arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim. Sony ve Panasonic arasında kaldım. modeller yukarda yazdığım gibi. sony nin bazı artıları var dijital tuner pc girişi vb. gibi ama benim için önemli olan resim kalitesi, uydu cihazından scartla giriş yapacağım. 26 inc almam lazım yerim ona göre.
Renkler oldukça canlı, Sırt ışığı yani backlight ışığının parlaklığı da ayarlanabiliyor, gözümü almasın diye geceleri en kısık şekle getiriyorum.
Yakından bakıldığında görüntü CRT kadar net değil kesinlikle, noktacıklar oluşuyor, resim kenarlarında hafif hatalar görülüyor. Zaten bunları uzaktan seyretmek gerek, 3 m. kadar geriden seyredildiğinde hatalar kapanıyor ve oldukça keyifli bir görüntü veriyor.
Pratikte 4:3 formatta gelen görüntü yani 758x570. işlemci bunu alıp 16:9 formata getirmek için uğraşıyor ve ekstardan tahmini pixeller ekliyor, bunu yaparken de noktacık hataları mutlaka olacaktır. bunu doğal karşılamak gerekir. aynı TV yi HD yayında izledim görüntü mükemmeldi.
Uyduda 16:9 formatında yayın yapan TV ler var mesela ingiliz SKY kanalları, dikkat ettim de bu kanalda görüntü epey iyiydi, herhalde bu format LCD nin doğasına daha uygun.
Resim modları ayarlanabiliyor, otomatik modda formatı kendisi seçiyor ve alttan üstten karanlık kuşak bırakmayarak tam ekran oluyor.
tam siyah olmuyor, dipten gelen o backlight ışığı mutlaka biraz seziliyor. Bu LCD lerin dezavantajıymış zaten.
Sonuç olarak 50 Hz. CRT ye göre artıları renk canlılığı, CRT deki tarama hızından kaynaklanan ekran titreşmesinin ve radyasyonun gözü yormaması diyebilirim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme