Şimdi Ara

Tweakhane yayına başladı ! Beklerim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Evinde kuracağın müzik sisteminle gerçek sese ulaşmayı hedeflemiştin değil mi ? Bu yolda karşına bir çok engel çıkmış olabilir ve henüz hedefine varamamış olabilirsin. Endişe etme. Yol uzun ve bunu daha eğlenceli hale getirebilirsin.

Bu hobi “kişisel tatmin ve mutluluk” üzerine kuruludur. Sen tüm o pahalı alışverişlerini bunun için yapmaktasın. Unutma , sen bunu sağladığın sürece hobi hayatın zevkle geçecektir. Sen mutlu olduğun müddetçe karşındaki sistem dünyanın en iyi sistemidir.

Tweak’ler kimine göre bu hobinin sadece bir eğlencesidir. Tamam , birer cihaz değildir ve subjektiftir. Ancak bir takım tweak yöntemlerini kullanarak , müzik sisteminin verimini artırabileceğin de başlı başına bir gerçektir.

Bazen sisteminde yapacağın tek bir tweak seni şaşkınlığa düşürüp , yüzünde gülücükler açtırabilir. Bazen de elde ettiğin sinerji paranı cüzdanında tutabilir. Peki daha ucuz bir tatmin ve mutluluk yöntemi varken neden ilk tatminsizlikte hemen çare olarak cihaz değiştirmeyi ve paranı saçmayı tercih edesin ? Dilersen tweak’leri kullanarak sistem verimini nasıl artırabileceğini sana anlatabilirim.

Bu blog'ta okuyacağın tüm bilgiler , bu hobinin bana bir hediyesidir. Ve bunu seninle paylaşmak istiyorum.

Bu bilgiler , son 12 sene içinde , kendi home cinema ve stereo müzik sistemlerimde kişisel tecrübelerimden elde ettiğim sonuçlardır. Tüm metinler kişisel yorumlarımdan ibarettir. Makalelerimi okurken bir takım tweak aletlerinin farklı sistemlerde ,farklı sonuçlar verebileceğini de gözden kaçırmaman gerekiyor. Ayrıca paylaşacağım tüm resimler kendi amatör fotoğraf çekimlerimdir. Anlatımda ve fotoğraflarda hifi müzik sistemlerini baz alsam da , bu yöntemlerin home cinema sistemlerinde de kullanılabileceğini bilmen gerekir.

Bu blogta yazdıklarımı , bir doğruyu ilan etmek olarak değil ; bir tecrübe paylaşımı ve hobi dayanışması olarak görürsen sevinirim. Çünkü içinde zevklerin de bulunduğu bir hobide tek bir doğrunun bulunması imkansızdır.

Umuyorum bu blog , bir defa göz atıp unutacağın bir site değil ; sürekli elinin altında bulunacak bir kılavuz olacaktır.

Tweak’hanemin hobine faydası olması dileğiyle…

Tweakhane

http://tweakhane.blogspot.com.tr/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tweakhane -- 28 Mayıs 2016; 16:09:41 >

• Oben hayırlı olsun... Umarım herkes için olumlu paylaşımlar olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ciciler anthem alınca hepsi satildi diye duydum doğrumu ustat

• Teşekkürler arkadaşlar... Tweak'lerle ilgili tecrübelerimi ve bilgilerimi toparlayıp , 2 aylık bir çalışma sonunda kitap formatında bir araya getirip , herkes faydalansın diye yayınlamak istedim. Umarım birilerine faydam dokunur.

quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Ciciler anthem alınca hepsi satildi diye duydum doğrumu ustat

Aslında o konunun doğrusu şöyleydi ; sistemi sattıktan sonraki bir dönem Anthem almıştım. Anthem'i de zaten 2-3 ay sonra satmıştım. Tşk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tweakhane -- 28 Mayıs 2016; 23:46:24 >
  • bir an "anthem yıllarca bu işin içinde olan birine bile bütün sistemi toptan sattıracak kadar iyi" imajı oluşmuştu.
  • Oben eline, bileğine sağlık. yani bu işin hakkını veriyorsun bence. ve bazan bana eski veya yeni zamanlarda ilham vermedin değil. bu arada fotolarda bir raf tipi hoparlör görüyorum. modeli nedir çıkartamadım aşinayım da kabinlere.
    anthem'de ben 3-4 avr model içinde en sağlam çalanı olduğu için kazandığını biliyorum.

ilk başlığı okurken twerkhane mi sanmadım değil.

edit: InCognito buldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 29 Mayıs 2016; 10:04:14 >
  • Dün gece telefondan baştan başlayarak, hayretle 3-4 konu okudum. Elinize sağlık. Her gün okurum böyle 3-4 konu. :)
  • Hepinize çok teşekkürler , yorumlarınız beni motive ediyor.

