim.. Conax modülün fiatı şu an 85 TL.... Gold Bilgisayarda...
    Aynı anda Uyduyu da kullanıyorum....

Seçim işi kumandadan yapılıyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.