Şimdi Ara

Ubuntu 11.10 sürümü Oneiric Ocelot için 13 Ekim'e geri sayım başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
5.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ubuntu 11.10 sürümü Oneiric Ocelot için 13 Ekim'e geri sayım başladı

Açık kaynak Linux dağıtımlarının en popüleri olan Ubuntu 10.10 sürümüyle yakaladığı ilgiyi devam ettirmek için 11.10 sürümünü yayınlamaya hazırlıyor. Daha önce açıklanan yol haritasına bağlı olarak Ubuntu bir geri sayım sayacını da sitesine ekledi

Sürümün adı Oneiric Ocelot ve bu ad ABD'de yaşayan bir kedi cinsinden esinlenmiş. Bugüne kadar üç alfa iki de beta versiyonu gören Oneiric Ocelot 13 Ekim'de final sürümüne kavuşmuş olacak. 

Oneiric Ocelot özellikle Unity geliştirmesine ve 2D/OpenGL versiyonlarına yoğunlaşıyor. Ayrıca sistem içi ve internette arama yapmaya imkan veren Dash platformu yeni sürümde Lens adı verilen ve arama sonuçlarını sınıflayan kategori ayraçlarına da kavuşuyor. Yeni varsayılan uygulamalar, gelişmiş uygulama geçiş aracı, farklı cihazlar arasında uygulama senkronizasyonu Oneiric Ocelot ile gelecek diğer yenilikler.

Ubuntu geri sayım için ThisIsTheCountdown.com adresine bir sayaç yerleştirmiş durumda. Ayrıca kendisi duyuru yapmak isteyen kullanıcılar da sitedeki afişi indirerek kullanabilirler.

• Ubuntu iyi yolda başarılarının devamını diliyorum..
  • umarım performans tarafında gelistirmeler vardır
  • Linux genel olarak donanım üreticilerinin tamamına yakınının desteğinden uzak olarak geliştirilmeye devam ediyor. Şu anki gelinen nokta aslında göründüğünden çok daha büyük bir başarı.

Keşke linux programcıları ve firmalar arm platformu ve mobil teknoloji donanımları üzerinde de çalışsalar da win8 çıkmadan yarışa bir adım önde başlasalar. Malum, gelecek mobil platformlarda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertacarslan -- 6 Ekim 2011; 10:56:05 >
  • umarım netbook larada kurulurda rahat rahat kullanırız.
  • Şuan kullanıyorum ve yazılım merkezi süper olmuş. E-posta okuyucusu olarak Thunderbird seçmelerine sevindim.
  • gtk3 le geliyor.
    yeni mesa sürücüsü ekran kartlarına ilaç gibi gelicek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Unity ile alakalı birçok sorunu giderdiler. Güzel bir sürüm bizleri bekliyor.
  • ben hala 10.10 kullanıyorum. ilk yükseltmemde performans çok kötüydü mecbur geri dönmem gerekti. acaba şu an 11.04 e geçsem mi ne dersiniz? unity değil de gnome kullanacağım. görsel olarak bir fark olmasını zaten istemiyorum, çok alıştım ve çok iyi yerleştirdim ikonları filan bir daha uğraşamam. bunu koruyarak geçme şansım var sanırım.

ayrıca her ihtimale karşı nasıl yedekleyebilirim şu an ki sistemi. bir problem olursa imajdan tekrar bu kurulumu geri yüklemek istiyorum. bir sürü program var çünkü kullandığım. kurması bişey değil kurarım ama program içinden ayarlarını tekrar yapmam imkansız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

ben hala 10.10 kullanıyorum. ilk yükseltmemde performans çok kötüydü mecbur geri dönmem gerekti. acaba şu an 11.04 e geçsem mi ne dersiniz? unity değil de gnome kullanacağım. görsel olarak bir fark olmasını zaten istemiyorum, çok alıştım ve çok iyi yerleştirdim ikonları filan bir daha uğraşamam. bunu koruyarak geçme şansım var sanırım.

ayrıca her ihtimale karşı nasıl yedekleyebilirim şu an ki sistemi. bir problem olursa imajdan tekrar bu kurulumu geri yüklemek istiyorum. bir sürü program var çünkü kullandığım. kurması bişey değil kurarım ama program içinden ayarlarını tekrar yapmam imkansız.

