5,5m lik oda kenarı tavanı ortasına (dış kenar olduğundan tavan tamamen beton ve demirli ) 4m lik lineer ray montajlayıp tv tavan askı aparatınıda ray arabasına sabitlemeyi düşünüyorum. Böylece sola veya sağa 2m lik tv kaydırma opsiyonum olacak. 55" bir tv asacağım.(15-50kg.) 15mm lik lineer raylarda(1ton taşıma kapasitesi var ters taşımadada kayıp %50den fazla olmaz sanıyorum) 4mm lik vida delikleri var delik üst kısımlarında havşa kısmı var ama yıldız veya benzeri uçlu vida kullanmak şart. Buda tavana nasıl vidalayacağım sorusunu akla getiriyor beton vidası (buldex , würth w-bs vb. ) veya çelik dübel de somunsuz vidalama ve 4mm kapsama kümesi boş gibi. Rayı daha büyük alabilirim ama maliyet çok artacak. Bir taraftanda TV yi astığımızda ağırlık merkezini ortalamaya çalışacağındaki açısal momentumun ray ve araba üzerindeki etkisi. paralel çift ray ve araba kullanmak bu sorunu çözer gibi. 15mm lik 2 ray çirkinde durmayacaktır ama burda gene montaj için vida sorununu önüme çıkartıyor. Tavana L demiri vidalatıp lineer rayı yan olarak takmayı düşündüm ama bu kezde tv askı aparatınıda ekleyince enden geniş bir alan gerektirir ve çirkin durur gibi. Lineer rayı 15mm alıp vida deliklerini genişletme neye patlar sormak lazım..o da bir çözüm olabilir gerçi. Fikirlere açığım.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volcano2K -- 12 Nisan 2025; 11:23:35 > |
Bildirim