Şimdi Ara

TYT'nin 2 yıl geçerli olması.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
5
Favori
13.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilgili arkadaşlara bir sorum var. basit olarak tyt puanının/sıralamasının 2 yıl boyunca geçerli olması olayı ben bu sene yerleşsem dahi geçerli mi?

• Yerleştiğin için geçerliliğini yitirir.
  • axiengavus kullanıcısına yanıt
    kaynak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkSparkitten

kaynak?
    Geçerliliğini yitirir demişim ama komple kullanamazsın demek değil, kırık obp gibi puan kesintisi olur.
    Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversiteye girişte uygulanacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında yapılacak birinci oturumdan alınacak 200 ve üzeri puanın iki yıl geçerli olması ile ilgili açıklama yaptı. Buna göre, ilk yıl 200 ve üzeri puan alan ve bir yükseköğretim kurumuna yerleşen ancak kayıt yaptırmayan adayların puanı bir sonraki yıl da geçerli olacak. Ancak, daha önceki uygulamalarda olduğu gibi puan kesintisi yapılacak. YÖK’ün açıklaması şöyle:
    “Temel Yeterlilik Testi’nden (TYT) 200 ve üzeri puan almış bir aday o sene bir yere yerleştirilmiş ama kayıt yaptırmamışsa, bir sonraki sene TYT puanını yine kullanabilir ama yıllardır olduğu gibi puan kesintisine uğrar.”

www.hurriyet.com.tr
    YÖK’ten YKS açıklaması: 200 puan bir sonraki yıl düşer mi?
    http://www.hurriyet.com.tr/egitim/yokten-yks-aciklamasi-40609097

İstersen yarın ÖSYM'yi arayıp dediklerimi teyit ettirebilirsin

• Yerleşirsen belki de gerçek manasıyla geçerliliğini de yitirebilir ve seneye kesintili bile kullanamayabilirsin(nette tam bir kaynak bulamadım, 2 ihtimal var yani). Ama kazanıp yerleşmezsen sadece puan kesintin oluyor.
  • axiengavus kullanıcısına yanıt
    cevabın için teşekkür ederim ama tam aradığım şey bu değildi senin de bildiğin gibi. ama şöyle bir tahminim var ki daha yerleştirilip kayıt yaptıran ve yaptırmayan arasında bi fark olmayabilir obp meselesi gibi. mesela bu sene yerleşip kayıt yapan da yapmayan da seneye kırık obpli olacak mantığı gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: axiengavus

Geçerliliğini yitirir demişim ama komple kullanamazsın demek değil, kırık obp gibi puan kesintisi olur.
    Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversiteye girişte uygulanacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında yapılacak birinci oturumdan alınacak 200 ve üzeri puanın iki yıl geçerli olması ile ilgili açıklama yaptı. Buna göre, ilk yıl 200 ve üzeri puan alan ve bir yükseköğretim kurumuna yerleşen ancak kayıt yaptırmayan adayların puanı bir sonraki yıl da geçerli olacak. Ancak, daha önceki uygulamalarda olduğu gibi puan kesintisi yapılacak. YÖK’ün açıklaması şöyle:
    “Temel Yeterlilik Testi’nden (TYT) 200 ve üzeri puan almış bir aday o sene bir yere yerleştirilmiş ama kayıt yaptırmamışsa, bir sonraki sene TYT puanını yine kullanabilir ama yıllardır olduğu gibi puan kesintisine uğrar.”

www.hurriyet.com.tr
    YÖK’ten YKS açıklaması: 200 puan bir sonraki yıl düşer mi?
    http://www.hurriyet.com.tr/egitim/yokten-yks-aciklamasi-40609097

İstersen yarın ÖSYM'yi arayıp dediklerimi teyit ettirebilirsin

Alıntıları Göster
    -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EfsaneMan -- 30 Ekim 2018; 11:4:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DarkSparkitten

cevabın için teşekkür ederim ama tam aradığım şey bu değildi senin de bildiğin gibi. ama şöyle bir tahminim var ki daha yerleştirilip kayıt yaptıran ve yaptırmayan arasında bi fark olmayabilir obp meselesi gibi. mesela bu sene yerleşip kayıt yapan da yapmayan da seneye kırık obpli olacak mantığı gibi.
    dediğim gibi büyük ihtimal kazanıp yerleşmesende sıralaman kırılacak, yerleştiğinde de büyük ihtimal bu durum olur ama küçük bir ihtimal geçersiz de sayılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfsaneMan

-

Alıntıları Göster
    Evet hocam mesela bu sene 4k yaptın seneye 2k yaparsan, 2k geçerli olur
  • Hocam HAM puan korunuyor. Bu sene 300 ham puan+50 puan obp ile toplam 350 puanla bir yere yerleştin diyelim. Seneye sınava girersen 300 ham puan+25 puan kırık obpni kullanabilirsin, sıralama olarak da sanki sınava girmişsin de toplam 325 puan almışsın gibi düşüneceksin
  • huseyincanzan47 H kullanıcısına yanıt
    tyt obp eklenmiyor ayt sonrası ekleniyor. sadece ham puan korunuyor.

eğer seneye bu sene yerleşerek girerse tyt+ayt+obp/2
  • Fapstronot kullanıcısına yanıt
    Önlisansta yerleşen birinin örneğini verdim hocam sizin dediğiniz de doğrudur
  • huseyincanzan47 H kullanıcısına yanıt
    o zaman doğru hocam. bazıları tyt üzerine obp ekleyip sonra ayt ile bir daha obp ekliyorda o yüzden yazdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: axiengavus

Evet hocam mesela bu sene 4k yaptın seneye 2k yaparsan, 2k geçerli olur

Alıntıları Göster
    Sıralama değil puan korunuyor hocam. Mesela bu sene 400 puan yaptın, seneye sınav çok kolay olursa 400 puan bu seneki sıralamadan daha kötü bir sıralama verir. Kumar gibi bir şey kısacası. Tabi ki 460-470 yaptıysan her halükarda sıralaman iyi olur.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.