CD'den çalıştırma seçeneği çıkıyor başlangıçta. Oradan deneyip bir fikir edinebilirsiniz...

• quote:

ben hala 10.10 kullanıyorum. ilk yükseltmemde performans çok kötüydü mecbur geri dönmem gerekti. acaba şu an 11.04 e geçsem mi ne dersiniz? unity değil de gnome kullanacağım. görsel olarak bir fark olmasını zaten istemiyorum, çok alıştım ve çok iyi yerleştirdim ikonları filan bir daha uğraşamam. bunu koruyarak geçme şansım var sanırım.

selam,birkaçgün daha bekleyip 11.10 final sürümünü yüklemek daha iyi olur kanımca.çünkü 10.10 dan 11.04 e yükseltmen gerekir.oradan da güncellemelerle 11.10 elde etmiş olursun.ancak,yeni,temiz bir yükleme yapmak her daim iyidir.
    ve ayrıca bu sürümle birlikte iki seçenek var,ister unity ile sistemi başlatırsın isterse gnome ile.

• usbden live cd olarak çok denedim ama tam olarak driverları yüklemediğinden hep eksik kaldı bir yanı. tam test edemedim yani.

temiz yükleme evet daha iyi ama dediğim gibi bir sürü ayarım gideceğinden benim için sıkıntı olacak. o yüzden yükselterek ilerlemeyi düşünüyorum.

evet biliyorum açılışta seçim yapabiliyoruz grafik arayüzü için.

aslında 10.10 da herhangi bir sıkıntım yok. zaten gnome kullanacağımdan üste geçmeye gerek yok diye düşünüyorum 10.10 un desteği çekilene kadar.
  • quote:

usbden live cd olarak çok denedim ama tam olarak driverları yüklemediğinden hep eksik kaldı bir yanı. tam test edemedim yani. temiz yükleme evet daha iyi ama dediğim gibi bir sürü ayarım gideceğinden benim için sıkıntı olacak. o yüzden yükselterek ilerlemeyi düşünüyorum. evet biliyorum açılışta seçim yapabiliyoruz grafik arayüzü için. aslında 10.10 da herhangi bir sıkıntım yok. zaten gnome kullanacağımdan üste geçmeye gerek yok diye düşünüyorum 10.10 un desteği çekilene kadar.

ancak ubuntunun bu sürümü diğerinden biraz daha ağır çalışmakta.inşallah hızlanmış olur.açma kapama sürasi 10.10 a göre biraz daha geç.bunu düşünmek gerekir.ayarların değişmesin istiyorsan elbette sürüm yükselterek gidilmeli.

• 10.10 sürümünde baya sorun yaşamış ve kaldırmak zorunda kalmıştım...

umarım bu sürümde fazla sorunla karşılaşmam...

ve Windowsun tekelinden bir nebze de olsa kurtuluruz...
  • 10.10 sürümünde baya sorun yaşamış ve kaldırmak zorunda kalmıştım...

umarım bu sürümde fazla sorunla karşılaşmam...

ve Windowsun tekelinden bir nebze de olsa kurtuluruz...
  • ubuntu 11.04 ile güzel bi şekilde devam ediyoruz. 11.10 denedim gnome arayüzünü göremedim. gnome ile gelmesse 11.10 geçmem. netbook ile unity güzel olmuyor.

gonme 3 ile mi gelecek acaba.
  • oktayakgoz,

Evet. Unity dışındaki seçenek Gnome 3 olacak.
  • Windowsun exculusive leri olmasa ubuntu kullanırdım, veya pardus
  • Gnome'u devre dışı bırakmamış olmaları güzel. Türkiye'de birçok masaüstü kullanıcının linux ile tanışmasına önayak olacak bir sürüm olacağı kanaatindeyim. Henüz 10.10 kullanan biri olarak 11.10 final sürümünü bekliyorum. Göreceğiz.
  • 10.10 iyiydi ama bence bu daha da iyi olacak
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.