Şimdi Ara

TV Tavsiyeleri [ANA KONU] (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: istanblue001 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 16 Misafir (1 Mobil) - 15 Masaüstü2 Mobil
5 sn
94.750
Cevap
1.526
Favori
5.043.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
237 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
17. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dallass

Full hd alacaksan ve bulabilirsen kesinlikle 7000'i öneririm
    Ama 4K alacaksan 6900 kesinlikle önermem

Merhaba bende 46h7000 düşünüyorum ama hiç bir sitede yok.

Bu ürünün çıkış tarihi 2014 değil mi şimdiden neden stok sorunları oluyor :)
  • Merhabalar;

Televizyon seçimi için yorumlarınızı rica ediyorum;

55 inc 4K televizyon almak istiyorum bütçem 4000 TL eğer değeceğini düşünürsen biraz daha üstüne çıkabilirim,
    Şimdilik düşündüğüm 3 TV var; 55ub950v & 55hu7200 & 55hu7500

önerilerinizi beklerim..
  • dallass kullanıcısına yanıt
    Sony & Sharp .. vs gibi başka alternatif önermiyorsunuz sanırım,

O zaman size şunu sorayım;

neden 7200 değil'de 7500

7500 bildiğim kadarıyla daha eski çıkışlı bir televizyon, ayrıca 7200 curved bende hep bu nedenle ikilemde kalıyorum açıkçası..

Ayrıca 8200'u takip ediyorum 500 TL düşse fiyatı hemen onu alıcam.
    Peki yeni vergi olayına ne diyorsunuz hocam, 1 ay içinde girecek diyorlar. %20 civarı artmasın fiyatlar sonra?
    2015'ler girecek diye bekliyoruz ama, daha kötü sıkıntı olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Haklısınız ama sanırım 2015 ürünler mayıs öncesinde türkiyeye gelmeyecektir, benim önümüzdeki ortasına kadar almam lazım televizyonu,

Birde son olarak bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine KD-55X8505B televizyonu radarıma girdi, netten inceledim gayet güzel görünüyor özellikleri;

karşılaştırma olarak hangi samsung modeline denk gelmekte bilmiyorum ama bugün gidip mağazadan kendim inceliycem,
    sizin bu ürünle ilgili bilginiz, incelemeniz var mı ?
    Hocam alım gücüne göre tabii ki ayar çekilecektir. Ama 100-200-300 'de olsa fiyatın artma ihtimali yok mu?

Açıkçası kanunun detaylarını bilmediğim için 2014'te gelmiş ve stokta olan ürüne vergi vuracak mı vurmayacak mı bilmiyorum. Eğer bu ithalat sırasında ödenecek bir vergi ise 2014'ü etkilemez ama fatura altındaki % değişecek ise, stokta olan ürün bile olsa bir değişim olacaktır diye düşündüm. Gerçi öyle de bir durum da söz konusu olamaz, o zaman yerli markalarda da aynı vergi oranı olurdu. İthalat esnasında keseceklerdir herhalde vergiyi.

• arkadaşlar merhaba

PHILIPS 48PFS8109/12 48'' 121 CM FHD 3D ANDROID SMART LED TV,DAHİLİ UYDU ALICI

PHILIPS 47PFK7109 47'' 119 CM FULL HD 3D SMART LED TV 600HZ UYDU ALICI HDMI USB

hangisini önerirsiniz 2 model arasında kaldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ruoja

arkadaşlar merhaba

fiyatları nedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertemli

quote:

Orijinalden alıntı: Ruoja

arkadaşlar merhaba

fiyatları nedir

2000 liraya yakın fiyatları var hocam.
    kararsız kaldım .
  • sadece büyük panel arıyorum
    evde 3d tv var ama kullanan yok
    58h5270 vardı geçenlerde o da bitti
    tek alternatif 48h5003
    1239 tl+100 tl world puan=1139 tl
    GittiGidiyor
    Samsung UE-48H5003 122cm Full HD LED Tv Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/samsung-ue-48h5003-122cm-full-hd-led-tv-141834828

