Şimdi Ara

Twitter Kapatıldı / Ana Konu (155. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.258
Cevap
41
Favori
75.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 153154155156157
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Also, since you install their VPN client software there's nothing stopping them from also installing forged root/intermediate SSL certificates on your computer that will allow them to strip off SSL protection if they feel like it.

evet gencler baktım https o kadar güvenli mi diye

bu cümleyi çevirirsek

vpn için yazılım yüklerseniz eğer örnek hotspotshield, sizin ssl sertifikalarınızı manipüle ederek https trafiğinizi görebilir diyor

kaynak :http://security.stackexchange.com/a/24401

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SECourses -- 23 Mart 2014; 1:03:08 >

• Hem dünyanın en pahalı ve en yavaş internetini kullanıyoruz, hemde para verdiğimiz ürüne ulaşmak için binbir takla atıyoruz. Bu ülke 1000 yıl geçsede gelişmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: conrest17

yasaklar olmasın demen,

adam sırf müslüman diye iktidara oy atıyor demiş sen de buna katılmışsın,

az önceki konuda da twitter kapatılsın destekliyorum felan?

Tabi ki katılırım. Yani işe ve doğruluğa bakmadan sadece din üzerinden siyaset yapılması ve oy verilmesi doğru değil. Bunda çelişki nerede?

Yasaklar tabi ki olmasın, ben Twitter bizim hukuku ve ülkemizi tanımadığı için yaptırım olarak kapatılsın diyorum. Çelişki nerede?
  • Hala yasakları savunmaya çalışıyorsunuz ya bir şey demiyorum, sonra ülke niye gelişmiyor gelişmez tabi. Örnek mi en basitinden bugün ülkemizde oynayan yabancı futbolcuların hepsi aktif internet özellikle de twitter kullanıcısı bu adam siteye giremediği zaman ne diyeceksin engelledik diyeceksin mecburen Futbolcunun gözünde 3. dünya ülkesinden de aşağılık konumda olacaksın. Sonra da sızlanmayacaksın yabancı futbolcuların ilk tercihi neden ülkemiz olmuyor diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

yasaklar olmasın demen,

adam sırf müslüman diye iktidara oy atıyor demiş sen de buna katılmışsın,

az önceki konuda da twitter kapatılsın destekliyorum felan?

Tabi ki katılırım. Yani işe ve doğruluğa bakmadan sadece din üzerinden siyaset yapılması ve oy verilmesi doğru değil. Bunda çelişki nerede?

Yasaklar tabi ki olmasın, ben Twitter bizim hukuku ve ülkemizi tanımadığı için yaptırım olarak kapatılsın diyorum. Çelişki nerede?

kardeş sana troll diyeceğim ama önceki mesajlarını açtım okudum hiç de troll biri değilsin ama şu an beni trollüyosun sanırım.

Din üzerinden siyaset yapılması doğru değil diyosun bunu yapan partiyi savunuyorsun al bak daha bugünkü mitingden:http://siyaset.milliyet.com.tr/basbakan-dan-onemli-aciklamalar-/siyaset/detay/1855696/default.html(kuran cami kısmını oku 2. ve 3. paragraflar)

Adamın ağzından allah peygamber baş örtüsü bir türlü tanımıyor.
    Sen tabi türkiyeyi G8 ülkesi felan sanıyorsun heralde twitter'ın türkiyeyi tanımamısına sinirlenmişsin.Ne bekliyodun herkes sizin gibi özgürlükçü karşıtı mı? dikta mı ?

Ayrıca twitter'a tabiki de türkiyeyi tanımıyacak twitter şu an dünya genelinde türkiyeden daha önemli.bak mesela senin ülkenin başbakanı ondan korktuğundan kapattırmaya çalışıyor.Twitter öyle basit bir merci değil ülke başbakanını indirir yani.O nedenle senin ülkenin saçma kararlarını tanımak zorunda değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conrest17 -- 23 Mart 2014; 1:13:33 >

• quote:

kardeş sana troll diyeceğim ama önceki mesajlarını açtım okudum hiç de troll biri değilsin ama şu an beni trollüyosun sanırım.

