Şimdi Ara

Twin Peaks Remake (2016) | David Lynch (Full kadro açıklandı) (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
5
Favori
7.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3x17 Dizinin final bölümümüydü? 18 bölüm olmayacakmıydı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gümüş_süvari

3x17 Dizinin final bölümümüydü? 18 bölüm olmayacakmıydı?

17 ve 18 iki bölüm olarak yayınlandı.
  • Haklıymışsınız.17 ve 18 bölüm birlikte yayınlanmış.Ben sadece 17 yi görmüşüm Peki 18 bölümle final mi yapıyor dizi? 4 sezonun olma ihtimali var mı?
  • Yeni sezon hakkında bir haber görmedim ilerde belli olur.
  • Gerçekten bu tarz farklı bir diziyi izlediğim için mutluyum. Son 2 bölüm yine mükemmeldi ama son bölümün daha açıklayıcı olmasını isterdim. Yine 2. sezon finali gibi ortada bitti. 4. sezonu gelir heralde diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dürüstİnsan -- 4 Eylül 2017; 20:22:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bir şaka olmalı
     Twin Peaks Remake (2016) | David Lynch (Full kadro açıklandı)

Şunları da şöyle koyalım,dizinin hafızası:

• Arkadaşlar 3. sezon diğer ikisinden bağımsız mı yoksa birbiriyle bağlantılı mı ? bunu izlemek için ilk 2 sezonu izlemem şart mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lynefaynel

Arkadaşlar 3. sezon diğer ikisinden bağımsız mı yoksa birbiriyle bağlantılı mı ? bunu izlemek için ilk 2 sezonu izlemem şart mı ?

İlk 2 sezonu daha güzeldi. O yıllarda böyle dizi yapmak kolay değil. İzle ve sonra bundan devam et

• Lynefaynel L kullanıcısına yanıt
    Direk 3.sezondan başlarsan hiçbirşey anlamazsın.Hiçbir anlamı da olmaz.Önce ilk iki sezonu izle.Ardından sinema filmi olan,dizinin öncesini ele alan,''Twin Peaks: Fire Walk with Me'' izle.Sonra dizide ve filmde göremediğin,çıkarılmış sahnelerden oluşan ''Twin Peaks: The Missing Pieces'' var.Çok gerekli değil ama onu da izleyebilirsin.
    En son 3.sezona başla.
  • Son bölümleriyle birlikte bazı sorulara cevap verirken, verdiği cevaplarla bin tane daha soru yaratan David Lynch eserine şahit olduk. Kritiğinin yapılması biraz önem arz ediyor.

17. bölüm daha çok; mucizelerin gerçekleşebildiği, son yaklaşırken hikayenin herkes açısından iyi biteceği noktasına götürüyor herkesi. Fakat son bölümde bir farklılık var. Olaylar burada beklenildiği gibi gitmiyor. Peki son bölümle beraber neler anlatılıyor?

Dale Cooper, Laura Palmer cinayetinin önüne geçebilmek için geçmişe gidiyor. Bizlerin ilk iki sezonda tanık olduğumuz zaman çizgisinden tamamen koparılıyor Laura ancak aşırı negatif güç olan Judy tarafından girişim engelleniyor. Cooper, Laure'nin sahilden çıkan cesediyle birlikte her şeyi sıfırlayıp cinayeti engelliyor fakat Laura Palmer'ı kurtaramıyor.

Kısaca bu alternatif kısım yine Judy'nin, Laura'yı öldürmek üzere tasarlanan başka bir zaman çizgisi.

The Fireman ''The Return'' kısmında kırmızı odada sonun mantıklı gelmesinin en büyük ipuçlarından olan: ''Remember 430. Richard and Linda. Two birds, one stone.'' kısmı Cooper'a anlatıyor.

430, Diane ve Cooper'ın Judy'nin yarattığı alternatif zaman çizgisine gitmeden önce arabayla giderken aştıkları mil sayısı. Yeni isimleriyle Richard ve Linda oluyor. Cooper'ın ağzından: ''If I disappear like [Major Briggs and Phillip Jeffries], do everything you can to find me. I’m trying to kill two birds with one stone.’'

Cooper yeni boyutta Laura Palmer'ı buldu, ancak kendisi Odessa, Texas'tan Carrie Page olarak biliyordu. Evinin beyaz bir at figürini vardı; Sarah Palmer'ın Laura ve Maddie'nin öldürülmesinden önceki gece gördüğü şey bu. Evine gittikleri sırada kapıyı Sarah değil Alice Tremond adlı bir kadın açtı. Evi de Bayan Chalfont'tan aldıklarını söyledi. Tabii bunların hepsi tanıdık. Bayan Chalfont, Theresa Banks'ın öldüğü römork parkındaydı ve daha sonra Bayan Tremond olarak Laura'nın karşısına çıktı. Ve ona locadan odasına asması için resim verdi.

Paskalya yumurtalarının hepsi tek bir şeyi kanıtlar; Zaman çizelgesi farklı olabilir, ancak Laura Palmer'ın ruhu için iyi ve kötü arasındaki eski çatışma devam etmektedir. Nerede olursa olsun Judy, Laura'yı bulduğu sırada siyah locanın etkisi büyük. Tamamen aynı senaryoya sahip farklı bir zaman çizelgesi.

