Şimdi Ara

Twitter kurucusunun yeni sosyal ağı Bluesky nedir? Bluesky davet kodu nasıl alınır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından alternatif mikroblog uygulamalarının süksesi de iyiden iyiye arttı. Önce Mastodon derken şimdi de Jack Dorsey tarafından geliştirilen Bluesky Social bir hayli popüler. Öyle ki Bluesky'ın iOS sürümü, daha ilk haftadan indirme rekorları kırdı. Peki herkesin bir an önce kullanmak istediği Bluesky nedir?

Bluesky nedir ?

Twitter kurucusunun yeni sosyal ağı Bluesky nedir? Bluesky davet kodu nasıl alınır?
    Bluesky, Twitter'ın sunduğu temel özelliklerin çoğunu bünyesinde barındıran merkezi olmayan bir sosyal ağdır. Twitter'a benzer bir arayüz ile gelen Bluesky Social'da kullanıcılar; kısa metin ve fotoğraf güncellemeleri gönderebiliyor, birbirlerini takip edip cevap verebiliyor ve diğer kişilerin gönderilerini paylaşabiliyor. Bluesky'da paylaşılan gönderiler ise "Skeets" olarak adlandırılıyor.

Bluesky'ı Twitter ve diğer sosyal ağlardan ayıran en büyük özelliği ise AT Protocol adı verilen merkezi olmayan bir sistem üzerine kurulması. Kullanıcılar bu sayede, kendi beğeni ve ilgi alanlarına göre oluşturulan özelleştirilmiş kurallar ve algoritmalarla kişisel topluluklarını yaratabiliyor. Yani amaç, hiçbir kişi veya algoritmanın kullanıcıların deneyimlerine hükmetmediği bir sistem oluşturmak.

Ayrıca Bkz.Instagram'dan sıkılanlar BeReal'e akın ediyor! Peki BeReal nedir, nasıl kullanılır?

Bluesky nasıl kullanılır ??

Bluesky'a üye olmak için hesap oluşturmak yeterli değil. Zira uygulamayı kullanabilmek için tıpkı Clubhouse'da olduğu gibi bir davet koduna ihtiyacınız var.

Blusky davet kodu alma ?

Bluesky davet kodu almak için halihazırda Bluesky Social kullanıcısı olan birinden davet kodu isteyebilirsiniz. Eğer çevrenizde Bluesky kullanan birisi yoksa DonanımHaber Forum'daki Bluesky davet kodu paylaşımı konusundan davetiye kodu isteyebilirsiniz.

Bluesky Social App uygulamasını telefonunuza indirmek isterseniz uygulamanın indirme bağlantıları şöyle:

Bluesky Android || Bluesky iOS 

Kaynak:https://www.zdnet.com/article/what-is-bluesky-how-to-get-on-the-waitlist-for-this-decentralized-twitter-alternative/

• İşin heyecanı da bu zaten.

Clubhouse nasıl bir balondu? COVID döneminde sadece VIP dediğimiz davet kazanmış kişiler kullanıp allandıra ballandıra forumlarda yazdı da durdu.

Sonra tam açıldı ve balon patladı. Şu an adı sanı anılmıyor.

Bluesky için de aynısını bekliyorum. Mastodon güzel ona bir sözüm yok. Jack Dorsey'in yeni bir platform oluşturmasından ziyade Mastodon'u desteklemesini beklerdim. Kendisi zaten Square sayesinde oldukça yoğun bir takvime sahip. Ayrıca bu yeni platform Square/CashApp ile entegre mi çalışacak merak konusu.
  • Mastodon var onu öneririm.Hem açık kaynaktı o galiba.

• Davet kodu işi, platform'u değerli kılıyor yalnız başlangıçda ki üye akımını da önlüyor. Herkese açmaları gerekiyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aschil kullanıcısına yanıt
    İşin heyecanı da bu zaten.

Clubhouse nasıl bir balondu? COVID döneminde sadece VIP dediğimiz davet kazanmış kişiler kullanıp allandıra ballandıra forumlarda yazdı da durdu.

Sonra tam açıldı ve balon patladı. Şu an adı sanı anılmıyor.

Bluesky için de aynısını bekliyorum. Mastodon güzel ona bir sözüm yok. Jack Dorsey'in yeni bir platform oluşturmasından ziyade Mastodon'u desteklemesini beklerdim. Kendisi zaten Square sayesinde oldukça yoğun bir takvime sahip. Ayrıca bu yeni platform Square/CashApp ile entegre mi çalışacak merak konusu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bence de Twitter'a şöyle güçlü bir alternatif-rakip lazım. Şu anki hali iyi değil. Yok parayı verince mavi onay alıyorsun, yok sadece algoritma mavi onaylıları yorumlarını en öne atıyor filan. Saçmasapan şeyler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya iyi de nasıl alınıyor yazmamışsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Twitteri resmen çakmış kendi malı olmasa çalmış derüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahsur kalan adam -- 22 Mayıs 2023; 12:33:40 >
  • Ben Bluesky hesabı açtım ama davet kodu falan istemediler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.