Şimdi Ara

Okuyupta ne olacan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sene Türkiye’de yaşayan her 33 kişiden 1’i üniversite sınavına girdi. Gelelim okuyupta ne olacan sorusunun cevabına;

Ortaokulda hocamız okumanın bize ne katacağını anlatıyordu. Bende hocama şu soruyu yönelttim: “herkes üniversite okursa ne olur?” dedim. Cevap kem küm…

Geçen gün katip olmak isteyen inşaat mühendisi ile konuştum. Kendisine neden mesleğini yapmıyorsun da başka iş arayışımdasın diye sordum. O da her sene 10 bin kişiden fazla inşaat mühendisi mezun oluyor. İki senedir mesleğimle ilgili iş aradım ama bulamadım dedi.

Aslında sorun büyük. Böyle bir sorunla karşı karşıya kalacağımızı bir kaç sene herkes gibi bende hissetmiştim.

Çocuklarımızın hayallerini, geleceklerini karartmamak için planlama yapmak şart.

Örneğin bir yılda kaç öğretmen ihtiyacı varsa onun iki katı kontenjan ayrılsın. Sınırsız kontenjan verilirse atanamayan öğretmen sorunu gibi başkaca sorunlar karşımıza çıkacaktır.

Bakın bundan 6 sene önce özel sağlık lisesi furyası oldu. İhtiyaçtan kat be kat özel sağlık lisesi açıldı. Çünkü aileler biliyorduki sağlık lisesini bitirince bizim çocuk hemen iş bulur. Doğru sağlık mezunları anında iş bulurdu. Ama şimdi ne oldu, ihtiyacın beş on katı mezun olunda birçok sağlık mezunu işsizler ordusuna katıldı. Kasiyerlik yapan sağlıkçılara bile rastlar oluyorum.

Önümüzdeki yıllar iş arayan eczacı, avukat, psikolog görürsek şaşırmamak lazım.

Şunu açık yüreklilikle söylemek istiyorum. Herkesin üniversite okumasına gerek yok. Üniversiteye girmek bu kadar da basit olmamalı. Neredeyse 600 bininci sırada olanlar mühendislik bölümüne girebiliyor.

Giriyorda ne oluyor. Muhasebe bölümünde okuyan öğrencilerin basit matematik işlemlerini bile yapamadıklarıma şahit oluyoruz hepimiz.

Ağaç yaşken eğilir demiş büyükler. Okuma kapasitesi olan çocuk okusun. Kapasite yoksa zorlama, zorlama ki 18 yaşında meslek öğrensin. Okumayacak çocuk ortaokulda kendini belli eder.

Çözüm: Meslek liselerini nitelikli hale getirip erken yaşta çocukları meslek sahibi yapalım.
    Bu sayede sanayinin aradığı kalifiye ara eleman sorunu da çözülmüş olacaktır.

Hepiniz sağlıcakla kalın…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Bir halt olamazsınız.Okuyup adam olma olayı eskidendi

Aksini söyleyenlere de itibar etmeyin.Okul ortamındakiler kendi ayağına sıkacak değillerdi ya.Doğru ve anlayış seviyesi yüksek insan olmak zordur.Alet,köle olmak kolaydır

• quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Bir halt olamazsınız.Okuyup adam olma olayı eskidendi

Aksini söyleyenlere de itibar etmeyin.Okul ortamındakiler kendi ayağına sıkacak değillerdi ya.Doğru ve anlayış seviyesi yüksek insan olmak zordur.Alet,köle olmak kolaydır

Eskiden okumak kolaydı sorulan sorular bebek soruları gibiydi az kişi okuyordu haliyle "ne kaybederim bir okuyayım deneyeyim." mantığıyla sınava giren kişi doktor oldu bilmem ne oldu parayı kırdı voleyi vurdu şimdi okumak yapılacak en kötü şeylerden biri

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.