Şimdi Ara

tv de görüntü takılıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
20.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar 3-4 gündür butun kanallarda zaman zaman donma ve devamlı ufak takılmalar oluyor. altyazılar durarak ılerlıyor. uydu kullanıyorum lcd tv ıle beraber.sımdıye kadar boyle bır sorunum yoktu.acaba bu yayınlardan kaynaklanan bır sorunmudur.yada receiver dan.yada kablosu fln mı bozuldu receiverin. tv den olacagını sanmıyorum cunku fılm seyrederken vcd den boyle bısey olmuyor.yardımlarınızı beklıyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Televizyonda Görüntü Donmasının Nedenleri ve Çözümleri

Televizyonunuzdaki görüntü donuyorsa, bu sorunun altında yatan çeşitli nedenler olabilir. Bu makalede, "televizyon ekranında donma sorunu" olarak da bilinen bu sorunun nedenlerini ve çözümlerini inceleyeceğiz.

Televizyonda Görüntü Donmasının Nedenleri:

• Zayıf Sinyal: Televizyonunuza gelen sinyal zayıfsa veya kesintiliyse, görüntü donabilir.
    • Arızalı Kablolar: Televizyonunuzu yayın kaynağına bağlayan kablolar hasarlı veya gevşemiş olabilir.
    • Yanlış Ayarlar: Televizyonunuzun ayarları doğru yapılmamışsa, görüntü donması sorunu yaşayabilirsiniz.
    • Aşırı Isınma: Televizyonunuz aşırı ısınır ve aşırı ısınmadan kaynaklanan donmalara neden olabilir.
    • Donanım Sorunları: Televizyonunuzun ana panosu veya diğer dahili bileşenleri arızalı olabilir.
    • Yazılım Hataları: Televizyonunuzun yazılımında hatalar varsa, görüntü donması gibi sorunlar meydana gelebilir.

Televizyon Görüntüsü Donması Sorununu Giderme:

• Sinyal Gücünü Kontrol Edin: Yayın kaynağınıza (anten, kablo veya uydu) bağlı kabloyu kontrol edin ve gevşek veya hasarlı bağlantılar olup olmadığını inceleyin.
    • Kabloları Değiştirin: Gerekirse, televizyonunuzu yayın kaynağına bağlayan kabloları değiştirin.
    • Ayarları Kontrol Edin: Televizyonunuzun ayarlarına erişin ve görüntü ve ses ayarlarının doğru şekilde yapılandırıldığından emin olun.
    • Televizyonu Yeniden Başlatın: Televizyonunuzu kapatın, fişini çekin ve birkaç dakika bekleyin. Ardından, televizyonunuzu tekrar fişe takın ve açın.
    • Yazılımı Güncelleyin: Televizyonunuz için mevcut yazılım güncellemelerini kontrol edin ve varsa indirip yükleyin.
    • Yardım Alın: Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra hala görüntü donması sorunu yaşıyorsanız, televizyonunuzu tamir etmesi için bir teknisyene başvurun.

Bu çözümleri uygulayarak televizyonunuzdaki görüntü donması sorununu giderebilir ve kesintisiz bir izleme deneyimi elde edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sinyal seviyesine baktınızmı çanağınızın ayarı bozulmuş yada lnb ayarı bozulmuş olabilir
  • vala hıc anlamam kı bu ıslerden de.acaba bır bılene mı danıssak.ben sandımkı herkese boyle oluyor hanı bazen uyduda aksaklık olurya.neyse saolun ılgılenen arkadaslar
  • ben de canağınızın yönünün değiştiğini düşünüyorum. bence başka bir reciever bulup bağlayın çanağınıza, sorunun recieverdamı yoksa çanakta mı olduğu ortaya çıkar. sorun çanaktaysa bir uyducu çağırıp ayarlatmanız gerekir.
  • kanalların sınyal alma yuzdelerıne baktım 60-65 cıvarı.sorun bundan kaynaklanıo olabılırmı.sonucta 100 olsa daha ıyı ceker dıye dusunuyorum.oyleyse sorun sınyal alıcıda olabılır.yada verıcıde.
  • 100 olmuyor hiçbir zaman. biz ne kadar hassas ayar yapmaya çalışsak da uyducularda bulunan uydu bulucu cihaz olmadan hassas ayar yapmak imkansız gibi. recieverlerın sinyal yüzdeleri de çok belirleyici olmuyor bu durumda. misal benim çanağı uydu alıcım ile ayarlamıştım, sinyal yüksek göstermesine rağmen kırılmalar yaşıyordum, uyducu çağırdım, sinyal seviyesi çok değişmedi ama en ufak kırılma yok görüntüde şimdi.

sorunun uydu alıcıdan mı yoksa çanaktan mı olduğunu anlamanızın tek yolu başka reciever takarak denemeniz sisteminize. ona göre uyducu çağırın bence.
  • baska receıverla denedım.yapmıyor.demekkı receıver bozulmus .nasıl olur boyle bır arıza durup dururken.tamır ettırmek mı gerekır yoksa yenısını almak mı acaba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cihazınızı fabrika ayarlarına döndürüp tekrar kanal taraması yaptırın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.