Şimdi Ara

TV yi internete bağlayıp uzaktaki DVR kamera görüntülerini izlemek mümkünmü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
13.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bana göre mümkün değil ancak yinede size sormak istedim çünkü bu sistemi bizim patron istedi.Biryerde görmüş.Adam diyor hem LCD TV de TV seyrediyordu hemde kumandadan tuşa basıp başka bir lokasyondaki güvenlik kamerası görüntülerini izliyordu dedi.

Böyle birşey nasıl olabilir bilmiyorum.Biraz araştırdım çanakla falan belki mümkün ancak onun sisteminin nasıl olduğunuda tam bilemiyorum.

TV yi internete bağlamak da günümüz teknolojisiyle mümkün değil.

TV ile ethernet kablosu arasında bir cihaz vs. koyup bu sistem yapılmış olabilirmi ne dersiniz?

Cevaplarınızı bekliyorum...

• Bu işlem tabiki mümkün hemde 10 yıl önceki teknoloji ile. Kaldıki günümüzde çocuk oyuncağı denecek kadar kolay. Lcd tv'nin scart girişinden zaten uydu cihazı bağlı olduğu için normal tv kanallarını izler, vga veya başka bir scart girişinden ise pc'den aktarılan kamera görüntüsünü izleyebilir.
  • Yanlış anlamışsınız.Farklı bir lokasyon dedim dikkat ederseniz.Kamera görüntüleri kabloyla tv ye bağlanacak mesafede değil.

Misal başka bir şehirdeki görüntüyü izliyor...
  • bence, siz benim yazdığımı yanlış anlamışsınız yada okumamışsınız yazdıklarım aynen geçerlidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 6 Şubat 2010; 17:58:52 >
  • Başka bir yerde bulunan uzak bir lokasyondaki güvenlik kamerasını izlemek bildiğiniz üzere mevcut bir internet bağlantısı ve bir PC ile yapmak mümkün. Eğer PC deki görüntü TV ye aktarılırsa bunu PC ekranında değilde TV de izlemiş oluruz.

Tesadüf şu ki dün akşam sırf meraktan bu işi yaptım.

Laptopu bir VGA kablo ile yeni aldığım LG LH325000 LCD TV nin VGA girişine bağladım. TV nin kumandasından giriş olarak AV2 değil de (AV2 ye uydu bağlı) VGA yı seçtim. Laptopun (Toshiba) Fn tuşu ile birlikte F5 e bastım ve anında laptoptaki görüntü LCD TV ye aktarıldı ve laptopta o an internet explorer ile açtığım 85.250.xxx.xxx IP adresindeki güvenlik kamerasını LCD TV de izledim.

Bu basit bir işlem. Burdaki olay sadece PC ekranını LCD TV ye aktarma olayıdır. Zaten o an laptopta ne görüntü varsa TV de de onu alırsın.

Ama asıl olay şu bence..
    Bendeki LG 32LH5000 LCD TV de internetTV özelliği yok o yüzden bahsedeceğim şeyi deneme şansım yok. LCD TV alırken çok araştırma yaptım ve LG 32 LH 5000 ile Samsung LE32B650 arasında çok gittim geldim. Sırf ekran parlaklığı yüzünden almadığım Samsung LE32B650 de internetTV özelliği var. Eğer bu internet TV de internet explorer gibi bir browser açılıp buna 85.251.xxx.xxx şeklinde bir IP adresi girilebiliyorsa ve bu browser bağlanılan IP deki güvenlik kameralarını izleyebilmek için gerekli olan activeX denetimini yükleyebiliyorsa (ki hiç sanmıyorum) bu durumda mümkün. Yoksa tahmin ettim kadarıyla arkasında ethernet girişi bulunan internetTV özellikli LCD TV lerin bunu yapması mümkün değil.

Sanırım en doğru kararı elinde Samsung B650 serisine benzer internetTV özelliği bulunan bir arkadaşımız karar verecektir.
    Elinde internetTV özelliği bulunan LCD TV si olan bir arkadaş bu denemeyi yapar da sonucu bize yazarsa biz de aydınlanmış oluruz.

Selamlar...

• Öncelikle Tvnizin İnternet uyumlu ve DLNA özelligi bulunması gerekmekte. Şayet DVR Kameranızda da DLNA özelligi bulunuyorsa kullanabilirsiniz. Bende SAMSUNG LE-40B650 Model LCD tv bulunmakta internettv özelligini kullamanıyorum şu anda Fakat DLNA özelligi gayet sağlıklı kullanmaktayım .
  • aparat olarak en güzel tv nin yanında bir adet pc olması sanırım.... ek olarak patronun eline bir adet kablosuz klawye de tutuşturuldu mu "bak senin TV internete bile girio" denilebilir. kayıt olayından felan bahsetmeye bile gerek yok..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.