Şimdi Ara

''TV FİYATLARINA BAKARMISINIZ TUZ PARASI BİDE BİZDEKİ RAKAMLAR İÇLER ACISI''

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • https://www.youtube.com/watch?v=E0yr3JNvmOQ&t=432s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 15 Eylül 2017; 19:52:24 >

• Tr de olması gereken fiyatlar bu aslında ama otv KDV gümrük vergi derken vatandaşı soyuyorlar resmen.orada ki fiyatların altında da satılır pazarlıkta yapılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris007

Tr de olması gereken fiyatlar bu aslında ama otv KDV gümrük vergi derken vatandaşı soyuyorlar resmen.orada ki fiyatların altında da satılır pazarlıkta yapılır.

Kesinlikle hiç bir ülkede vatandaşından bu kadar vergi alan ülke yoktur resmen elektronik eşyaya aç bu halk şimdi diyeceklerki elin oğlu malını peynir ekmek gibimi satsın türkiyeye,eee yani sürümden kazanır,hayır anlamıyorum ben evime bir tv alırken devlete 5 tv alıyorum,65 ınç oled tv'ler 2500 dolar yani türk lirası ile 2500tl,zati maaşlar düşük herşey pahalı adam asgari ücretle orda tv alıyor üstüne ps4 pro alıyor alıyorda alıyor...hadi 1000 tl alın vatandaştan onada razıyız,tv yurt dışında neyse sen ötv,kdv osu busunlan 1000 tl koy ama 7+8 katı nedir allah aşkına ya

• dünyanın yiyecek icecek gida giyim teknoloji herneolursa olsun herşeyde en pahalı ülkesiyiz. bunu oy atanlar dusunsunler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 65'MU7000 fiyatına bak 1,386 dolar ,türk lirası ile 1,386 tl orda..aylık 1450 usd esas alındığında abd'li bir asgari ücretlinin 2 iphone ücret alabildiğini görüyoruz. , bizdeki fiyata bak 6.329,00 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 15 Eylül 2017; 0:37:40 >

• quote:

dünyanın yiyecek icecek gida giyim teknoloji herneolursa olsun herşeyde en pahalı ülkesiyiz. bunu oy atanlar dusunsunler

İşi siyasi boyuta taşırsak çıkamayız ama gelen gidenide aratır kim gelirse gelsin bu iş çıkar işi değil ...

ne demişler: Kaderin tuhaf ciIvesi, şu dünyada paraya en çok gerek duyanIarın, onu bir türIü kazanamamaIarı değiI midir? FinIey Peter Dunne
  • Kısmen katılıyor, kısmen katılmıyorum.

Öncelikle, sorun sadece vergiler değil.

Bir de bu tür karşılaştırmada ABD yerine AB fiyatlarını baz almak daha dopru. Çünkü ABD fiyatları, AB'ye göre de ucuz kalıyor.

Sorun, ülkemizde kurların TL aleyhinde olması ve ortalama kişi başı gelirin düşük olması. Yani kısaca, FAKİRİZ.

Aslında yurtdışında fiyatlar TR'den pahalı değil. Örneğin LG OLED 65B7V, amazon.de'de 3,040 EUR. Yani 12 küsür bin TL. E TR'de de 13 bin TL. Aradaki fark da muhtemelen bizdeki yüksek vergilerden. Ama sorun burda, bizim satın alma gücümüzle bir Almanın satın alma gücü aynı değil. Bir alman, asgari ücretle belki 1.5-2 ay, başka hiç para harcamadan bu TV'yi alabilir. TR'de ise nerdeyse 10 asgari ücrete bedel.
    1 EUR=1 TL olsaydı mesela, çok bir sorun olmazdı.

Yani evet, bizde vergiler yüksek ama vergilerle birlikte bence asıl sorun TL'nin değersiz olması ve düşük milli gelir.

Bunun düzeleceği de yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cep telefonu olsun baska elektronik bir ürün olsun vergiler rakamlar ortada gerisini ak liler düşünsün.bunların hepsi düzenbaz sahtekar.https://www.youtube.com/watch?v=6wZfa4KDQIU
    https://www.youtube.com/watch?v=LIDv2dqOMiw
    https://www.youtube.com/watch?v=KEYSTaC5sWI
    https://www.youtube.com/watch?v=6wZfa4KDQIU
    https://www.youtube.com/watch?v=Y_qSy2G2btY
    https://www.youtube.com/watch?v=f-V0FF8DIH4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris007 -- 15 Eylül 2017; 11:5:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

Kısmen katılıyor, kısmen katılmıyorum.

Öncelikle, sorun sadece vergiler değil.

Bir de bu tür karşılaştırmada ABD yerine AB fiyatlarını baz almak daha dopru. Çünkü ABD fiyatları, AB'ye göre de ucuz kalıyor.

Sorun, ülkemizde kurların TL aleyhinde olması ve ortalama kişi başı gelirin düşük olması. Yani kısaca, FAKİRİZ.

Aslında yurtdışında fiyatlar TR'den pahalı değil. Örneğin LG OLED 65B7V, amazon.de'de 3,040 EUR. Yani 12 küsür bin TL. E TR'de de 13 bin TL. Aradaki fark da muhtemelen bizdeki yüksek vergilerden. Ama sorun burda, bizim satın alma gücümüzle bir Almanın satın alma gücü aynı değil. Bir alman, asgari ücretle belki 1.5-2 ay, başka hiç para harcamadan bu TV'yi alabilir. TR'de ise nerdeyse 10 asgari ücrete bedel.
    1 EUR=1 TL olsaydı mesela, çok bir sorun olmazdı.