Phillip Jeffries, Cooper'a geçmişe gitmesi için izin verdiği sırada dumanı sonsuzluk işaretini alıyor. Jeffries burada Cooper'a gerçekliğin sonsuz döngüsü üzerine dikkat etmesi için uyarı işareti veriyor aslında. Geçmişte Judy, zaman çizelgesinden Laura'yı ortadan kaldırdığında, kötü eylemlerle zafer kazanıyor. Carrie Page dehşet verici bir Laura Palmer olarak canlandığında bu sefer kötü zaman çizgisindeki eylemleriyle zafer kazanıyor. Ancak ne olursa olsun iyilik her zaman uğraşmaya devam ediyor. Bu da bir iyimserlik biçimi.

Bizler için en iyi referans ''Bölüm 8'' oluyor her açıdan. Mevcut kötülük olan Judy, Bob'ı dünyaya getirirken Fireman (Fireman dediğimiz de bildiğiniz şekliyle dev) bu kötülüğü yenebilecek tek varlık olarak da Laura'yı dünyaya getiriyor.

Bölüm 18, mücadelenin asla bitmediğini belirterek sona eriyor. Kendisini tekrar etmeye devam edilmesi şüphesizdir; ama dünyada Dale Cooper olduğu sürece, iyi için her zaman bir şansımız olacak.

Yeni bir sezon gelir mi, mutlaka gelmeli. Çünkü çok fazla soru var.

• Teşekkür ederim arkadaşlar ilk sezondan itibaren izlemeye başlayacağım.
  • Ed Wood kullanıcısına yanıt
    O sonsuzluk işaretimiydi? Ben onu sekiz sanmıştım
  • 1990lı yıllarda çekilen iki sezonu da izlemiştim, direk bu 3. sezonu izlesem olur mu? Yoksa yukarıda bahsedilen filmi izlemek şart mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8. Bölüm tam bir sübliminal bilinçaltı çorbası. Dizi tarihinin gelmiş geçmiş en acayip ve sıradışı bölümü. Başka böyle bir dizi bölümüne rastladığımı hatırlamıyorum. Ha iyi mi kötü mü orasını bilmiyorum, biraz sanattan anlamak gerekiyor bölümü yorumlayabilmek için.

Twin Peaks'ın eski sezonlarını da "katil kim?" muhabbeti hariç pek sevdiğim söylenemez, ama dizinin son sezonunu hiç sevmedim. Bana hitap eden bir dizi değil, tam Lost ve Dark dizilerini izleyip teori kasmaya çok meraklılara hitap ediyor. Bir dünya soru işareti falan hepsi çözümsüz kalıyor en sonunda, yani şu diziler için teori kasmak bana çok gereksiz geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tom.waits -- 29 Ocak 2018; 11:30:28 >
  • tom.waits T kullanıcısına yanıt
    Twin Peaks bahsettiğiniz dizilerin çok ötesinde yalnız. Hawk karakteri bir kızılderili mesela. Varlığıyla, Amerikan yerlilerin yok edilişlerini temsil ediyor. BOB'da kızılderilidir mesela. Altın küreğin sürekli göze sokulup, gaita kazımak için eylemlendirilmesi de ülkenin saplandığı endüstriyel sisteme açık bir eleştiri.

Çok da teori gerektirecek bir dizi değil Twin Peaks. Son bölümü hariç üzerine düşünüldüğü zaman gayet açık ve net. Çeşitli yorumlar elbette ki yapılabilir ama o da pek âlâ ki Lynch'in sürrealist tutumuyla alakalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed Wood -- 3 Şubat 2018; 5:46:33 >
  • Ed Wood kullanıcısına yanıt
    Twin Peaks'ın çok daha iyi olduğuna katılıyorum. Bu dizideki felsefeyi onlarda bulamazsın. Özellikle Dark tam anlamıyla balon bir dizi.

Aslında ilk başlarda severdim bu diziyi ama uzun aralarla seyrettiğim ve Lynch'in sürrealist tarzı iyice baskın olunca koptum diziden.

• Dizi uzun zamandır listemde ilk bölümüne göz atmıştım, yalnız 90 yapımı olanı fazla nostaljik geldi, çekimlerden mi seslerden mi oyunculardan mı bilmiyorum ama çok çok eski izlenimiyle soğuttu beni. 50 yapımı hithcock filmleri bile yeni gibi duruyor yanında.

Konusunun iyi olduğunu biliyorum, başlamalı mıyım sizce?

• Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    Başla sen gerisi gelir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    Sen beğenmezsin. Yaptığın diğer dizilerdeki yorumlardan gerçekçiliğe çok önem verdiğin anlaşılıyor.

Bu dizinin seveceğin yerleri başları sadece. Sonradan dizinin ciddi bir kısmı sürrealist bir tarzda doğaüstü olaylar, semboller üzerinden ilerliyor. Ama gerçekçilik ve fantastik sahnelerde bir mantık aramayacağım diyorsan izle. Çünkü bazı sahnelerin benzerini başka hiçbir dizide bulamazsın, çok başka kafalarla çekilmiş bir dizi.

• quote:

Orijinalden alıntı: tom.waits

Sen beğenmezsin. Yaptığın diğer dizilerdeki yorumlardan gerçekçiliğe çok önem verdiğin anlaşılıyor.

Bu dizinin seveceğin yerleri başları sadece. Sonradan dizinin ciddi bir kısmı sürrealist bir tarzda doğaüstü olaylar, semboller üzerinden ilerliyor. Ama gerçekçilik ve fantastik sahnelerde bir mantık aramayacağım diyorsan izle. Çünkü bazı sahnelerin benzerini başka hiçbir dizide bulamazsın, çok başka kafalarla çekilmiş bir dizi.

Yok, david lynch filmlerini severim, kubrick'in son filmi de bunaa benziyor sanırım onu da sevmiştim. İlla ki şans vereceğim diziye.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.