Şimdi Ara

Ubuntu 12.04 LTS'mi yoksa 13.04'mü kurayım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bilgisayara ubuntu kurucam fakat hangi sürümü kurmalıyım bilmiyorum.12.04 ve 13.04'ü kurdum ve kullandım yeni sürümün eski sürüme göre sadece görünüm değişikliği var performans olarak bir artısını göremedim.Asıl aklıma takılan şu 12.04'ün desteği 2017'ye kadar fakat 13.04'ün ki 1 sene sonra bitiyor.Sizce uzun destekli olanı mı yoksa 1 sene destekli olan sürümü mü kurayım?

bu arada sistem gereksinimleri şöyle intel pentium dual core e5300, 3 gb ddr2 ram, 2 gb ddr3 nvidia gt430 grafik kartı ve 320 gb samsung hdd birde gigabyte g31m-es25 rev.1 anakart.

• Bu tercih size kalmış. Güncel sürüm kullanmak isterseniz onu kurun ama o bahsedildiği sürede güncelleme desteğini çekecek. Fakat 12.04 sürümü 2017 ye kadar destek alacak.
    LTS ler hariç diğerlerini ara sürüm olarak görebilirsiniz. Eğer sık sık kurulum yapmaktan hoşlanmıyorsanız LTS sürümü kurun..
  • @333
    sürekli format atan birisi olduğum için 13.04'ü kurayım o zaman, bu arada yorum için teşekkür ederim.
    iyi akşamlar..
  • Yeniden başlatma - yeniden yükleme ihtiyacı aslında bize windows tan kalma bir kötü alışkanlık. Gnu Linux ortamında sık yeniden başlatmaya veya kurulum yapmaya ihtiyaç duymayacağınızı zamanla kullandıkça anlayacaksınız.
    Çok güncel olmasa da hala geçerliliği olan şu yazıları okumanızı öneririm. Belki ilginizi çekebilir
    Windows Neden yavaşlar

Yazının tamamına da buradan ulaşabilirsiniz.

Neden Linux Daha İyidir ?

Ubuntu nun tarzına alışma zorluğu çekerseniz Linux Mint - Mate sürümünü de denemenizi öneririm. Windows sonrası alışkanlıklarımıza daha yakın kalıyor Ubuntu'ya kıyasla.

• @333
    windows konusunda sana katılıyorum, bu arada linux mint ve türevlerinin hepsini denedim fakat görüntü açısında ubuntu daha güzel olduğu için ubuntu kullanmak istiyorum.ayrıca ubuntunun türkçe dil desteği diğer linux sürümlerine göre daha iyi.bu tarz nedenlerden dolayı ubuntu bana göre içlerinde en iyisi.
    yorum için tekrar teşekkür ederim,
    iyi geceler..
  • ben de ubuntu 13 kurdum fakat internet yavaşlama problemi oluştu, internetten baktığımda da birçok kişi de aynı sorunu gördüm
  • 13.04 öneririm çünkü LTS sürüme göre daha az güncelleme geliyor ayrıca LTS daha iyiyse niye yeni sürüm çıkarılıyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @mike4peace
    az önce kurdum ubuntu 13'ü yazdığın gibi internet ile ilgili biraz sorun var, w7'de ping 11 iken ubuntu'da 110 çıktı bu da internet sitelerine bağlanırken sorun yaratıyor.

@OW Ready Linux
    senin dediğin de doğru tek bir sürüm çıkarıp 5 sene destek veriyorsun üstüne ubuntu 13.04'ü piyasaya sürüyorsun.12 ve 13'te de ping sorunu olduğu için linux kurmaktan vazgeçtim.

bu arada yatığınız yorum için çok teşekkür ederim,
    iyi günler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: vasifsiz

@mike4peace
    az önce kurdum ubuntu 13'ü yazdığın gibi internet ile ilgili biraz sorun var, w7'de ping 11 iken ubuntu'da 110 çıktı bu da internet sitelerine bağlanırken sorun yaratıyor.

@OW Ready Linux
    senin dediğin de doğru tek bir sürüm çıkarıp 5 sene destek veriyorsun üstüne ubuntu 13.04'ü piyasaya sürüyorsun.12 ve 13'te de ping sorunu olduğu için linux kurmaktan vazgeçtim.

bu arada yatığınız yorum için çok teşekkür ederim,
    iyi günler..

