Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

TV üzerinden HDMI ARC ile bütün 5.1 sesleri aktarmak mümkün mü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
101
Cevap
7
Favori
41.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Media player'ı direkt olarak ses sistemine optik ile bağladığınızda DTS alabilirsiniz. Fakat media player'ı HDMI ile TV 'ye bağlayıp TV 'nin optik çıkışını ses sistemine bağladığınızda DTS ses alamıyorsanız TV 'niz DTS sesi aktaramıyor demektir. Bu durumda kablonun HDMI 1.4 olması fark etmez. Tamamen TV 'nizin donanımsal yapısıyla ilgilidir. Bu durumda media player 'ı HDMI ile TV 'ye bağlayıp, media playerın optik çıkışınıda ses sistemine bağlamalısınız.
  • HDMI 1.4 olmayan bir kablo ile de ses alabiliyoruz ama bu ses 5.1 olmuyor. Doğru mu anladım? (:
  • quote:

Orijinalden alıntı: schoulzen

HDMI 1.4 olmayan bir kablo ile de ses alabiliyoruz ama bu ses 5.1 olmuyor. Doğru mu anladım? (:

Yanlış anlamışsınız. 5.1 ses almak için kablonun 1.3 vey 1.4 olması fark etmez. Her ikisinde de 5.1 ses alırsınız.
  • Bu durumda 1.4 ile gelen ARC ozelligi ne oluyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum. philips 42pfl5405 tv'im var. ve cmtrsi günü HTS3538/12 philips ses sistemi aldım. hdmı kabloyla ses sisteminden tv ye giriş yaptım ancak ses alamadım. tv üzerinde 3 adet giriş var bir tanesi yan tarafında. kitapçığında sesle ilgili bağlantıyı yan taraftaki bağlantıdan yapabilirsiniz diyor . ses sisteminde hdmı arc yazıyor. bir türlü ses alamadım. hdmı kablo seçimim mi yanlış yoksa.. tv de bir ayar mı yapmam gerekiyor.

birde tv nin digital out diye bir çıkışı var. ses sisteminde de optik çıkış var. bunları birbirine bağlama şansım varmı. bu bağlantıyı yaparsam tv den ses sistemine aktarım olurmu?
  • şimdi philipsin tv kitapçığına baktım. tv üzerinde de hdmı arc bağlantısı var. kitapçığa göre hdmı arc uyumlu bir cihaz ( ki ses sistemide arc ) olursa ses alırsınız diyor. ben bu bağlantıaları denedim ancak alamadım. aklıma tek bir şey geliyor. tv de cihaz ekle kısmı bende dolu. bu kısım boş olmadığı içinmi acaba cihazı tanımlayamıyor. bu kısımda kullanmadığım cihazları nasıl temizlerim. bilen varsa lütfen yardım etsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crower35

şimdi philipsin tv kitapçığına baktım. tv üzerinde de hdmı arc bağlantısı var. kitapçığa göre hdmı arc uyumlu bir cihaz ( ki ses sistemide arc ) olursa ses alırsınız diyor. ben bu bağlantıaları denedim ancak alamadım. aklıma tek bir şey geliyor. tv de cihaz ekle kısmı bende dolu. bu kısım boş olmadığı içinmi acaba cihazı tanımlayamıyor. bu kısımda kullanmadığım cihazları nasıl temizlerim. bilen varsa lütfen yardım etsin.

Philips tv lerde HDMI ARC genelde 1. bağlantı noktasında oluyor. Side yani yan tarafta olan da değil. HDMI kablosunun da 1.4 versiyon olamsı gerekiyor arc için. Eğer ana ekranda herhangi bir cihazı kaldırmak istiyorsanız ilgili cihaz sembolü üzerine gelince kumandadan ok tuşunun altındaki ya da yanındaki bir tuşa basınca kaldırma seçeneği çıkıyordu diye hatırlıyorum. Benim kullandığım 9705 modelinde öyleydi sanırım şimdi evde olsam direk bakar söylerdim ama maalesef işteyim. Kolay gelsin.

