Şimdi Ara

TV Kazası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba, ben televizyona ince uzatma kablosuyla üçlü priz çektirmiştim ve televizyonun fişi bu prize takılıyıdı. Dün laptopumu tüplü televizyona bağlayarak film izlemek istedim. Televizyon açıkken laptopu açtım ve laptobun adaptörünün fişini, televizyonun takılı olduğu üçlü prize takmamla beraber televizyondan çat diye bir ses geldi ve televizyon bir daha açılmadı. Televizyondan duman ve koku gelmesi devrelerinin yandığının açık bi göstergesi. Şimdi benim sormak istediğim şey televizyon neden laptopu kaldıramadı. Laptopun adaptör kablosu kalındı ancak bir laptopun 72 ekran televizyonu zorlayaması bana biraz garip geldi. Sizce laptobun fişinin kalın(topraklı) olmasının bi etkisi olmuş olabilir mi?

Biraz uzattım kusura bakmayın ama bu durum kafamı çok kurcaladı cevaplarsanız çok sevinirim.

• Garip bir durum

Kablo ince diyorsunuz, kesiti nedir? bir kablodan yaklaşık olarak kesitx10 katı akım geçebilir yalnız sürekli değil!! Yani 0,75 mm2 kablo kullanmış olsanız bile max 7,5 Amper akım geçebilir.
    Eğer fazla akım çekilirse kablo ısınır uzun süredede yanar.

Siz fişi taktığınız esnada laptop'la TV bağlımıydı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.