Şimdi Ara

Twisted Fate Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhabalar. Oyuna uzun bir aradan sonra tekrar döndüm ve TF ile 4 ayrı hesap üzerinde %75-80 civarında W/L oranı yakalayarak Platin 1 ligine kadar kastım. Tabi ikişer küme atladığım ve mmrım yüksek olduğu için, son oyunlarımı ortalama 2100-2200 dolaylarında, 10 maç bitiminde olan oyunları ise 1800-1900 civarlarında oynadım. 3 hesap güncel olarak sınırsız banlandı. Şimdi size ufak bir rehber hazırlayacağım umarım yardımı dokunur.
    --Öncelikle rün seçimi olarak Inspiration+Sorcery ya da Sorcery+Resolve tercih ediyoruz. Eğer karşınızda bulunan rakibi erken oyunda düşürebileceğinize inanıyorsanız, oyuna Ignite ile başlıyorsunuz. Ya da eğer biraz daha safe kalıp oynamak istiyorsanız heal tercih edebilirsiniz. Tabi Ignite alan rakiplere karşı bariyer alınabilir. Ayrıca Zed,Talon,Yasuo gibi seri hasar veren rakiplere karşı Bitkinlik almamız şart.
    --Çünkü hero gerçekten çok kırılgan ve yediğiniz bir baskında veya teke tek savaşta ölmeniz durumunda geri dönüşünüz çok zor. Eğer rakipleriniz aklı başında oyuncularsa, geri düştüğünüz ya da sihirdar büyüleriniz olmadığı zaman genelde kamp yiyorsunuz. En iyi ihtimalle durmaksızın kulenizin altına itilen minyonlarla savaşırken, karşı mid laner roama başlıyor ve siz daha laneyi itemeden tekrar dönüp farmlara ve xplere kavuşabiliyor. Kısacası hem farmda hem levelde mecburen geri düşüyorsunuz ki bu, takımınız iyi değilse geri dönüşü olmayan bir nokta. Zaten siz roama çıktığınız zaman karşı mid laner sizi takip etmiyorsa, laneniz itilecek ve daha çok farm kaçıracaksınız demektir. Yani her attığınız baskında bir şeyler çıkarmanız şart! Tabi diğer oyunculardan gerideyken atılan baskınlar genelde hüsranla bitiyor. Bu yüzden laneyi kesinlikle kaybetmemeniz gerekiyor.
    --Farm çok önemli. Levelde ve eşyada her zaman rakiplerinizden daha önde olmak zorundasınız. Çünkü TF önde olmadığı zaman çok güçsüz bir karakter. Ayrıca q skillinizin, caster minyonları teklemesi için, minyonlar scale atmadan Asırlık Sopa ve Lich Boğan bitirmeniz gerekiyor. Eğer castlerlere tek atamazsanız, laneyi hızlıca ittiremezsiniz. Bu yüzden eğer Inspiration+Sorcery rünlerini alıyorsanız, Minyon Uçuran rününü almanız gerekiyor. Bu rünü sadece Caster Minyonlara karşı kullanacaksınız ve böylece bu tip minyonlara verdiğiniz hasar, kalıcı olarak artacak ve daha erkenden minyonları teklemeye başlayacaksınız.
    -Başlangıç eşyalarını burda işlemeye karar verdim zaten pek seçenek yok. Eğer ignite aldıysanız ya da rakip sizden hızlı push atan bir caster şamiyonsa, Doran'ın Yüzüğü, eğer pasif kalacağınız bir lanedeyseniz Musibet İksiri almak zorundasınız. Yakın Dövüşçü şampiyonlara karşı özellikle Musibet iksiri verdiği hasar ve girdiğiniz takaslardan önde çıkmanız için şart.
    --1-4 level arasında sürekli fırsatını bulduğunuz zaman ilk gelen kartı rakibe atıyoruz. Ayrıca E skillinin pasifi geldiği zaman rakibe atabiliyorsanız atın. Mavi kart en çok, sarı kart en az hasarı atıyor. Ayrıca minyonları kulenizin altına sokmamalısınız. Eğer böyle bir durum olursa, karşı minyonları sizinkiler gelene kadar biraz tanklayabilir ya da casterlere birer oto atak atıp, kulenin vurmasını bekleyebilirsiniz. Earlyde yakın dövüşçü minyolara da altın alabilmek için ikişer kere vurmanız gerekiyor. Amaç 1100 altın toplayıp, erkenden Asırlık sopanın alt eşyası olan Katalizörü almak. Base atarken lane itmeyi unutmayın; eğer itemiyorsanız ormancınızdan yardım isteyin.
    --İlk kısımda belirttiğim rünlere gelirsek, seçim çok basit. Lanede avantaj rakipteyse, Sorcery(Comet)+Resolve(3 vuruşluk hasar azaltan rün ve duruma göre zırh ya da büyü direnci veren rün) ile girip musibet iksiri alıyoruz. Lane rahatsa Inspiration(Dizginsiz Büyü Kitabı)+Sorcery(%3 Hareket hızı veren rün ve kızart rünü) alıyoruz ve doran yüzüğümüzü çekiyoruz.
    -Oyunda ikinci maviyi almanız şart çünkü ulti 150 mana istiyor ve eğer agresif olarak laneyi itip roam çıkıyorsanız, mana yetmiyor. Yani maviyi alabiliyorsanız alın. Serice lanenizi ittirip, roam atın. Kule dibinde raptorların dibinden ve diğer tarafta ise biraz açılarak güvenli bir şekilde ulti basabilirsiniz. Genelde çoğu biraz ileriye ward attığı için, ulti basmadan önce sizi görüp, arkadaşlarını uyarıyor. Yani bir nevi lanedeymiş gibi gözüküp, ansızın gank atabilirsiniz ya da sayı avantajını elde edebilirsiniz.
    --Buildimiz çok değişken değil. Asırlık Sopa ile başlayıp, sonra Lich Boğan ve Zhonya alıyoruz. Duruma göre Zhonya itemini önce, Lich Boğanı sonra alabilirsiniz. Sonrasında Morello ya da Savaşlarda uzaktan gelecek cclerden korunmak ve yakalanmamak için Banshee alabilirsiniz(Örneğin Sejuani,Veigar ultisi). Ayrıca duruma göre Rabadon, Hiçlik, Maske vesaire alınabilir ilk 3 eşyadan sonrası tamamen duruma göre dizilmeli.

