Şimdi Ara

Twitterda destek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • #sesimiziduyanYÖKmu hashtagiyle gerçekten mağdur olan arkadaşlara destek olmalıyız diye düşünüyorum. Aksini düşünenler rica ederim boş yapmasınlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aksini düşünmüyorum bi ortayol bulunmalı onlar da insan ama bu arkadaslar ne olmasini istiyor? 60k lik adam dokuz eylul hukuga giderse; ve bu sene tercih edenler veya okulda okuyanlar yetersizlikten dolayi bundan olumsuz etkilenirse kim onlara destek olacak?

• Bende bu insanlara üzülüyorum ama adam 80 90 binle tıpa gitmiş bu sene 5.sınıf gitcek çapa tıpa geçecek bunun nesi adalet? Özel tıp bile bir adaletsizlikken... Beni ailem tıpa doğuya göndermedi adam para vercek tıp okuyacak hemde benden kötü bir sıralamada olduğu halde.

• Noktalıvirğül kullanıcısına yanıt
    Çapaya hangi okul geçiyor? Yok benim bildiğim

• esra rengsiz kullanıcısına yanıt
    Amacım örnek vermekti yoksa bilmem ben özelleri kim nereye geçer napar,

• Boş yapıcam hosunuza gitmese de.
    Adamlar haklılar istemiyorlar okullarında emek harcamış insanlar o okullar icin neymiş beyfendi parasıyla aynı okuldan mezun olmak istiyormuşmuş.
    Bazı şeylerin maddiyatsal açıdan bedeli olmaması gerekiyor Eğitim ve Meslek.
    bana kalırsa zaten bu ücret degil rüsvet.

Her neyse siz de üzülmeyin bence olmadı babacıkları toplanıp apartmandan üni kurarlar.

• Hocam alsınlar uninin tüm yönetimini ismini de degissinler oh tamam.Arazi hazır Uni hazır aynen öyle devam etsin dediğimde ne var simdi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Forum Destek
    geçen yıl açıldı
    youtube destek maili nedir?
    13 yıl önce açıldı
    Twitter üzerinden hakaret
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • jesfen2011 J kullanıcısına yanıt
    Helal olsun kardeşiim

• osurgan kullanıcısına yanıt
    Puan dolayısıyla okulu şehir değiştirmek zorunda olan, bu sebeple yurtlara senelik yatırılan senelik ücretleri yanan insanlar var. Elbette yüksek puanlı okullara adaletsizce yerleştirilmeleri haksızlık ancak bu insanlar kendi okulları kapansın istemedi. Bağlantısı olanları savunmuyorum, böyle bir okulda da okumadım ancak hak yeniyor. Öteki türlü de hak yenecek, çözüm nedir bilmiyorum, zaten okul kapatmak bana makul gelmiyor. Kadrolar temizlenip yönetime devlet el koyduğunda, öğrenci mağdur olmayacaktı. Devlet okulundan bu arkadaş yine para ödeyerek mezun olsun. Kimsenin de hakkı yenmesin. Nacizane fikrim.

Garantör üniversite Sütçü İmam olsun dediklerinde bu insanlar yok mu dedi? Senin dediğin 100binden giren adam zaten o iyi okullarda o başarıyı gösteremeyecek, elimine olacak. Mesele garantör üniversite olmadığı zaman geride kalan öğrencilerin yapacağı şey nedir onu düşünmek. Bu adamı yatay geçişle alan üniversite de mimlenecek, dersini sayıp devam ettiren de. Puanı tutsa da tutmasa da olacak şeyin bu olacağı aşikar. Biz sahip çıkmıyoruz siz naparsanız yapın zihniyetini teröriste uygularsın ama binlerce öğrencinin hepsine terörist diyemezsin. Esasında dersin, aklından bi acaba geçse de dedirtirler adama. Diyeni de alkışlarsın, oh olsun hepsine dersin. Tuzu kuru olmak bunu gerektirir. Geniş çaplı düşünmek için ille de bazı şeyler bizim başımıza mı gelmeli? Bence bu topraklarda evet. Sadece üzülüyorum ama o çocuklara değil. Onlar öyle böyle sürünseler de bi yol bulacaklar. Terör faaliyetine karışanları tenzi ederek konuşuyorum, diğer masum öğrencilere de oh olsun diyen zihniyete üzülüyorum, acıyorum ve kınıyorum. Yazık! Hem de çok!

