Şimdi Ara

Ubuntu Açılmıyor, Garip Bir Hata Veriyor, Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk defa Linux yükledim fakat açılmadı bir türlü.
    Bilgisayarın özellikleri:
    Ram: 512 MB
    Ekran Kartı: 256 MB - Model: ATI Radeon 9550
    Ses Kartı: Soundmax
    İşlemci Hızı: 2.80 GHz
    HDD:80 GB Biçim: NTSF

Bu özelliklere göre forumdan bir arkadaş bana Ubuntu'yu önerdi, 11.10 Desktop'u yükledim ben de. Bilgisayarı açıp Ubuntu'yu seçtiğimde ise karşıma bu (alttaki resim) çıkıyor. Acaba sürümle bilgisayarın özellikleri mi uyuşmuyor anlamadım gitti. Yardımcı olursanız çok sevineceğim çünkü Windows XP'den kurtulmam gerekiyor. Eğer önerdiğiniz başka bir işletim sistemi varsa onu da indirip kurabilirim bilgisayara.

Ubuntu Açılmıyor, Garip Bir Hata Veriyor, Yardım Lütfen

• driverlarla ilgili gibi geldi bana. cd de live olarak açabiliyor musun? en kötü ihtimal tekrar yükle yada kurulumda onarmayı dene
  • Açılış sırasında glen menüde Ubuntu'yu seçip e tuşuna basarak açılış değişkenlerini değiştirebileceğiniz alanı açınız. Aşağıdakine benzer satırları bulunuz.

quote:

linux /boot/vmlinuz-2.6.32-21-generic root=UUID=37502507-cd48-474b-b948-75761750f8cb ro quiet splash

Değişkenlerin sonuna aşağıdaki kodu ekleyiniz.

quote:

nomodeset

Düzenleme sonrası aşağıdakine benzer olacak.

quote:

linux /boot/vmlinuz-2.6.32-21-generic root=UUID=37502507-cd48-474b-b948-75761750f8cb ro quiet splash nomodeset

Değişikliği yaptıktan sonra CRTL+X ve ya F10 tuşuna basarak oturumu açmayı deneyiniz.

Eğer bu şekilde sorun çözülürse kalıcı hale getirebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 24 Ocak 2012; 20:33:29 >

• Çok teşekkür ederim arkadaşlar, deneyeceğim bunları...
  • Galiba dosyalar bulunamamış ya da bozulmuş.

Kernel güncellemesi mi yaptınız? (Kernel dosyalarını bulamıyor sanırım)

Windows xp yi silmeye mi çalıştınız?
  • Anakartla alakalı bir sorun bence. Epox'un nvidia yonga setli bir anakartında buna benzer bir sorunla karşılaşmıştım. Farklı bir dağıtım kurarak sorunu halletmiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPETNAS

Anakartla alakalı bir sorun bence. Epox'un nvidia yonga setli bir anakartında buna benzer bir sorunla karşılaşmıştım. Farklı bir dağıtım kurarak sorunu halletmiştim.

Bu arada yüklemeye başlamadan önce Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu gibi seçenekler çıkıyor hocam onda ne yapmam gerekiyor?
  • kernel panic hatası paniklemiş işte

kernel satırının sonuna şu ikisini ekleyip açmayı denermisiniz muhtemelen acpi uyumsuzluğu gibi görünüyor.

acpi=off nolapic
  • Arkadaşlar selam,

aynı sorun bendede var. Ubuntu kuruyorum. kurulum tamamlandıktan sonra tekrar açılınça makine bu komut satırlarıyla karşılaşıyorum.

sorun belli: RADEON grafik kartı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.