arkadaşlar sizce hangisini seçmeliyim hangisini tavsiye edersiniz ikisinide kullandım fakat 10.04 daha karmaşık geldi bilgisayarım menüsünü açmak için her yeri aradım kontrol panelini zor buldum 9.10 da gimp pidgin gibi yazılımlar vardı ama 10.04 de bunlar yok yada benim bilmediğim bişey mi var siz hangisini kullanıyorsunuz hangisi daha güzel hangisi daha anlaşılır ahngisi daha kullanışlı?
Şu an 11.04 diye bir sürüm var. Sen bayağı bir geride kalmışsın. İstersen Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu gibi türevleri de deneyebilirsin.
11.04 kullan
şu an 11.04 kullanıyorum ve memnunum.
quote:
Orijinalden alıntı: mico82 arkadaşlar sizce hangisini seçmeliyim hangisini tavsiye edersiniz ikisinide kullandım fakat 10.04 daha karmaşık geldi bilgisayarım menüsünü açmak için her yeri aradım kontrol panelini zor buldum 9.10 da gimp pidgin gibi yazılımlar vardı ama 10.04 de bunlar yok yada benim bilmediğim bişey mi var siz hangisini kullanıyorsunuz hangisi daha güzel hangisi daha anlaşılır ahngisi daha kullanışlı?
10.04 LTS dir yani uzun sureli destek sunar. arkadaslarin dedigi gibi 11.04 cikti ama bilgisayarin eskiyse yavaslama ve donma sorunlari cikabilir. lubuntu xubuntu deneyebilirsin.
Ubuntu kurduktan sonra lubuntu yada xubuntuya cevirebilirmiyiz ne demek bu basindaki harfler hangisi gorsel acidan daha guzel su an 11.04 kurdum pcye ama gorsellik ariyorum
Başındaki harflerin olayı o sürümün hangi desktop ı kullandığını belirtir. Örneğin Ubuntu, 11.04 e kadar gnome 2 desktop(11.04 te unity var), kubuntu, kde desktop Xubuntu Xfce desktop kullanır. Daha sonradan da değiştirilebilir ancak benim şimdiye kadar denemiş olduğum durumlarda biryerlerde sorunlar çıktı. Temiz bir kurulum olamıyormuş gibi hissediyorum. Bu tabi benim fikrim.
Talep görsellikse örneğim Ubuntu 11.04 teki unity desktop tarzında gnome 3 desktop var. Yazılım yükleme merkezinde bildiğim kadarıyla gnome 3 yüklenemiyor. Yazılım kaynağı ekleyerek (internette birçok döküman var kurulumla ilgili) gnome 3 yüklenebilir.
Benim fikrim çeşitli desktopları internet üzerinden biraz araştırıp hangisi kişinin beğenisine giderse o kurulabilir yada o desktop u kullanan sürüm yüklenebilir. Tabi bu elindeki bilgisayarın donanımıyla da alakalıdır.