Din üzerinden siyaset yapılması doğru değil diyosun bunu yapan partiyi savunuyorsun al bak daha bugünkü mitingden:http://siyaset.milliyet.com.tr/basbakan-dan-onemli-aciklamalar-/siyaset/detay/1855696/default.html(kuran cami kısmını oku 2. ve 3. paragraflar)

Adamın ağzından allah peygamber baş örtüsü bir türlü tanımıyor.
    Sen tabi türkiyeyi G8 ülkesi felan sanıyorsun heralde twitter'ın türkiyeyi tanımamısına sinirlenmişsin.Ne bekliyodun herkes sizin gibi özgürlükçü karşıtı mı? dikta mı ?

Ayrıca twitter'a tabiki de türkiyeyi tanımıyacak twitter şu an dünya genelinde türkiyeden daha önemli.bak mesela senin ülkenin başbakanı ondan korktuğundan kapattırmaya çalışıyor.Twitter öyle basit bir merci değil ülke başbakanını indirir yani.O nedenle senin ülkenin saçma kararlarını tanımak zorunda değil.

Onu yapan partiyi hiç bir zaman savunmadım, savunma gereği duymam. Siyasetin yalan olduğunu her platformda söylemeye çalışıyorum.

Daha iyi bir sistemi getirebilecek bir şey görsem ona katkı sağlarım ancak mevcut düzende herkes kendi çıkarını düşünüyor, bunun en önemli sebebi yozlaşmadır sadece.

Halkımız daha iyi bir yönetimi hak edecek kapasitede değil ki devlet ve sistem çok düzgün işlesin.

Ancak sömürü düzenine karşı çıkmaya çalışırım, mevcut kapitalist sisteme bir nebze de olsa karşı çıkana destek veririm. Ve genel olarak olmasa da bu twitter olayında mevcut İnternet yasasının çıkması ile kapitalist sistemin darbe aracı sosyal medyanın kontrol altına alınması doğru bir karar.

Benim fikrim ve düşüncem sadece. Kapitalist sistemin sömürgesi olmamız bir ömür böyle devam etmemizi gerektirmez.

Tamam 1. Dünya savaşında yenilmiş bir ülke olarak hala bedel ödüyoruz ama değişim şart.

• quote:

Orijinalden alıntı: bkaakco

Yaz kızım

Devletin 1. görevi, hoşuna gitmeyen siteleri engellemek
    2. Görevi kendine oy vermeyenleri ötekileştirmek

hocam 2.madde burda var yazıyor menderes koymuş 1.maddenin de benzeri kitapları toplatıp yakmak diye var napiyim?
    tamam kızım 2.madde aynen kalsın 1.yi dediğim gibi değiştir
  • quote:

Orijinalden alıntı: inexyz

Gece gece yine sinirlendim.
    Twitter'a girenler Cumhurbaşkanının hesabına bir girsin baksın...
    https://twitter.com/cbabdullahgul
    Bir ülkenin Cumhurbaşkanına asla bu kadar hakaret edilemez edilmemeli. Twitter kapatılınca insanların elinden küfür etme özgürlüğü mü alınmış oldu?
    Türkiye'de iktidar kapatıyor ancak buna kullanıcıların kötüye kullanımları neden oluyor?
    Aynı şeyler Avrupa ülkelerinde olmuyor, ABD'DE olmuyor.
    Vaktiyle A.Necdet Sezer'i çok mu seviyorduk, Hayır. Bir sürü çorap ördü başımıza ancak hiçbir zaman küfür etmedik.
    Ecevit ülkenin canına okudu ama asla saygısız olunmadı.
    Birde alışmışlar Tayyip erdoğan için diktatör diyorlar. Seçimle diktatör mü gelirmiş. Halkın %50'sini beğenmezsin, koyun makarnacı dersin. Senin seçeceğin Kemal Kılıçdaroğlu daha mı iyi, onu da ben beğenmek zorunda mıyım?
    Akşama kadar Tayyip Erdoğan'ın ölmüş anasına küfür ediliyor, sonra Tayyip diktatör mü oluyor?
    CHP Genel Başkanı, Youtube üzerindeki bir adamın nicki ile başbakana hitap ediyor. Adamda zerre siyasi karizma yok. Muhalefet olmayı başaramamış adamın Başbakan olduğunu aklınız alabiliyor mu?
    Bozkurt işareti yapacak kadar şaşkın, Ankara'da ezelden kan davaları olan MHP tabanlı birini Belediye Başkan adayı yapıyor. MHP'LİLERİN CHP için oy kullanacağını sanacak kadar saf, beceriksiz.

