Şimdi Ara

Twinings Tea siparişi için ortak(lar) aranıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
4
Favori
3.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen sene kız arkadaşım Nordqvist adlı çaylardan getirmişti. Sallamaydı ama 3 günde bitirdik ailecek. Onlar da güzel baya. Aromalı. Öneririm.
  • trallesli antemius T kullanıcısına yanıt
    20 X 4,66 = 93 TL.

875 GR. çay için biraz fazla değil mi hocam? Ben de bu ara içtiğim çaydan tat almaz oldum. Çeşitli demleme teknikleri deniyorum ama malzeme iyi olmayınca sanırım istediğim tadı alamiyorum. Nasıl, 93 TL'ye değer mi acaba?
  • dangerous kullanıcısına yanıt
    Hocam, pahalı olmasına pahalı ama bence çok lezzetli. Çay içtiğimi anlıyorum. Bizde şu an English Breakfast var. Bizim çaylarda olduğu gibi bardak başına 1 tatlı kaşığı da değil, 125ml su için 1 çay kaşığı yetiyor. O da dolu dolu değil, birkaç kez kaşığı sallayıp koyuyorum ve 5-6dk demliyorum. Yalnız sudan suya bile tadı değişiyor. En iyi sonucu ucuz bir su olan Gürpınar'la aldım. Rengi açık ama çok çok lezzetli oluyor, tadını tam olarak veriyor. Bunu defalarca deneneyerek emin oldum. İthal çayların bizim çaylardan daha kaliteli olduğu bir gerçek ama zevkler tabii göreceli. İsterseniz Twinings'i bir deneyin veya poşet çayı burada varsa onunla başlayın veya Beta'nın Seylan çaylarını deneyebilirsiniz (ben deneyeceğim). Ahmad Ceylon 500g internette 30 liraya falan satılıyor ama denemedim çünkü daha önce bir kere Gittigidiyor'dan Twinings aldım eski tarihli ürün geldi falan... Kıbrıs'ta da Ahmad 250g 15 lira bilginiz olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kibristan almistim bende, twiningslerin tadini biliyorumda ahmad tea yi acmadim daha, ins guzeldir o da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Twinings Tea siparişi için ortak(lar) aranıyor

• dangerous kullanıcısına yanıt
    Azeri çayı deneyin, ben henüz deneyemedim ama deneyenler çok beğeniyor. Tanıdık azeri bulmak lazım.
  • Ahmad tea english breakfast hosuma gidiyor. Simdi almanyadayim. Gecen otelde darjeeling diye bir cay verdiler. Fbop tipi bir caymis. icimi cok ferahti. Otelden numune aldim, rewe'de bu cayi arayacam. Ucuz varsa birkac da twinings alirim artik.

• Merhaba,
    Ülkemizdeki çaylar harici hiç bir çay içmedim.Bu konu merak uyandırdı bende.Madem böyle aromalı vs lezzetler var tatmak isterim.Eğer sipariş verecek varsa banada özelden yazarsanız bende almak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihsasa -- 24 Nisan 2017; 10:52:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nétwork

Macro Center mağazalarında da var bilginiz olsun. Tam hatırlayamadım ama küçük metal kutuda vanilyalı çayı 15-20 TL'ye almıştık.

ahmad tea de güzel , onu da denemek gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: f@ithline

Adamlar bizim çayları toplayıp aramo katıp markalarını bize misliyle kitliyorlar iyi mi Bu tarz aromalı çayları yeri üretime davet ediyorum üreticileri

bizim caylar derken? cogu hindistandan gidiyor ingiltereye (ki cornwall'da yetistirilmeye baslandi)... sizin caylariniz dediginiz de cay sonradan turkiye'ye geldi ve tarimi yapildi.. yani sizin caylarinizin da koku cin ve hindistan...

tetley'in redbush, dragon fly'in butun aromali olanlarini cok seviyorum.. cayi gercekten zevk alarak iciyordum... maalesef tr'ye geldim kahvalti disinda icmiyorum artik... ama sutle icmeye bir turlu alisamadim :) sutsuz icmek tuhaf geliyordu onlara gor ise...

