|
Tv Standby konumundayken ses sistemi otomatik kapanir mi? (3. sayfa)
-
-
Ben o kullanıcılardan olmadığım için Bluetooth aksesauarı için arka tarafta bulunan USB soketini kullandım. Yamaha sağolsun USB'deki elektriğin sedece cihaz açıkken veya her zaman açık olacak şekilde menü de koymuş :) Ben bluetooth kullanmadığımdan işime yaradı :)
Aslında benim emektar TV'nin (Toshiba 55SV685) subwoofer çıkışı da mevcut. Arada subwoofer bağlasam mı diye düşünmüyor değilim ona:) -
Şu kod yazmayı bi öğrensem neler neler yapardım. Tv izlerken dışarıdaki sese göre ses düzeyini otomatik arttırabilen bi proje var mesela aklımda ama sadece fikir bazında işte. Kesin bunu da yapan çıkmıştır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam tekrar merhaba sizdeki röle sorun çıkardımı bendeki 3-5 gün çalışıp enerjiyi kesmemeye başlıyor 5v 1a röle kullanıyorum. Tvyi açıp kapatırken çıt çıt etmesine rağmen çekmiyor. Dediğiniz gibi yaptım herşeyi sorun nerde olabilir
Çıt çıt ses çıkarması kontağın düzgün olduğunu düşündürüyor. Rölenin priz ile arasındaki kablolamayı kontrol edin isterseniz.
-
Her şeyi tarif edildiği gibi yaptım, yaklaşık 4 tane röle denedim 2-3 gün düzgün çalışıp sonradan çekmemeye başlıyor ama çıt sesi geliyor. Röleye parmağımla tıklattığımda düzeliyor birkaç kullanımdan sonra yine sapıtıyor.
O zaman problemin kaynağı belli. Röle ile sürdüğünüz prize bağlı olan cihazlarınızın marka ve modelleri neler. Bir de sizin bilginiz dahilinde olmadan elektrik süpürgesi gibi cihazlar bağlanıyor olabilir mi?
-
Merhaba.
Bildiğiniz gibi USB max. 500 mA akım sağlar.
Gerçi küçük bir röleyi çalıştırmak için fazlası ile yeter.
Cihazdaki USB'de veya USB'den röleye giden kabloda bir sorun olabilir.
Röleniz herhalde minik bir bir şey... Öyle olması yeterli. En miniklerinin bile kontak akım kapasitesi 5-6 Amper civarında...
Sizin ki 1 Amper yazmışsınız. Bunu pek anlamadım...
Umarım Finder, Siemens gibi kaliteli bir röle kullanıyorsunuzdur.
Gerçi Hongfa gibi Çin markaları da sağlıklı çalışıyor.
Acaba bobine giden kabloda bir soğuk lehim mi var?
-
Yok hocam o prizde 2+1 ses sistemi ve kablotv uydu alıcısı var sadece başka bir şey bağlı değil zaten tv ünitesinin altında duruyor öyle ortalıkta değil yani
Bendeki röle bundan https://www.direnc.net/5v-telekom-role-qianji-jrc-19f-5v-1a?language=tr&h=9b1ff877&gclid=Cj0KCQiA-OeBBhDiARIsADyBcE61COHLbEK42pQtPu5E_WFUPvBCdQBlFrRtDuGZkEPQsbTPqDuOsokaAqf2EALw_wcB markası aynı mı bilmem ama 5v 1a basit çin malı bir şey. Daha sonra 6 bacak tek kontaklı başka bi röle de denedim ama sonuç aynı. Cihazdan gelen usb ucunu ölçüyorum bir sorun yok. Çıt sesini duyuyorum ama işini yapmıyor. Tvnin fişini çektim bakalım ne olacak diye ama malesef prizin enerjisini kesmedi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Cihazdan gelen USB ucunu röle çalışırken ölçüyor da ~5V okuyorsanız sorun mutlaka röleden kaynaklanıyor.
Normal olarak rölenin nominal voltajın (5V) %70'ine kadar tolere edip kapatması lazım.
-
Solid state röle deniycem. Muhtemelen bir şekilde ark oluşuyor ve kontakların tam olarak çekilmesini engelliyor. Mekanik olarak bu tipler çok sağlam olmuyor işte. Umarım sorunumu düzeltir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X