• quote:

Ben olsam sony 8505 degilde air mouse kumandalı ve bir okadar önem arzeden yüksek hertzli samsung 8200 modelini tercih ederdim.
    Ama İllada sony olacaksa bu linktede görecegin gibi sony 8505 ile 9505 arasında cok buyuk farklar bu yuzden tercihin 9505 olmalı
    http://www.epey.com/televizyon/karsilastir/2530-2738/sony-kd-55x8505b_sony-kd-65x9505b/

Hayatımda gördüğüm en sacma yazılardan biri yazılımla yükseltilen hertzler sadece ama sadece PAZARLAMA STRATEJİSİDİR. Şimdi gelip karşı cıkarsın edersin yok daha net oluyor yok şu yok bu. İngilizcen varsa oku yoksa hertz in hız demek olmadığını öğren
    http://www.cnet.com/news/fake-refresh-rates-is-your-tv-really-120hz/
    Hertz dediğin şey yenilenme hızıdır yani ha 200 olsun ha 2000 bu bişeyi değiştirmez sadece algınla ilgili olaydır. Gözün zaten 60 hertzden yularsını göremez tabi sen görürüm dersen ayrı. Filmler zaten 24 hertzle çekilir bilirsin ama sana göre o 2400 ile çekilse mükemmel olur lcd tüplü tv ile fhd 4k tvyi karşılaştıran adam olarak

• dallass
    bi zahmet alternatif link verirseniz havada kalmaz cevabınız
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gently weeps

quote:

Ben olsam sony 8505 degilde air mouse kumandalı ve bir okadar önem arzeden yüksek hertzli samsung 8200 modelini tercih ederdim.
    Ama İllada sony olacaksa bu linktede görecegin gibi sony 8505 ile 9505 arasında cok buyuk farklar bu yuzden tercihin 9505 olmalı
    http://www.epey.com/televizyon/karsilastir/2530-2738/sony-kd-55x8505b_sony-kd-65x9505b/

Hayatımda gördüğüm en sacma yazılardan biri yazılımla yükseltilen hertzler sadece ama sadece PAZARLAMA STRATEJİSİDİR. Şimdi gelip karşı cıkarsın edersin yok daha net oluyor yok şu yok bu. İngilizcen varsa oku yoksa hertz in hız demek olmadığını öğren
    http://www.cnet.com/news/fake-refresh-rates-is-your-tv-really-120hz/
    Hertz dediğin şey yenilenme hızıdır yani ha 200 olsun ha 2000 bu bişeyi değiştirmez sadece algınla ilgili olaydır. Gözün zaten 60 hertzden yularsını göremez tabi sen görürüm dersen ayrı. Filmler zaten 24 hertzle çekilir bilirsin ama sana göre o 2400 ile çekilse mükemmel olur lcd tüplü tv ile fhd 4k tvyi karşılaştıran adam olarak

Dalgamı geçiyorsunuz, adammı sınıyorsunuz anlamadım
    Yada okumadan araştırmadan yazmak içinmi yazıyorsunuz onuda anlamadım.
    Sen tut, TV üreticilerinin ar-ge'lere milyon dolarlar harcayıp geliştirdiği EKRAN YENİLEME HIZI'na pazarlama sahtekarlığı de bırak...

Tam ekran görüntü tazeleme değerleri hakkında
    Kullanılan renk skalası (örnek: 24-bit renk derinliği gibi) yüzünden veri gecikmesi gerçekleşir. İşte bu yüzden 1ms lik bir panel saniyede 1,000,000 kez tazeleme yapamaz.

Kesin olmamakla birlikte kabaca bilinmesi gereken değer bilgileri :

5-6ms 50~60 hz arası,
    3-4ms 75~80 hz arası,
    2ms 85~100 hz arası tam ekran görüntü tazeleme aranlarına sahip olabilmektedirler.
    1ms (teorik olarak) 200 hz e kadar ulaşabilir.