• quote:

Orijinalden alıntı: serden

O değilde şu Ahmad tea ye bir alıştık vazgeçemiyoruz,ama bulmak çok zor orjinallerini,buluncada çok pahalı

sahtesi de mi oluyor hocam. nasıl anlarız orjinal sahte farkını
  • yedikeresekiz Y kullanıcısına yanıt
    Maalesef orjinalinden çok sahtesi var.Artık ben neredeyse uzmanı oldum.Buradan yazması zor.Çok bakılacak yeri var.Almaya karar verdiğinizde ve bulduğunuzda,istediğim kutu resimlerini watsuptan atın söylerim size..Orjinali ile arasında bir dünya lezzet farkı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BreakBeaT

Twinings Tea siparişi için ortak(lar) aranıyor

Buradaki Ahmad tea kokusuz olanı bilginiz olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: serden

Maalesef orjinalinden çok sahtesi var.Artık ben neredeyse uzmanı oldum.Buradan yazması zor.Çok bakılacak yeri var.Almaya karar verdiğinizde ve bulduğunuzda,istediğim kutu resimlerini watsuptan atın söylerim size..Orjinali ile arasında bir dünya lezzet farkı var.

teşekkürler hocam. peki orjinal satan yer olarak önereceğiniz yer var mı
  • voodoo child kullanıcısına yanıt
    Dostum sırf laf olsun diye mi yazdın metafor yapmışım yoksa çin ve Hindistan lider 2 ülke ama biz de onlardan sonra başı çeken ulkelerdeniz. İngiltere üretim olarak listeye bile giremezsen senin benim Hindistan'ın, Çin'in çaylarını alıp akıllı bir pazarlama ile "İngiliz cayi" diye ittiriyor. O cümlede anlatılmak istenen buydu.

• serden kullanıcısına yanıt
    Ilk defa ahmad aldim hocam bilgim yoktu gercekten, o zaman tad olarak iyidir ins diyeyim.

• BreakBeaT kullanıcısına yanıt
    Bergamot kokusu takıntınız yoksa zaten kalitesi süper.Benim çayla pek alakam yoktu 8 sene önce bir şekilde tanıştım bu çayla.Şimdi bu çay harici içemiyorum.Zevkler değişir ama ben Earl grey li olanını kullanıyorum devamlı.Ama zaten alınmış,en kötüsü tomurcukla karıştırıp içersin.Yeterki böyle orjinali olsun.
  • yedikeresekiz Y kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.Bunların orjinalleri en çok İranda var.Çünkü bir fabrikası orada.Vanda ve sınırlarda çok satılıyor,ama çoğu sahte maaleesef.İnternetten hangisi orjinal satıyor bilemiyorum.Anlamam için kutunun 3-4 tarafındaki bazı resimlerini görmem gerekli.Yani anca birisi,kutuyu ele alacak ve sorularımı bakarak cevaplayacak.O zaman kesin teşhis koyabiliyorum.Önceden kutular arasında çok fark vardı,şimdi iyice azıttılar,çok dikkat etmek gerekiyor bazı nüanslara
  • Merhaba, bunların fiyatlarını öğrenebilir miyim tek tek?

@f@ithline
    Hocam, aslında bize pahalıya satan onlar değil devlet. Yurt dışında ve hatta Kıbrıs'ta bu çaylar o kadar ucuz ki... Ahmad'ın 250g'ı Almanya'da sanırım €3.9, burada Migros'ta 48.5tl. Onlar için 3.9tl gibi. Aradaki korkunç farkın sebebi devletin yerli üreticiyi korumak için ithal çaya uyguladığı çok yüksek vergi ve ithalat ücreti. İyi güzel yerli üreticiyi korusunlar da, iki çay arasında çok büyük kalite farkı var. Bizim üreticiler de eğer mümkünse üretsin o zaman öyle kaliteli çay. Değilse de vatandaşı bir çay zevkinden de etmeye devletin hakkı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trallesli antemius -- 24 Nisan 2017; 20:17:50 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • trallesli antemius T kullanıcısına yanıt
    Ben Gümrüksüz aldım hocam askeriyeden. markette 500 gr lık twinings 40 tl idi. Ben 20 tl ye aldım Gümak tan. Aradan birkaç ay geçti şuan kesin 50 olmuştur marketlerde de
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.