Şimdi Ara

Twinair 0.9 LPG dönüşümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2013 model 0.9 benzinli Lancia Ypsilon otomatik vites bir aracım var. Aracımın motoru FİAT'ın bir çok ödül almış bir motorudur. 2 silindirli 875cc hacminde 85 beygir turbo bir motordur. Sakin kullanımda ekonomik ancak sportif kullanıldığında ise bir o kadar ataktır. Ancak Türkiye'de çok bilinmemesi ve genellikle ön yargıyla yaklaşılması neticesinde pek yaygınlaşmadı. Bu motor Türkiye'de Lancia Ypsilon ve FİAT Panda'da kullanıldı. Yurt dışında gördüğüm kadarıylaysa Alfa Romeo Mito FİAT Punto Fiat 500 ve FİAT 500L gibi bir çok FİAT grubu araçta halen kullanılıyor. Ayrıca bu motorun yurt dışında fabrika çıkışı LPG ve CNG'li versiyonları da satılmaktadır. Hatta tasarruf rekoru kırdığından bahsedilmektedir ki zaten tüketim verileri 4,9/4,1/3,7'dir. Şimdi bir çok arkadaş bu kadar az yakan bir arabaya neden LPG taktırmayı düşünüyorsun demeden önce adamlarda benzin bizden çok daha ucuz olmasına karşın bırakın sonradan taktırmayı fabrika çıkışlısını yapıyorlar diyorum. Peki biz ülke olarak onlardan daha mı zenginiz hayır.

Neyse benim kafama takılan husus ise LPG'de bu motorun subap eritip eritmeyeceğidir. Türkiye'de bildiğiniz gibi Honda Civic ECO adı altında satılan araçlarda standart Civic'lere göre subap ve subap yatakları gibi bir çok parça LPG'ye dayanıklı olanlarıyla değiştirilmiştir. Burada merak etiiğim konuysa acaba tüm twinair motorlarda subaplar ve subap yatakları fabrikadan standart olarak LPG'ye dayanıklı olarak mı çıkıyor yoksa fabrika çıkışı LPG ve CNG uyumlu modellerde aynen Civic'te olduğu gibi farklı parçalar mı kullanılıyor. Bu sorunun cevabına nasıl ulşabilirim. İtalya Lancia ve FİAT'a mail attım ancak bir dönüş olmadı. Konuyla ilgili bilgi sahibi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kizil_atli -- 30 Ekim 2015; 16:58:42 >

• Jeep Renegade 2014 model 1.4 cc140 hp multiair motora Prins marka lpg Türkiye de ilk taktım gayet güzel ve memnun sahibi Fıat ve jeep ortak motor kullanıyor fabrikasyon herturlu teknik destek ve bilgi için bana ulaşabilirsiniz 05355595572 Yusuf koparan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • YUSUFPRİNSİZMİR kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim ancak subap erimesi kilometre yaptıkça ortaya çıkan bir durum yani başarılı bir şekilde Renegade'e LPG kiti takmış olmanız sorunsuz bir şekilde uzun süre kullanılabileceği anlamına gelmiyor. Subaplarda ve yataklarda oluşacak problemler yapılan tasarrufu alıp götürdüğü gibi bir çok sıkıntı çekilmesine de sebep oluyor.
  • Sayın kızıl atlı teşekkür ederim değerli yorumunuz için tabikide uygulama sonrası ilerleyen zamanlarda daha net olacaktır ama subap lastiği aşınması tadilatı dediğiniz kadar tasarrufu alıp goturucek kadar değil mesela insignia ecotech motorda bu işlemin maliyeti 1500 ile 2000 tl arasidir tabikide taktir ve karar sizin tekrar teşekkür ederim herzaman hertürlü teknik destek için bana ulaşabilirsiniz selamlar saygılar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.