• teşekkürler hocam. eve gidince bende önce aldığım hdmı kablosunu kontrol edicem. daha sonrada cihaz kaldırmayı deneyecem. umarım sorun düşündüğüm gibidir.
  • Herkese merhaba lg marka tvsi olan ve kullanan var mı acaba bu özelliği
    Bende de LG lm615s var samsung ses sisteminde arc özelliği var ancak tvde olup olmadığını anlayamadım. kitapcıkta birşey yazmıyor. arkasındaki hdmi girişlerinde de herhangi bir etiket yok. olsaydı bi menüsü olmalı mıydı. digiturkün kaplosu var. 1.4 kablo alıp öyle denicem. :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan12444 -- 13 Ocak 2013; 0:58:58 >
  • Bende arıyorum arkadaşlar. Lg 55serisi bi LCD televizyonum var. arc desteği de var. bir lg blu ray aldım. ondada var. audio return channel i ararken bu siteyi buldum.

http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_1_4/arc.aspx

umarım benim ve sizlerin işine yarar. daha okumadım. Hayydi bismillah.
  • plazma tv de bulunan arc yazan hdmı girişinin özelliği nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedy_gonzaless -- 26 Şubat 2013; 15:15:46 >
  • LG HT904TA sinema sistemindeki HDMI girişi ARC mi acaba?!
  • Var olan HDMI kablosunun 1.3 veya 1.4 olduğunu nasıl anlarız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acemi85

Var olan HDMI kablosunun 1.3 veya 1.4 olduğunu nasıl anlarız?

Test etme şansınız yoksa kablonun üzerinde yazana güvenmek durumundasınız
  • arkadaslar 46d8000 tv var . blueray li hqsir sistem yerine avr li sistem tiplayacagim.
    simdi soyle bir sorum var filmleri tv uzerinden harici disk ile takip izleyecegim mkv.
    bu sekilde dts sesleri arc ozelligi ile alabilirmiyim.?

• Tabiki alırsın bende bu şekilde aıyordum daha önce sorun olmuyor Gerçi şu bende dune hd base 3d var o hallediyor artık herşeyi.
  • selamlar .
    sony bdv-n9100w ses sistemi almaya karar verdim.
    link

http://www.sony.com.tr/product/hch-systems-with-blu-ray-disc/bdv-n9100w

fakat sorum su. ps3 u bu sisteme nasil baglarim . oyunlarin sesini hoparlorden nasil alirim 5.1 olarak.
    tv arc ozelligi var hatta 4 hdmi dan 1 i nin uzerinde hdmi arc yaziyor.
    birinde de hdmi dvi yaziyor. simdi ses sistemini hdmi arc ye ps3 u de digerv hdmi girisine baglasam oyunlarda 5.1 ses alirmiyim. yani ps3 un sesleri hoparlore aktarilir mi ???

• Yine ben :) Benden kurtuluşun yok. PS3'ü direk 9100'e girersin. Sesi 5.1 alırsın. Arc için sadece HDMI ARC yazan kısma bağlarsan çalışır. Diğer DDMI girişlerinde bu özellik çalışmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar1968

Yine ben :) Benden kurtuluşun yok. PS3'ü direk 9100'e girersin. Sesi 5.1 alırsın. Arc için sadece HDMI ARC yazan kısma bağlarsan çalışır. Diğer DDMI girişlerinde bu özellik çalışmaz.

serdar bey sonunda aldiracaksiniz bu 9100 u bana :)

• quote:

Orijinalden alıntı: serdar1968

Yine ben :) Benden kurtuluşun yok. PS3'ü direk 9100'e girersin. Sesi 5.1 alırsın. Arc için sadece HDMI ARC yazan kısma bağlarsan çalışır. Diğer DDMI girişlerinde bu özellik çalışmaz.

serdar bey sonunda aldiracaksiniz bu 9100 u bana :)

ama 8100 mu 9100 mu karar veremedim. 4 kule kucucuk odaya fazla olur mu diye dusunuyorm.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.