Kısaca böyle. Telefondan yazdığım için imla hataları ya da eksiklikler olabilir. İhtiyaç olursa çok daha detaylı olarak anlatabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam çok göz yoruyor okuyamıyoruz azıcık paragraf aralarına bir satır boşluk bıraksayınız keşke kör oldum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok kırılgan olduğu için rakip ile mesafe sürekli korunmalı..
    tf oyuncusu değilim, ama çok kırılgan olduğunu biliyorum hareket hızı çok önemli tf için..
    TF'ye karşı oynarken mesafe yine iyi ayarlanmalı, kart kullandıktan sonra üzerine gidilip geri çıkılmalı.. TF late'de açılan bir hero o yüzden münkün olduğunca kasılmasını engellemek lazım..

• Bilindik seyler yazmissin zaten tf mainim.

• quote:

Orijinalden alıntı: JJimi

Bilindik seyler yazmissin zaten tf mainim.

Kimse sana bilmediğin bir şeyi öğretmeyi vaad etmedi. Zaten yazılabilecek şeyle belli ve sınırlı. Ayrıca TF mainsin ha bravo harikasın; senin adına sevindim.

• quote:

Bilindik seyler yazmissin zaten tf mainim.

Keşke emeğe birazcık saygı gösterseymişsin.

• q kart atar
    w mavi,kırmızı veya sarı kart atar
    e çok vurur
    r ışınlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    satıldı
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anasının kuzusu

q kart atar
    w mavi,kırmızı veya sarı kart atar
    e çok vurur
    r ışınlar

Pasifi itemleri unutmuşsun

• Ben baya farklı oynuyorum tf i

• bera336 kullanıcısına yanıt
    Bu elemana boşuna cevap vermissin. Gereksiz bir egoya sahip. Direk engelle gitsin. Zamanında ben öyle yapmıştım. Bu arada rehber guzel.eline sağlık.

• Ultisinin vayne üstündeki etkisini açıklar mısın acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Msaniyamac

Ultisinin vayne üstündeki etkisini açıklar mısın acaba?

True sight.

• kenanbal kullanıcısına yanıt
    Bos yapma uzulursun sonra (;

• @bera336
    usta oyunumu bırakıyorsun bu aralar bayağı rehber ve tespit konusu açmaya başladın
  • quote:

Orijinalden alıntı: lillyhammer

@bera336
    usta oyunumu bırakıyorsun bu aralar bayağı rehber ve tespit konusu açmaya başladın

Ben oyunu bırakalı çok oldu. Ayrıca mainim mid değil, jungle fakat keyif için yazdığım için mid karakterlerini tercih ettim.

Son dönemlerde tekrar başladım ara ara oynuyorum. İşte vakit oldukça telefondan bir şeyler yazıyorum :)

• quote:

Bos yapma uzulursun sonra (;

Boş boş boş

Hadi uzsene beni delikanlı :)

• kenanbal kullanıcısına yanıt
    hehe
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.