Şimdi Ara

Ubuntu 13.10'u kaldırırken sorun oluştu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    10 Ekim'de Ubuntu 13.04 dağıtımını Windows 8 önyüklü dizüstü bilgisayarıma yüklemiştim.
    Bugün kaldırmaya niyetlendim;

Öncelikle EasyBCD programı aracılığıyla "Edit Boot Menu" kategorisinden Ubuntu'yu kaldırdım.
    Ardından Bilgisayarım/Yönet/Disk Yönetimi/ burada Ana Bölüntü (40GB) ve Takas Alanı (16GB) olduğunu tahmin ettiğim bölüntüleri sildim, sanıyorum ki Kök Dizini (20GB) silme seçeneğim yoktu.
    Silinen alanları NTFS şeklinde biçimlendirdim.

Bilgisayarı yeniden başlatmak istediğimde
    " error: unknown filesystem
    grub rescue> "
    hatası ile karşılaşıyorum.
    BIOS'tan SecureBoot ve FastBoot seçeneklerini aktif etmeyi de denedim fakat sonuç alamadım. Elimde Ubuntu 13.04 kurulum medyası mevcut.

Bu durumda ne yapmalıyım ? Şimdiden teşekkürler.

EK:
    ls komutunu girdiğimde şu çıktıyı alıyorum;
    (hd0) (hd1) (hd1,gpt7) (hd1,gpt6) (hd1,gpt5) (hd1,gpt4) (hd1,gpt3) (hd1,gpt2) (hd1,gpt1) (hd2)

• Sistemde grub yüklü ama ayar dosyası sizin sildiğiniz disk bölümünde olduğu için bu hatayı alıyorsunuz.
    Windows önyüklemesini onarırsanız sorununuz büyük ihtimalle düzelecektir.

http://8.enpedi.com/2012/11/windows-8-otomatik-onarm-baslangc-onarm.html
  • Demek istediğinizi anladım fakat Kurtarma Seçeneklerine erişemiyorum bunu nasıl yapabileceğim konusunda fikriniz var mı?

Bilgisayarın açmaya çalıştığımda direk hata ekranı geliyor. ESC ile BIOS'a girebiliyorum, burada Boot olarak birinci sıraya DVD sürücüsünü eklemem gerekli, böylece bilgisayar direk DVD'yi çalıştıracak. Yürüttüğüm mantık doğru mu?
    (Elimde Windows 8 kurulum medyası da mevcut.)

EK:
    Recovery kısmına geçmek için F9 tuşuna basıyorum, yine aynı hata ekranı geliyor (daha büyük punto ile).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FortesFortunaJuvat -- 18 Ocak 2014; 16:51:56 >
  • http://8.enpedi.com/2012/06/sistem-kurtarma-surucusu-usb-bellek.html

Bu link yardımıyla bir adet Önyüklenebilir Sistem Kurtarma USB'si hazırladım fakat yine erişim sağlayamıyorum.

"grub rescue" ekranından başka bir yere gidemiyorum.
  • Sistemi Ubuntu kurulum medyası ile açınız ve aşağıdaki komutlar ile boot-repair uygulamasını kurup çalıştırınız.

sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair && sudo apt-get update
    sudo apt-get install -y boot-repair && (boot-repair &)

Gelişmiş seçenekleri (Advanced options) açıp, Ama seçenekler (Main options) sekmesi altında Restore MBR seçeneğini işaretleyiniz.

Sonra MBR seçenekleri (MBR options) sekmesini açınız ve MBR'nin hangi diske yazılacağı ve hangi disk bölümünün başlatılacağı ayarlarını seçiniz.

Uygula (Apply) düğmesine tıklayarak düzenlemeri gerçekletirmeyi deneyiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 18 Ocak 2014; 20:31:32 >

• Bahsettiğiniz ekrana geldim fakat sanırım UEFI modundan dolayı gönderdiğiniz görselden farklı bir arayüze sahibim. Şu şekilde:

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/v/t34/1558613_10203074387368407_1235644409_n.jpg?oh=ca649e401e3e510bc3977d3e2b3e5eea&oe=52DD87AE&__gda__=1390224426_cda63ac5bcd523579ede7d316f5fce04

• Çareyi temiz kurulum yapmakta buldum. İlginiz için teşekkürler @kelebekx3
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.