Yani evet, bizde vergiler yüksek ama vergilerle birlikte bence asıl sorun TL'nin değersiz olması ve düşük milli gelir.

Bunun düzeleceği de yok.

emrah kardeşim sen bile demişsin:1 EUR=1 TL olsaydı mesela, çok bir sorun olmazdı. iş burada biriyor,tl'nin değeri yok gibi birşey,asıl olay vergilerin çok uçuk rakamı örnek vereyim batıda avrupada adamlar orta segment tv nedir bilmiyor samsung galaxy s7 edge telefon tl parası ile 400tl,şimdi ben batıda yaşasam oled paneli asgari ücretle alıp üstüne ev bile düzerim burda karnını doyurduysan ona bile şükür ediceksin,ha bu isyanmı haşa ve kella bugünümüzede şükür aç değiliz açıkda değiliz ama bu işlerde şükürlende bitmiyor gökten hiç birşey gelmiyor bizim sistem çok vasat hangi ülke bu kadar çok vergi sisteminden çalışıyor ağam ?

• Bizim günahımız neydi de bu ülkede doğduk?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Project Scorpio

Bizim günahımız neydi de bu ülkede doğduk?

Kişisel olarak kendi fikrimi söyleyeyim forumdaşım amacım ne tartışma yapmak neden işkembeden atıp tutmak öncelikle türküm gurur duyuyorum bu ayrı konu, ama gel gelelim yaşam statüsüne nefret ediyorum nedenmi ? üretim yok tüketim çok, halkın çoğu cehalet içinde, küçük hor görmekmi asla ben doğma büyüme köy çoçuğuyum çok aç kaldım hamallık bile ettim boyacılık simit sattım cebimde sigara alma param olmadığı günler çok oldu abi, ülkesinin vatandaşını vergiler doğrultusunda bu kadar aç bırakan ülke yok ,hadi diyelim vergiler fazla zamlar uçmuş ee asgari ücret nedir 10 lira her gün sigaraya ver hiçmi birşey yemeyip içmiycen giymicen, adidas bir ayakkabı en vasatı olmuş 150 tl, yiyecek konusunda BIM market olmasa millet aç fakir daha fakir zengin daha zengin oldu,adam diyorki 65'ınç tv 2799 dolar burdada aynı, ne alaka kardeşim onlar neden 6799 dolar etmiyor peki ? nedir dolarla elektronik eşya almak ,hadi aldık nedir bu doların bunca yüksek olması ülkemde ,eee küresel güçlerin idolojisi dolar bu fiyat diyor sende yoksa bu fiyattan benim param mal felan bekleme ben oled panel kullanıyorum 55 eg910v, ben neden ülkemde 65'ınç alamıyorum o fiyata..hadi o fiyatada razı değilim koy 1000 lira vergi tamam,neden ben evime bir adet devlete 7 adet alıyorum yakın arkadaşım daha geçen ay galasy s7 edge telefonu abd'den 400 dolara aldı 400 türk lirası yani burda 2500 tl uffff farka bak 4 katı hatta 5 telefonda oda unlock yani her hata açık,deliricem vallaha gtx1080 ekran kartı 550 tl orda ,burda 3000 tl gibi birşey ,sonra vay efendim satılmıyor satılmasın almasın millet ben artık bu haksız yere yontulmaktan bıktım cebimde para kalmadı, tüplü tv izler,mario oynarım genede paramı kaptırmam ,vallaha yazık günah ya üzülüyorum ya,sen neden evine oled kulanmayasın neden samsung 9 seri HIGH -END Qled panel kullanmayasın ? adam orda asgari ücretle ev düzüyor,Bizde evkur ve türevleri vatandaşın anasını ağlatıyor vallaha çok konuşulacak konu var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 15 Eylül 2017; 19:48:45 >

• Abd de asgari ücret 2500 $ bu telefon 1000$ bizde asgari ücret 1400₺ bu telefon 6000₺ yani Amerikalı adam asgari ücretiyle rahatça alabilir bu telefonu bizimkiler ise yemeden içmeden 5 ay çalışıp alabilir farkımız ortada düşünün daha adamlar pahalı diyor😂😂😂

• MERNEPTAH kullanıcısına yanıt
    yalnız 1.386 dolar 1386 tl yapmıyor
  • quote:

yalnız 1.386 dolar 1386 tl yapmıyor

ABD'de 1 tl
  • 1386 dolar 4800 tl yapıyor...Orada ki fiyatlar bizdeki gibi dahil fiyat değil..1386 dolara
    tv yi beğenirsiniz, kasaya gidersiniz.."Tax,lar" kasada çıkmaya başlar..Yani vergiler fiyatta belirtilmez
    kasada ne kadar vergi ödeyeceğiniz belli olur..Bizdeki alışveriş sistemi tüm vergiler dahil son fiyattır.
  • MERNEPTAH kullanıcısına yanıt
    doların tr de baska abd de baska diye birsey olabilirmi.dolar tüm dünya ile aynıdır.tr de 3.65.ise heryerde 3.65 dir.abd de satılan bir tv 1450 dolar ise o fiyattan satılır.orada yazan total gercek fiyattır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.