Her cümlene katılıyorum. Türkiye'de yapılan bir hareketten ABD vs niye tepki veriyor ? Sırf bunun inadına kapatılması desteklenmeli bence.

• quote:

Bir ülkenin Cumhurbaşkanına asla bu kadar hakaret edilemez edilmemeli. Twitter kapatılınca insanların elinden küfür etme özgürlüğü mü alınmış oldu?
    Türkiye'de iktidar kapatıyor ancak buna kullanıcıların kötüye kullanımları neden oluyor?
    Vaktiyle A.Necdet Sezer'i çok mu seviyorduk, Hayır. Bir sürü çorap ördü başımıza ancak hiçbir zaman küfür etmedik.
    Birde alışmışlar Tayyip erdoğan için diktatör diyorlar. Seçimle diktatör mü gelirmiş. Halkın %50'sini beğenmezsin, koyun makarnacı dersin. Senin seçeceğin Kemal Kılıçdaroğlu daha mı iyi, onu da ben beğenmek zorunda mıyım?
    Akşama kadar Tayyip Erdoğan'ın ölmüş anasına küfür ediliyor, sonra Tayyip diktatör mü oluyor?
    CHP Genel Başkanı, Youtube üzerindeki bir adamın nicki ile başbakana hitap ediyor. Adamda zerre siyasi karizma yok. Muhalefet olmayı başaramamış adamın Başbakan olduğunu aklınız alabiliyor mu?
    Bozkurt işareti yapacak kadar şaşkın, Ankara'da ezelden kan davaları olan MHP tabanlı birini Belediye Başkan adayı yapıyor. MHP'LİLERİN CHP için oy kullanacağını sanacak kadar saf, beceriksiz.

Seçimle diktatör gelir evet Al sana seviceğin bir örnekhttp://tr.wikipedia.org/wiki/1946_T%C3%BCrkiye_genel_se%C3%A7imleri
    %61 :) Tarihi rekor

• quote:

Onu yapan partiyi hiç bir zaman savunmadım, savunma gereği duymam. Siyasetin yalan olduğunu her platformda söylemeye çalışıyorum.

Daha iyi bir sistemi getirebilecek bir şey görsem ona katkı sağlarım ancak mevcut düzende herkes kendi çıkarını düşünüyor, bunun en önemli sebebi yozlaşmadır sadece.

Halkımız daha iyi bir yönetimi hak edecek kapasitede değil ki devlet ve sistem çok düzgün işlesin.

Ancak sömürü düzenine karşı çıkmaya çalışırım, mevcut kapitalist sisteme bir nebze de olsa karşı çıkana destek veririm. Ve genel olarak olmasa da bu twitter olayında mevcut İnternet yasasının çıkması ile kapitalist sistemin darbe aracı sosyal medyanın kontrol altına alınması doğru bir karar.

Benim fikrim ve düşüncem sadece. Kapitalist sistemin sömürgesi olmamız bir ömür böyle devam etmemizi gerektirmez.

Tamam 1. Dünya savaşında yenilmiş bir ülke olarak hala bedel ödüyoruz ama değişim şart.

Dediğim bahsettiğin dünya ütopik dünya.Yok öyle bir dünya yani.

İnsanoğlu var olduğundan beri herşey çıkar ilişkisine kuruludur.Devletler de çıkar ilişkilerine göre yönetilir.YAni herkes çıkarını düşünmek zorunda yoksa yok olursun. Şu an ki en iyi sistem bu.Bütün dünya kabul ediyor ya da güçlüler güçsüzlere zorla kabul ettiriyor ama düzen bu yapacak birşey yok.Kabul edip bu düzende yükselmene izin verildiği kadar yükseleceksin.

