Üst Düzey Yönetici Eğitimi
4925 sayılı karayolu taşıma kanunu kapsamında taşımacılık faaliyetinde bulunan ve yetki almış olan tüm işletmeler bir üst düzey yönetici ve orta düzey yönetici eğitimi ve belgesi almış bir personel istihdam etmekle mükelleftir. Üst düzey yönetici eğitimi alan kursiyerler eğitim sürecinden sonra sınava girerek başarılı olmaları halinde üdy belgesi almaya hak kazanırlar.
ÜDY Belgesi Çeşitleri:
ÜDY 1 Belgesi: Uluslararası Yolcu Taşımacılığı Yapan Firmalarda Çalışılır.
ÜDY 2 Belgesi: Ulusal Yolcu Taşımacılığı Yapan Firmalarda Çalışılır.
ÜDY 3 Belgesi: Uluslararası Eşya/Kargo Taşımacılığı Yapan Firmalarda Çalışılır.
ÜDY 4 Belgesi: Ulusal Eşya/Kargo Taşımacılığı Yapan Firmalarda Çalışılır.
ÜDY Belgesi Nasıl Alınır?
ÜDY Belgesi almak için şu adımları izlemek gerekir:
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir eğitim kurumuna kayıt olmak.
Eğitim kurumunda verilen derslere katılmak ve eğitim programını başarıyla tamamlamak.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği ÜDY sınavına girmek ve sınavda en az 70 puan almak.
Başarılı olunan sınav sonucunda ÜDY Belgesi'ni almak.
ÜDY Belgesi Ne İşe Yarar?
ÜDY Belgesi, karayolu taşımacılığı sektöründe yöneticilik yapmak isteyen kişilere gerekli yetkinliği kazandırır. Bu belgeye sahip olan kişiler, firmaların faaliyetlerini yönetme, taşıma planlama ve organizasyonu yapma, personel istihdamı ve denetimi gibi konularda görev alabilirler.
Mobil Vinç Operatörlük Belgesi
Mobil Vinç Ehliyeti Alma Şartları
Mobil vinç ehliyeti, mobil vinç kullanımı için gerekli olan belgedir. Bu belgeyi alabilmek için bazı şartları sağlamanız gerekir.
Gerekli Şartlar:
- Eğitim: En az ilkokul mezunu olmak
- Sağlık: Vinç operatörlüğü yapmaya engel herhangi bir sağlık sorununun olmaması
- Adli Sicil: TCK'nın ilgili maddelerinden hüküm giymemiş olmak
- Sürücü Belgesi: Mobil vinç ile karayolunda hareket edecekseniz, G sınıfı ehliyet sahibi olmanız gerekir.
Eğitim ve Sınav:
Yukarıdaki şartları sağlayan adaylar, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı iş makinesi kurslarına kayıt yaptırarak eğitim alabilirler. Eğitim, teorik ve pratik olmak üzere iki aşamadan oluşur. Eğitim tamamlandıktan sonra, her ay yapılan iş makinesi sınavlarına katılabilirsiniz. Sınavı başarıyla geçen adaylara mobil vinç operatörlük belgesi verilir.
Mobil Vinç Ehliyeti Veren Kurumlar:
Mobil vinç ehliyeti veren kurumlar, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı iş makinesi kurslarıdır. Bu kursları internette veya Milli Eğitim Bakanlığı'nın web sitesinde arayabilirsiniz.
Bazı Faydalı Bilgiler:
- Mobil vinç ehliyeti ömür boyu geçerlidir.
- Süresi dolan ehliyetlerin yenilenmesine gerek yoktur.
- Mobil vinç ehliyeti ile yurt dışında da çalışma imkanı bulabilirsiniz.
Kaynak:
Yeni Ümit Modelistlik Kursu
|
Güzel Bir Haber! Köy Okulları Yeniden Açılıyor.
|
Aşılamada Hesap Hatası mı Var?
Bu işte bir hesap hatası var ama tam anlayamadım!
- Kırklareli en fazla aşı yaptıran il (%80,1) vaka sayısı 100 binde 200 kişinin testi pozitif.
- Şanlıurfa'da en düşük aşı yaptıran il (%50) vaka sayısı 100 binde 110 kişinin testi pozitif.
- En düşük il en fazla ilden %50 az. Bu işin içinden bir türlü çıkamadım.
Neredeyse 2 senedir herkes bu illetle haşır neşir oldu.
DÜNYA VE ÜLKEMİZ TOPLUMSAL BAĞIŞIKLIĞI NEDEN YAKALAYAMIYOR?
- Aşı oranı azımsanmayacak kadar yüksek sayıda,
- Her gün bilinen 30 bin vaka,
- Bilinmeyen 300 bin vaka (vaka sayısında istatistiki olarak test yaptırmayan ve hafif hissedenlerin oranı 10 kat olduğu varsayılıyor),
- Mart 2020 den bugüne tam 19 ay geçti.
- Bu süre zarfında bilinen vaka sayısı 7,5 milyon insan pozitif. Bilinmeyeni de en az 10 katı demeyelim hadi 6 katı diyelim 45 milyon.
Benim görüşüm herkes biran önce aşısını yaptırsın. Aşı yaptırmayanlar aşıyı hafife almayın, çünkü aşı hastalığı hafif geçirmenizi sağlar. Aşı yaptırmayanlar gerçekten pişman. Sanırım AŞIDAN BAŞKA ÇAREMİZ kalmadı. Bakın bir türlü bitmiyor bu illet.
Herkese sağlıklı günler dilerim.
Dr.Ümit USLU
Siyaset Bilimci
Alkollü sürücüye verilen ceza
|
Tosuncuk niye döndü?
Okuyupta ne olacan
|
|
Biden “soykırım” demiş.
|
Meslek: Siyaset Bilimi PhD
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 46
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 7.791 (Bu ay: 96)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 27 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic