Şimdi Ara

TYT'nin 2 yıl geçerli olması. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
5
Favori
13.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yerleşmeyen ve TYT’de hamda 200 puan ve üzeri almayı başarmış adayların TYT Ham Puanları 2 yıl süreyle geçerlidir.

İyi forumlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: axiengavus

Evet hocam mesela bu sene 4k yaptın seneye 2k yaparsan, 2k geçerli olur

Alıntıları Göster
    -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EfsaneMan -- 30 Ekim 2018; 11:4:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingofpotatoes

Sıralama değil puan korunuyor hocam. Mesela bu sene 400 puan yaptın, seneye sınav çok kolay olursa 400 puan bu seneki sıralamadan daha kötü bir sıralama verir. Kumar gibi bir şey kısacası. Tabi ki 460-470 yaptıysan her halükarda sıralaman iyi olur.

Alıntıları Göster
    Hayır %100 eminim sıralamalar korunuyor ösymnin kılavuzunda sıralamalar korunuyor şeklinde geçiyor
  • quote:

Sıralama değil puan korunuyor hocam. Mesela bu sene 400 puan yaptın, seneye sınav çok kolay olursa 400 puan bu seneki sıralamadan daha kötü bir sıralama verir. Kumar gibi bir şey kısacası. Tabi ki 460-470 yaptıysan her halükarda sıralaman iyi olur.

Alıntıları Göster
    Yanlış biliyorsunuz, isterseniz netten bakabilirsiniz. Bu sene TYT'de 435 puan ile 12k yaptıysanız seneye, 12k'ya denk gelen puana sahip oluyorsunuz. Yani haksızlık veya başka bir şey yok. Sıralamanız geçerli olacak kısacası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: axiengavus

Yanlış biliyorsunuz, isterseniz netten bakabilirsiniz. Bu sene TYT'de 435 puan ile 12k yaptıysanız seneye, 12k'ya denk gelen puana sahip oluyorsunuz. Yani haksızlık veya başka bir şey yok. Sıralamanız geçerli olacak kısacası.

Alıntıları Göster
    Anladım hocam. Ben yanlış biliyormuşum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Anladım hocam. Ben yanlış biliyormuşum.

Alıntıları Göster
    Estağfırullağ hocam, öğrenmiş oldunuz
  • Ya benim tyt 5k ve mezuna kalıcam ayt geriye attı çünkü baya, şimdi ben bi şey yapmasam da yüksek olan mı geçerli olucak? Öyleyse işime gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lunlumo -- 18 Ağustos 2018; 19:54:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ribas0 kullanıcısına yanıt
    yerleşmeyen ibaresi nerde geçiyor hocam kaynak gösterirseniz sevinirim çünkü araştırdığımda öyle bir şey görmemiştim ama iyi bakmamış olabilirim
  • huseyincanzan47 H kullanıcısına yanıt
    aslında merak ettiğim buydu. obpnin kırılıp kırılmamasını önemsemiyorum sadece ham puanım aynı şekilde kalacak mı diye merak ediyordum. bu arada cevabınızdan kesinlikle emin misiniz?
  • up. soru hala geçerli. ham tyt puanı korunuyor mu?
  • sanırım evet bir youtube videosunun altındaki yorumda gördüm biri arayıp sormuş herkes için geçerli demişler ama istersen sen de bir sor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marlaben -- 30 Ekim 2018; 0:41:55 >
  • Up

• Benim anlamadığım neden sıralama değil de puan korunuyor? Bu adaletsizlik olmuyor mu? Ayrıca geçen sene aldığımız TYT puanını bu sene de TYT'ye girersek koruyabiliyor muyuz yoksa en son girdigimiz sınav mı esas TYT puanımızdır?

• Bu yerleşip kayıt olmayanlar için mi geçerli bir tek?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsajjVentress

Benim anlamadığım neden sıralama değil de puan korunuyor? Bu adaletsizlik olmuyor mu? Ayrıca geçen sene aldığımız TYT puanını bu sene de TYT'ye girersek koruyabiliyor muyuz yoksa en son girdigimiz sınav mı esas TYT puanımızdır?
    Sıralama korunuyor. Gçen seneki sıralamanıza göre bu seneki ham puan belirleniyor. Yerleşenler kullanabiliyor mu net değil henüz.

Yök açıklaması:

"adayların, sınava girenler içindeki başarı sırası referans alınarak, aldıkları puan takip eden yıldaki bu başarı sıralamasının karşılığına gelen puana dönüştürülecek"

Başarı sırası referans alınarak bu seneki puanı hesaplanacak. Diyelim öğrenci 2018 de 100K sıralama yapmış ham puanı da 300 olduğunu varsayalım, 2019 yılında 100K sıralamaya denk gelen puan neyse(misal 305 olsun)2019 alan sıralaması hesaplanırken bu puan kullanılacak.

• Yerlesen zaten o puanini kullanip bir yer almis oluyor. Yerlesen birinin tekrar kullanabilmesi ciddi bir adaletsizlik. Aciklama yok sanirim bununla ilgili, bu da kullanilacagina isaret gibi

• hocam ben mezuna kaldım tytm 65kidi. şimdi ben ayt kassama ilk 10k ya girsem tyt de 75k yapsam, geçen seneki derecem olan 65k mı geçerli olcak?
  • Evet iyi olan sayilacak

• quote:

Orijinalden alıntı: doktorblair

Evet iyi olan sayilacak
    o zaman benim için mühim olan ayt tabi tyt de de hedef 5k ama kötü geçsede nope
  • TYT nin 2 yıl geçerliliği diye birşey yok.2 yıl geçerlilik sadece 2 yıllık bölüm seçecek olanlar için. Geçen yılki TYT yi kullanmak istiyorum seçeneğini işaretlediğinizde 2019 AYT dahil hiçbir sınava giremiyorsunuz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.