Zaten siyasi görüşümden etkilenmen amacıyla veya duygusal olarak etkilenmen için yazılmış bir yazı değildi yazdığım.
    Anlatmaya çalıştığım şeyin ne olduğunu kavratamadığımdan hiç sevmediğim ama mecbur kaldığım somutlama metodunu kullanmak istiyorum zira takılı kalmışsın ve takıldığın noktadan öteye gitmek istemiyorsun.
    Misal o ki bir canlı var ve aç. Önüne x çeşidinden yemek koyuyorsun ve ona yaşaması için bu yemekten başka bir alternatif sunmuyorsun. Sonra o yemeği önünden alıyorsun ve diyorsun ki sen artık çevre şartlarında kendine nasıl yemek bulursan öyle yaşamını sürdüreceksin. Detay olarak çevrende kimse seni sevmiyor veya sevse dahi ekolojik baskı göreceğinden temkinli davranıyor. Verilen x çeşidindeki yemeğin daha iyi bireylere layık olduğunu düşünenler var ki haklılar. O yüzden onların tepkisini almamak için x çeşidinden yemeği bu aç bireye vermiyorsun, orası da mantık çerçevelerinde tamam. LAKİN, Bu bireyler ekolojik düzende kaos çıkarmamalarına rağmen yiyeceklerinden oldular ve şuan açlar. Tamam x yiyeceğini verme, onda hemfikiriz. Ama alternatif ver, ölmesinler. En azından ölürlerken oh size deme yani.

Esas mesele dönecek olursam, kimsenin hakkı elbette yenmesin. Ben de bu sene 1400üncü oldum ve 100000lik adam benimle eşit imkanlardan faydalansın istemem ama orda burda okuyamadığı zaman da oh diyemem. Diyene de selam vermem. Hani diyorsun ya o adama işimi emanet etmem diye, vicdanını yitirmiş kişiler bu kişilerden daha tehlikeli ve zararlıdır zannımca. Retorik yapanın canı çıksın, seni ve okuyanları süslü kelimelerle kandırma amacım yok. Buna gerek de yok. Berrak zihinlerle ve empatiyle düşünmey davet ediyorum herkesi. Bu "düşene bir de biz vuralım" zihniyeti gün gelir seni beni bulur. Ne vahim!

• Karar çok doğru desteğe gerek yok.

• Şimdi şöyle bi düşünün
    Sırlamaları hakkında bilgim olan 2 üniversite ve bölümleri

Turgut Özal ve Yıldırım Beyazıt üniversiteleri elektrik elektronik mühendisliği

Yıldırım Beyazıtda 42bin
    Turgut Özalda %50si 120bin, %25i 220bin diye hatırlıyorum.

Bu toü ee okuyanların ybü ee ye gelmesi mantıklı mıydı. Değildi. Tekrar tercih yapılcak dediler. Noldu bilmiyorum. Aynı sıralamayla tercih yapmaları daha mantıklı bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: lys2016tm

Puan dolayısıyla okulu şehir değiştirmek zorunda olan, bu sebeple yurtlara senelik yatırılan senelik ücretleri yanan insanlar var. Elbette yüksek puanlı okullara adaletsizce yerleştirilmeleri haksızlık ancak bu insanlar kendi okulları kapansın istemedi. Bağlantısı olanları savunmuyorum, böyle bir okulda da okumadım ancak hak yeniyor. Öteki türlü de hak yenecek, çözüm nedir bilmiyorum, zaten okul kapatmak bana makul gelmiyor. Kadrolar temizlenip yönetime devlet el koyduğunda, öğrenci mağdur olmayacaktı. Devlet okulundan bu arkadaş yine para ödeyerek mezun olsun. Kimsenin de hakkı yenmesin. Nacizane fikrim.

Ayni dusuncedeyiz hocam..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.