(Bu arada anthem konusunda şunu söyleyeyim : "AVR'de tek geçerim.")

Kalın sağlıcakla...
  • Elinize sağlık hocam. Gerçekten çok güzel, detaylı bir çalışma olmuş.

•  Tweakhane yayına başladı ! Beklerim...

Tweakhane yayına başladı ! Beklerim...

• Dostum mükemmel olmuş ellerine sağlık.
  • Blog ve başlık hayırlı olsun,bir çok hobidaşın yararlanacağına eminim,
    Volcano ları senden alırken dinlediğim sesi halen hatırlarım,tweak lerin doğru kullanıldığında sese nasıl etki ettiğinin canlı şahitlerindenim
  • Çok keyifli bir blog olmuş tamamını tek seferde okudum diyebilirim. Yeni başlayanlar için para yakıp hızlı cihaz sirkülasyonuna girmeden rehber olacak bir başlık.
  • Merhaba,

Blog'unuzu okudum, gerçekten çok ilginç şeyler yazmışsınız. Merak ettiğim bir konu var. Sigortayı, duvar fişini, elektirik kablolarını değiştirmek yerine, online bir UPS alıp sistemi UPS'in aküsünden, sürekli temiz bir 220 Volt akımla beslesek daha pratik ve masrafsız olmaz mı?
  • Bu forumlarda hobidaşların tartıştığı bir konudur. Ben denemedim ama tartışmalardan aldığım izlenim şu şekilde.

*UPS çözümü hiend seviyesi için her zaman yeterli olmuyor maalesef. Sesteki heyecanı öldürdüğü yazılan çizilen şeyler.Tabii bunlar göreceli konular.

*Hi-end ve mid-end seviyesindeki sistemlerde ups yerine bu iş için özel yayılmış birtakım aletler kullanmak gerekiyor ki , bunlar da pahalı aletler. Örneğin Powerplant premier regenerator'un 2.el fiyatı bile 1500 usd civarında.

Ayrıca ben de hiend sistemlerin hiend aletlerle üst seviyeye çıkarılabileceğini duşunenlerdenim. Mesela bu , sitede verdiğim örnekte de anlattığım gibi , Belkin çoklayıcı prizden , Fadel Art çoklayıcı prizi karşılaştırmak gibi birşey. Ikisi de işini yapıyor. Dinlerken sıkıntı hissetmiyorsunuz ancak değişim ile gelen farkı duyunca kulaklarınıza inanamıyorsunuz.

Kısaca eğer elektrik için hiend regenorator tipi aletler kullanamıyorsanız , hîend tipi priz , kapı sigortası kullanmanız çok daha mantıklı ve ucuz bir çözüm olacaktır.

Bu arada bu forum ile birlikte , duyuru icin nerede ise 10 forumda konu açtım (ve devam ediyorum) ve malesef hepsini etkin olarak takip edemiyorum. Sorularınız olursa tweakhane'den alabilirim. Saygılar

• Ekleme:

Bu arada yukarıdaki yorumlarım midend ve hiend seviyesi içindi. Tabii giriş seviyesi bir sistemde ups'li ve ups'siz hali arasında olumlu bir fark duymanız da muhtemeldir. Sonuçta elektrik konusunda yapılan her geliştirme size arka plan sessizliği olarak bir şekilde geri dönecektir. Giriş seviyesi sistemlerde bunun derecesini tartışmak çok mantıklı değil bana göre.

Ama ben olsam giriş de olsa , ileri seviyede olsa sitemde tarif ettiğim gibi yaparım, orası ayrı. Çünkü hifi bir yolculuk demektir. Bu yolculukta her alışverişimizi , "bu alet sistemin demirbaşı olur"diye yapıyoruz neredeyse. Tabii çoğunlukla onu da birkaç ay sonra değiştiriyoruz ya. :) Ancak size bahsettiğim priz ve kapı sigortası gerçekten demirbaş parçalar olacaktır.

• takip

• Elinize, dilinize sağlık, girer girmez 2-3 saat okudum. Hemen yer imlerine ekledim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgi ve tecrübelerinizi siz bize aktarip paylasimda bulunmanizdan dolayi tesekkürlerimi sunuyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.