Şimdi Ara

TV IŞIK SIZMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar normalde tv fazla izlemeyen birisiydim playstation alınca daha fazla kullandım ve hem ps kullanılırken hemde tv kullanılırken ekranın kenarlarından ışık sızması oldugunu farkettim ve tüm ayarları denememe ragmen geçmedi. TV alalı 6 7 ay falan oldu. Ne yapmam gerekiyor yardımlarınızı bekliyorum TV IŞIK SIZMASI

• Polarizer kalitesi ve polarizerin yerleştirilme tekniği ile ilgili bir durum.

Forumda defalarca işlendi bu konu, ışık sızması olmayan panel zaten yoktur zira sürekli arka aydınlatma olduğu sürece hem hücre yapıdan hem de kenarlardan ışık ıszması aslında kaçınılmazdır ancak bunun üzerinde çok durup çok daha seçici davranan markaların olduğu da gerçektir. Sorun şu ki sehim dediğimiz bir unsur var, yani panel hareket ettiğinde (taşırken yer değiştirirken vs) hücre yapı ile polarizer katmanlar ister istemez esneme yapar, yerinden oynar, o zaman bu ışık sızması yine ortaya çıkar.

Tabi bunun bir kabul edilirlik seviyesi olduğu da gerçek. Sizin biraz BARİZ durumda ama yapılacak bir şey olduğunu ben düşünmüyorum. Yine de diğer arkadaşlarımız da fikirlerini beyan eder mutlaka

(Hele ki sizin panel tipine göre o noktalardan ışık sızmaması imkansız)

• quote:

Orijinalden alıntı: Ado

Polarizer kalitesi ve polarizerin yerleştirilme tekniği ile ilgili bir durum.

Forumda defalarca işlendi bu konu, ışık sızması olmayan panel zaten yoktur zira sürekli arka aydınlatma olduğu sürece hem hücre yapıdan hem de kenarlardan ışık ıszması aslında kaçınılmazdır ancak bunun üzerinde çok durup çok daha seçici davranan markaların olduğu da gerçektir. Sorun şu ki sehim dediğimiz bir unsur var, yani panel hareket ettiğinde (taşırken yer değiştirirken vs) hücre yapı ile polarizer katmanlar ister istemez esneme yapar, yerinden oynar, o zaman bu ışık sızması yine ortaya çıkar.

Tabi bunun bir kabul edilirlik seviyesi olduğu da gerçek. Sizin biraz BARİZ durumda ama yapılacak bir şey olduğunu ben düşünmüyorum. Yine de diğer arkadaşlarımız da fikirlerini beyan eder mutlaka

(Hele ki sizin panel tipine göre o noktalardan ışık sızmaması imkansız)

Hocam bizde bugün Philips 43PUS6412 kurdurduk. Hemen her marka ve modelde olduğu gibi bunda da ışık sızması var ama normal Tv izlerken kesinlikle kendini belli etmiyor. Ancak gece her taraf karanlık iken simayah banding/bleeding test görüntüsü açarsanız belli oluyor. Servisler zaten buna normal diyor. Tv'den genel olarak gayet memnunum. İade edip hakem heyeti ile para iadesi bile alsak o parayla ışık sızmasının ASLA olmadığı bir model yoktur diye düşünüyorum. Haksız mıyım, ne dersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Gayet makul bir bakış açısı azizim.

Ya OLED, Ya da nalet et.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monitör ışık sızması.
    11 yıl önce açıldı
    Işık sızması normal mi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.