Ayrıca şu anki en iyi yönetim sistemi de demokrasidir cumhuriyettir.Ama bunun da bir sorunu vardır çoğunluğun dediği geçerlidir ama çoğunluğun dediği her zaman doğru olmaaybilir.Benim taviyem basit ama yararlı olacak cinsten.Mesela adam üniversite hocası oluyor onun oyuyla çobanın oyu bir.Adalet mi bu? adam hergün gündemi takip ediyor okuyo yazıyor takip ediyor ama çobanın ise hiçbir şeyden haberi yok.Ama oyları eşdeğer.Büyük haksızlık!

Son olarak da türkiyeyi pek tanıyamamışsın galiba.Burada hiçbir şeyKeşke twitter dediğin sebepten kapatılmış olsa.Eğer öyle olsaydı emin ol kimse karşı çıkmaz aksine herkes desteklerdi.Ne yazıkki haramzadelerin seçime yakın büyük turpu ortaya çıkaracağız söyleminden korktukları için kapattılar bu siteyi.Demekki birşey yaptılar ki korkuyorlar?

• VPN'leri bloklamak teknik olarak mümkün mü?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Puredistance

VPN'leri bloklamak teknik olarak mümkün mü?

değil

zaten gerekte yok

vpn ile girmek çok büyük risk her açıdan

girende girsin. amaç komple yasaklamak değil

Twitteri hizaya getirip Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ne kadar büyük olduğunu kabul ettirmek

çifte standartı bitirmek
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Betfair

quote:

Seçimle diktatör gelir evet Al sana seviceğin bir örnekhttp://tr.wikipedia.org/wiki/1946_T%C3%BCrkiye_genel_se%C3%A7imleri

Bu zamanda diktatör gelmez. Bir sürü parti var. Ancak 4 partinin oyu yüksek.
    Herkes sandık başında istediği partiye oy verir.
    Bana koyun kuzu diyerek AKP haricinde bir partiye oy vereceğimi mi sanıyorsun. Göbeğini kaşıyan adam mıyım ben.
    Devletten makarna mı aldım?
    Bu ülkeyi gerçekten aydınlık yarınlara çıkaracak, insanların dinine diyanetine düşüncesine karışmayacak. Ekonomiyi, ülkeyi yükseltecek bir lider varsa söyleyin onu destekleyelim.
    Youtube üzerinden AKP aleyhine şişirme videolarla kimse CHP için oy vermez. Artık kirli siyasetten CHP'DE vazgeçmelidir.

Allah aşkına kirli siyasetten siz bahsetmeyin.

• quote:

Dediğim bahsettiğin dünya ütopik dünya.Yok öyle bir dünya yani.

İnsanoğlu var olduğundan beri herşey çıkar ilişkisine kuruludur.Devletler de çıkar ilişkilerine göre yönetilir.YAni herkes çıkarını düşünmek zorunda yoksa yok olursun. Şu an ki en iyi sistem bu.Bütün dünya kabul ediyor ya da güçlüler güçsüzlere zorla kabul ettiriyor ama düzen bu yapacak birşey yok.Kabul edip bu düzende yükselmene izin verildiği kadar yükseleceksin.

Ayrıca şu anki en iyi yönetim sistemi de demokrasidir cumhuriyettir.Ama bunun da bir sorunu vardır çoğunluğun dediği geçerlidir ama çoğunluğun dediği her zaman doğru olmaaybilir.Benim taviyem basit ama yararlı olacak cinsten.Mesela adam üniversite hocası oluyor onun oyuyla çobanın oyu bir.Adalet mi bu? adam hergün gündemi takip ediyor okuyo yazıyor takip ediyor ama çobanın ise hiçbir şeyden haberi yok.Ama oyları eşdeğer.Büyük haksızlık!

