Şimdi Ara

U.S. robotics 9110 ile kablonet modemi wireless nasıl çevrilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
3.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar kablonete (uydunet) e gecmeyı dusunuyorum ve arkadasımın kablo net modemını aldım bunu U.S. robotics 9110 modemle wirelessa
    cevirmem mumkun mu acabamodem özelliklerinde access point yazıyo direk copy paste yapıyım

Includes integrated ADSL2+ modem, broadband router, firewall and 802.11g
    wireless access point and 802.11g USB adapter.

bunun için ne yapmam lazım

• usr modemin ip blogunu kablonet modemin ip bloguna getir sonrada usr modemin dhcp sini kapatacaksin wireless yayın yapar kablo ile baglayinca fakat kac pc baglanir denemedim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: asknownas

arkadaslar kablonete (uydunet) e gecmeyı dusunuyorum ve arkadasımın kablo net modemını aldım bunu U.S. robotics 9110 modemle wirelessa
    cevirmem mumkun mu acaba.

Merhaba,
    Bahsettiğiniz bağlantıyı yapmak mümkün. Ama belli şartlar gerekir. Öncelikli şart 9110 modemdeki DHCP'nin kapatılmasıdır.
    Burada sonucu belirleyen esas faktör KABLO MODEMin sahip olduğu özelliklerin bilinmesidir. Eğer kablo modem basit bir kablo modem ise (ki bunlarda router, DHCP vs. özellikleri yoktur) bu durumda Kablo modem + 9110 bağlantısında ethernet üzerinden veya wireless olarak tek bir bilgisayarı internete çıkartabilirsiniz (burada bağlanacak bilgisayar sayısını internet servis sağlayıcısı belirler. Yani KabloNet). Çünkü bu tür bağlantıda bilgisayara esasında Privat bir IP değil doğrudan İSS'den alınan public IP verilir.

Eğer kablo modemde router özelliği varsa bu durumda iş çok daha kolay ve etkin olacaktır. Kablo modem + 9110 bağlantısı ile istediğiniz kadar bilgisayarı internete çıkartabilirsiniz. Çünkü İSS'nin verdiği IP'yi kablo modem kendisi alacak, kendine bağlanan bilgisayarlara IP vererek onları tek public IP üzerinden internete çıkartacaktır.

Bu arada kesin cevap için bahsettiğiniz kablo modemin marka ve modelini bilsek iyi olur.

• 2 pc den fazla dağıtamazsın..Zamanında çok uğraştım araştırdım ama olmuyor en fazla 2 pc ye oda sorunlu şekilde dağıtıyorsun.Router olmadan olmuyor malesef.USR ne kadar router modem olarak geçsede aynı işlevi görmüyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sulidin

2 pc den fazla dağıtamazsın..Zamanında çok uğraştım araştırdım ama olmuyor en fazla 2 pc ye oda sorunlu şekilde dağıtıyorsun.Router olmadan olmuyor malesef.USR ne kadar router modem olarak geçsede aynı işlevi görmüyorlar.

Evet, önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi kablo modemlerin çoğunda router vs. özelliği yok. Modem bilgisayar ile İSS arasında bir aracı görevinde. Bu nedenle bilgisayar doğrudan public bir IP almaktadır. İSS haliyle sınırsız sayıda IP vermek istemez. Ve sizinde belirttiğiniz gibi ve benim de bazı yerlerden öğrendiğime göre İSS 2'den daha çok IP vermiyor.

ADSL modemlerdeki router özelliğini kablo modemle birlikte kullanmak mümkün değil. Çünkü ADSL modemdeki route işlemi modemdeki ADSL portu (RJ11 soketi takılan yer) ile ethernet arasında yapılır. Yani modemdeki ethernet portları arasında route işlemi yapılmaz.
    Ayrıca zaten AP/Routerlarda da route işlemi cihazın arkasındaki switch fonksiyonu olan ethernet portları arasında değil WAN portu ile diğer ethernet portları arasındadır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Router'ı modem olarak kullanmak
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.