Kaynak:
    tr.m.wikipedia.org
    Sıvı kristal ekran - Vikipedi
    http://tr.m.wikipedia.org/wiki/S%C4%B1v%C4%B1_kristal_ekran

Demekki ingilizce bilmiyorsun o linki geçtim al sana türkçesi

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=55870022&p=1#55870022

Zaten gelip bana gerçek hertz değerlerini göstermen tam bir sacmalık.evet halada diyorum pazarlama stratejisi diye insanlar bakıyor ooooo bunda bin hertz varmış daha iyi almalıyım diyor. İnsanlara yanlış bilgi veriyorsun sonra gelip biri sana bişey dediğinde saçmalıyorsun

• Arkadaşlar şu iki model arasında kaldım . Yardımcı olursanız sevinirim.
    Philips 50PUK6809 50inç 4k çift çekirdekli 3d 400hz yıllık tüketimi ort 88kwh çerçeve ultra slim
    LG 49UB820V 49ınch 4k 4 çekirdekli 3d yok 900hz ort tüketim 127kwh çerçeve slim..

fiyat olarak arada 100 lira filan oynuyor lg 100 lira daha ucuz.
    Lg nin 4 çekirdekli olması beni ondan yana alamaya doğru itiyor.
    Çift çekirdeklilerin kanal geçişleri vs daha yavaş diye duydum , ama philips de bu nasıldır bilmiyorum.
    Ev arkadasımda 4 çekirdekli samsung vardı hiç sorun yoktu.
  • quote:

6900 serisini önermeme nedeni nedir ? bende çok heveslenmiştim bu tv için
  • Ruoja kullanıcısına yanıt
    biri 4k lı biri 3d li.
    3d nin sizdeki önemi karar verdirir.
    birde gittigidiyorda 100 tl indirim üstüne 100 tl world puan var bugün.gg deki fiyatlara da bi bakın sonra alın derim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yucel1907

quote:

6900 serisini önermeme nedeni nedir ? bende çok heveslenmiştim bu tv için

Tabiki hertz oranı
    Bu oran full hd icin bile yetersizken
    4K bir tv için zaten çok çok düşük rakam

Peki 40 veya 42 inc 4k tv tavsiyelerin nedir ? Yardimci olursan sevinirim .

• Merhaba arkadaşlar herkese iyi akşamlar diliyorum. Ben de yazılan son 3 aylık yorumları inceleyerek kendi bütçeme uygun bir kaç alternatif buldum. Anne babama alacağım tv'yi. Doğal olarak 3d smart çift ekran Wifi ARAMIYORUZ. Sadece kablo kirliliği olmasın diye kendinden uydu alıcılı ve 2000 liranın altında olsun istiyorum. Salon standart bir misafir salonu 42' altı istemiyorum ama 40 da olması çok problem değil. Kendi uydu alıcısı bizi memnun etmesi önemli. Marka olarak Samsung Philips Sony LG düşündüğüm markalar. Vestel konusunda çekimserim biraz.

Sizin tavsiyelerinizi de mutlaka değerlendireceğim.

Samsung 40H6500 102 Ekran 3D LED TV
    SAMSUNG UE40H7000 40"(102 CM) 3D SMRT
    VESTEL 47PF9090 120 EKRAN 3D
    Lg 40UB800V Led Tv
    Vestel 48FA7500 48'' 400Hz DLNA Uydu
    SONY KDL-42W815B 107 cm

Tavsiye edilen ürünler bunlar.Son kararımı vermemde yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordum11 -- 10 Mart 2015; 20:17:45 >

• mrb. arkadaslar bazı tv lerde dts özelliği yok deniyor. dts kodekli videolardan ses alamıyormusuz. bluray filmlerin cogu dts imis mesela. örnegin vestel in 47pf9090 markasında dts yokmus.

bilgi sahibi olan varsa cevaplarsa sevinirim. bu dts sesli videolar filmler neyse artık yogunluklu birsey mi? torrentlerden indirdigimiz diziler filmler de dts midir?
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.