Son olarak da türkiyeyi pek tanıyamamışsın galiba.Burada hiçbir şeyKeşke twitter dediğin sebepten kapatılmış olsa.Eğer öyle olsaydı emin ol kimse karşı çıkmaz aksine herkes desteklerdi.Ne yazıkki haramzadelerin seçime yakın büyük turpu ortaya çıkaracağız söyleminden korktukları için kapattılar bu siteyi.Demekki birşey yaptılar ki korkuyorlar?

Gerçekten inanıyor musunuz o sebeple kapatıldığına?

Ses kayıtları ve benzeri malzemeler Youtube aracılığı ile yayınlanıyordu bildiğim kadarı ile. Yani twit bambaşka bir platform. İlişkisi olduğunu hiç düşünmüyorum, sadece yayılımını hızlandırır, engelleyemez.

Şimdiye kadar niye mi kapatılmadı? Çünkü yasalar izin vermiyordu. İnternet yasası bu nedenle çıktı, sadece bu kaset olayı değil, sokak olayları ve bilinçsiz, her önüne atılanı sorgulamadan doğruymuş gibi kabul edilen fotokopi beyinli gençlerin ülkeye zarar vermesini engellemek için kapatıldı. Kapatılmazdı eğer Twitter suç işleyenleri hukuk önüne çıkarılmasına izin verseydi.

Demokrasi-Cumhuriyet bir seçim biçimi ancak Kapitalizim bir yönetim ve sömürge biçimi. Buna engel olan bir çok ülke mevcut dünya'da bir çok örneği var, tabi bu engel olmanın karşılığını tüm kapitalist ülkeleri karşılarına alarak yapıyorlar ancak başarısız oldukları söylenemez.

Ne Prof. lar biliyoruz ki bilgisayar açmasını bilmeyen, ne uzmanlar tanıyoruz ki ikinci bir dil bilmeyen, ne öğretmenler tanıyoruz ki on yılda bir kitap bitiren. Yani sizin tavsiyeniz hiç tutarlı gibi görünmüyor.

Devletler kendi çıkarlarına, milletinin faydasına hizmet etmeli. Devletlerin kendi çıkarlarını gözetmesinde zaten problem yok. Sorun yönetenlerin kendi çıkarlarını gözetmesi olur ancak günümüzde örnekleri tüm kesimce görüldüğü üzere.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Betfair

quote:

Bu zamanda diktatör gelmez. Bir sürü parti var. Ancak 4 partinin oyu yüksek.
    Herkes sandık başında istediği partiye oy verir.
    Bana koyun kuzu diyerek AKP haricinde bir partiye oy vereceğimi mi sanıyorsun. Göbeğini kaşıyan adam mıyım ben.
    Devletten makarna mı aldım?
    Bu ülkeyi gerçekten aydınlık yarınlara çıkaracak, insanların dinine diyanetine düşüncesine karışmayacak. Ekonomiyi, ülkeyi yükseltecek bir lider varsa söyleyin onu destekleyelim.
    Youtube üzerinden AKP aleyhine şişirme videolarla kimse CHP için oy vermez. Artık kirli siyasetten CHP'DE vazgeçmelidir.

Allah aşkına kirli siyasetten siz bahsetmeyin.

CHP'DE dedim.
    Baykal'ın seks kasetlerinden sonra iktidara gelir gelmez, Başbakan için Recep diye hitap eden bir CHP lideri vardı karşımızda. Sonrada Ona ismini ikiye bölerek hakaret edilmeye başlandı.
    Yani aslında bu derece hakaretin küfürün çıbanı Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Ondan önce Deniz Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bin kat iyiydi.
    Sarıgül İstanbul'u kaybettikten sonra Kemal Kılıçdaroğlu içinde kaset yayınlarlar Sarıgül geçer başa artık.

Peki RTE ne dedi Deniz Baykal ın kaset olayına :) ??? Günahtır yapmayın müslümanız anlımız secdeye değiyor falanmı ? Naptı anlat bilelim

• quote:

Gerçekten inanıyor musunuz o sebeple kapatıldığına?

Ses kayıtları ve benzeri malzemeler Youtube aracılığı ile yayınlanıyordu bildiğim kadarı ile. Yani twit bambaşka bir platform. İlişkisi olduğunu hiç düşünmüyorum, sadece yayılımını hızlandırır, engelleyemez.

