Şimdi Ara

tv den dolby digital ses alamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    samsung ps42p92 plazmam sony dav dz 780 ses sistemim var. ne yaptıysam tv den 5+1 ses alamadım. ses sadece sterio geliyor.tv de tek hdmi var ona da ps3 bğlı.. ps3 ü optiklende dvd playere bağladım. ondan gayet güsel 5+1 sesi alıyorum.. fakat tv yi scartla dvd playere bağladım. tv den dolby digital yayın yapan kanalları açtıüımda sadece sağ sol iki hop. ses geliyor. arka kolonlardan yani 5+1 ses alamıyorum. nasıl bir bağlantı önerirsiniz yardımlarınızı bekliyorum. tv de optik çıkış yok sadece scart ve component in birde kulaklık çıkışı var. yardımlarınız bekliyorum arkadaşlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: ozguryalli

selamlar*
    samsung ps42p92 plazmam sony dav dz 780 ses sistemim var. ne yaptıysam tv den 5+1 ses alamadım. ses sadece sterio geliyor.tv de tek hdmi var ona da ps3 bğlı.. ps3 ü optiklende dvd playere bağladım. ondan gayet güsel 5+1 sesi alıyorum.. fakat tv yi scartla dvd playere bağladım. tv den dolby digital yayın yapan kanalları açtıüımda sadece sağ sol iki hop. ses geliyor. arka kolonlardan yani 5+1 ses alamıyorum. nasıl bir bağlantı önerirsiniz yardımlarınızı bekliyorum. tv de optik çıkış yok sadece scart ve component in birde kulaklık çıkışı var. yardımlarınız bekliyorum arkadaşlar...

Bu durumda zaten TV den dolby d ses alamazsınız!

Dolby yayın dediğinize göre dijital HD receiveriniz de var.
    ondan ses sisteminize optic bağlantı yapın.
    Başka şansınız yok malesef.

• hayır bazı kanallar var dolby digital yayın yapan (tnt,e2,cnbc-e vb...) bunları kastediyorum.uydu receiver olarak dreambox 500 var.. optik kabloyu ps3 den çıkarıp uydu alıcıyla dvd arasına bağlıyorum gene sterio ses alıyorum.. tv de optik yok.. başka şekilde alamam mı meesela hdmi veya component in çıkışından?
  • quote:

hayır bazı kanallar var dolby digital yayın yapan (tnt,e2,cnbc-e vb...) bunları kastediyorum.uydu receiver olarak dreambox 500 var.. optik kabloyu ps3 den çıkarıp uydu alıcıyla dvd arasına bağlıyorum gene sterio ses alıyorum.. tv de optik yok.. başka şekilde alamam mı meesela hdmi veya component in çıkışından?

Bende Hem DIGITURK Plus Hemde HD-Smart var her ikiside full paket ve her ikiside avr ye
    hem HDMI hemde Optic ile bağlı.

Birdefa öncelikli olarak belirteyim o bahsettiğiniz kanallar Dolby D 5.0/1 yayın yapmıyorlar.
    O kanalların ses yayını PCM stereo 2.0 dır.

Diğer yandan TR deki Dolby D sesi veren dijital platformların her ikiside şuan
    Sadece "optic" çıkışı ile
    Dolby D 2.0 / Dolby D 5.0 / Dolby D 5.1 ses desteği vermekteler.

Düzenleme ; imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 2 Ocak 2011; 12:49:41 >

• Yani tv de optik çıkış olmadan 5+1 den ses gelmez diyosun..Tv değiştireceğiz başka yolu yok. Teşekkür ederim
  • quote:

Yani tv de optik çıkış olmadan 5+1 den ses gelmez diyosun..Tv değiştireceğiz başka yolu yok. Teşekkür ederim

Sanırım yanlış anlaşıldı!
    TV deki opticle ilgili değil konu.
    1 - Bahsini ettiğiniz kanallarda zaten Dolby Ses yok.
    2- Reveceiverinizin optic çıkışından ses sistemine bağlantı yapabilirisniz. TV den bağımsız.
  • o zman ben yanlış söyledim dolby derken 5+1 ses sisteminden ses gelmesini kastetmiştim. kardeşimde bu kanalları açtığımızda 5+1 hop hepsinden ses geliyor. fakat bende sadece sağ-sol ve subwooferdan ses geliyor. bende bütün kolonlardan ses gelmesini istiyorum.. derdim bu.. örneğin ps3 de oyun oynarken veya film izlerken 5+1 ses alabiliyorum. ps3 dvd playera optik, tv ye hdmi kabloylan bağlı.biraz karıştı konu..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.