Merhabalar;

Linux tan sizi soğutmak istemedim. Ubuntu bana göre en kötü Linux dağıtımı ...

Unity Desktop Geldi. Ubuntu Çok büyük kullanıcı kaybı yaşadı.

Linux Olarak Linux Mint 13 Mate x64 kullanmanızı tavsiye ederim.

Her hangi bir sorunla karşılaşırsanız bir PM uzaklığınızdayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C834D35AF -- 9 Ekim 2013; 17:15:15 >

• @OW Ready Linux
    yok linux'tan asla soğumam.benim için önemli olan işletim sisteminin görünümü ve internet performansı.ubuntu'nun görünümü güzel fakat internet sorunlu ping çok yüksek çıkıyor her zaman.linux mint 13'ü kullandım fakat görünüş olarak pek hoşuma gitmedi fakat hakkını yemek istemem çok performanslı bir sistemdi.birde yanlış hatırlamıyorsam bu ay sonu ubuntu'nun yeni sürümü çıkacak onu denerim eğer hoşuma gitmezse senin de dediğin gibi linux mint'i kurarım.
    bu arada yorum için çok teşekkür ederim,
    iyi akşamlar.
  • Beni anladığın için teşekkür ederim. Ubuntu bence sürekli internet yönünden zayıf kalacak.
    Evet biliyorum Mint gayet performanslı görünüş+performans derseniz size Pardus önerebilirim. Ayrıca birşey daha söylemek istiyorum. Niye Mintin görünüşünü beğenmediniz ? Oysaki Mint geliştiricileri unity en aza indirerek daha kararlı bir linux sunuyor. Ayrıca Mint Menü gayet kullanışlı...

Birde uçbirimde şu kodun çıktısını alabilirmiyim?

fglrxinfo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C834D35AF -- 9 Ekim 2013; 20:29:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OW Ready Linux

Beni anladığın için teşekkür ederim. Ubuntu bence sürekli internet yönünden zayıf kalacak.
    Evet biliyorum Mint gayet performanslı görünüş+performans derseniz size Pardus önerebilirim. Ayrıca birşey daha söylemek istiyorum. Niye Mintin görünüşünü beğenmediniz ? Oysaki Mint geliştiricileri unity en aza indirerek daha kararlı bir linux sunuyor. Ayrıca Mint Menü gayet kullanışlı...

Birde uçbirimde şu kodun çıktısını alabilirmiyim?

fglrxinfo

bugün mint'i kurdum hoşuma gitti, fakat xubuntu diye başka bir linux gördüm ve kurdum bence müthiş.interneti gayet iyi, youtube üzerinden full hd video açtım takılma filan olmadı.işletim sisteminin herşeyi değiştirebiliyorum çok güzel bişey bu :)
    bu arada verdiğin kodu xubuntuda denedim komut bulunamadı dedi bu arada.

• fglrxinfo kapalı kaynak sürücüsü kurulu ATI kartla için çıktı verir.
    Arkadaşımız kapalı kaynak sürücünün yüklü olup olmadığını anlamak istemiş.
    Bunun için aşağıdaki komutun çıktısı gerekir.

glxinfo | grep render

XFCE'ye Whisker menü kurarsanız oldukça rahat edeceğinizi düşünüyorum.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=39707.0

Ubuntu 12.04 LTS'mi yoksa 13.04'mü kurayım?

• vasifsiz kullanıcısına yanıt
    Merhabalar ;

Galiba Ekran Kartınızın Driverini Tanıtmamışsınız...

Ekran kartınızın modelini rica edebilir miyim ?

Neden diye sorarsanız ekran kartı driverini tanıtmadığınızda sistemde yavaşlamalar flash bugları oluşuyor ve kasma yapıyor.

Uç birimde şu kodları çalıştırın ve çıktısını bana verin.

lspci | grep VGA

Bir bakalım ekran kartınız neymiş?

Ve sonra bunun çıktısını bana verin.

glxinfo | grep render

Sürücülere göre size komutları vereceğim.

İyi günler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.