Şimdiye kadar niye mi kapatılmadı? Çünkü yasalar izin vermiyordu. İnternet yasası bu nedenle çıktı, sadece bu kaset olayı değil, sokak olayları ve bilinçsiz, her önüne atılanı sorgulamadan doğruymuş gibi kabul edilen fotokopi beyinli gençlerin ülkeye zarar vermesini engellemek için kapatıldı. Kapatılmazdı eğer Twitter suç işleyenleri hukuk önüne çıkarılmasına izin verseydi.

Demokrasi-Cumhuriyet bir seçim biçimi ancak Kapitalizim bir yönetim ve sömürge biçimi. Buna engel olan bir çok ülke mevcut dünya'da bir çok örneği var, tabi bu engel olmanın karşılığını tüm kapitalist ülkeleri karşılarına alarak yapıyorlar ancak başarısız oldukları söylenemez.

Ne Prof. lar biliyoruz ki bilgisayar açmasını bilmeyen, ne uzmanlar tanıyoruz ki ikinci bir dil bilmeyen, ne öğretmenler tanıyoruz ki on yılda bir kitap bitiren. Yani sizin tavsiyeniz hiç tutarlı gibi görünmüyor.

Devletler kendi çıkarlarına, milletinin faydasına hizmet etmeli. Devletlerin kendi çıkarlarını gözetmesinde zaten problem yok. Sorun yönetenlerin kendi çıkarlarını gözetmesi olur ancak günümüzde örnekleri tüm kesimce görüldüğü üzere.

Tamamen inanıyorum eğer seçime doğru öyle büyük bir şey çıkmazsa o zaman benim gibi birçok kişi de bu videolara olan güvenini yitirir.Ayrıca twitter dediğin gibi twitter çok farklı bir platform.youtube da organize olmak olsun veya ortak bir görüşte buluşmak veya fikir paylaşımı yapmak mümkün değil neredeyse.çünkü youtube ona göre tasarlanmamış.

Ama twitter da bakandan başbakana herkese twit atabiliypsun.Başbakana oğluyla olan konuşmalarının videosunu isteyen herkes twitleyebiliyor.Yani analayacağın bu videolar felan hespi twitter dan yayıldı eğer sadece youtube yüklenseydi bu kadar büyük etki yaratmazdı.

Sokaklar dediğin gibi twitter dan gazı alıp gelen gençlerle dolu ama inanacak twitlerden başak birşey kalmadı.Hiçbir haber kanalı hiçbir program hiçbir gazete hepsi iktidar yalakası olmuş.Yani medyanın ne olduğunu anladığı için twitlerde her yazana sazan gibi atlıyıp inanıyor çünkü başka çaresi yok ayrıca o twiti onaylatabileceği bir yayın organı da yok.Yani birbirine özenip gaza gelip hükümete karşı çıkmaktan başka çaresi kalmamış..Çünkü adamın televizyonda aleyhine geçen altyazıya bile tahammülü yok.

Türkiye'nin kapitalizme karşı çıkıp dediğin büyük devletleri karşısına alması için daha 200 yıl gerekli.Yani tükiyedeki kapitalizmi yıkmak da ayrı bir hayal yok öyle birşey.

• quote:

Orijinalden alıntı: MonsterMMORPG

quote:

değil

zaten gerekte yok

Twitteri hizaya getirip Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ne kadar büyük olduğunu kabul ettirmek

çifte standartı bitirmek

VPN'ler engellenebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eger o tweet'i istemiyorsaniz soylersiniz twitter inc. merkezine silerler, yasaklarsan bir cozum degil, madem baya korktular, 140 karakter la
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsT.Selim

quote:

Orijinalden alıntı: MonsterMMORPG

quote:

değil

zaten gerekte yok

çifte standartı bitirmek

VPN'ler engellenebilir

imkansız! her vpn in ortalama 50bin IP'si mevcut ve gün aşırı değişiyor bunlarda

• vpn nin ne gibi riskleri var?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 153154155156157
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.