Şimdi Ara

Ubuntu Dual Boot Sorunsalı CPU STUCK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

i7 6700 hq lu laptobuma ne kadar denersem deneyeyim linux ubuntu 17.0 veya 16.4 LTS versiyonlarını , şu an kullanmakta olduğum windows 10 64 bit işletim sistemimin yanına kuramadım.Her seferinde kurulumu başarıyla tamamlıyorum,fakat yeniden başlat dediğimde başlatmıyor epey bir süre bekledikten sonra terminal geliyor ve cpu0 stuck for 22 s tarzı hata veriyor, elle başlatınca da görmüyor direk win 10a başlıyor.Boot manager gelmiyor.

Yabancı kaynaklarda araştırdım , i7 6700 lü çoğu pc de yaşamışlar cpu stuck problemini ve çözümünü kimisi grub a bazı konutlar yazarak bulmuş , kimisi donanımsal demiş.Komutların hemen hemen hepsini denedim fakat başarıya ulaşamadım.

özetle CPU#3 stuck for 23 s hatası alıyorum ve kurulum tamamlanmıyor.Acaba bu problemi çözen var mı ? Veya başka bi linux sürümüde önerebilirsiniz , skylake donanımında problemsiz çalışabilecek.

• UEFI kurulum yaptıysanız. Linux'un menusunu açmak için bios ayarlarından Ubuntunun boot'unu üste almanız gerekiyor. Yoksa sürekli windows açılır.
  • cagdas70 kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam eve geçince deneyeyim.Dediginiz gibi uefi kurulumu var.

Edit: bios secim ekranina hic gelmiyor linux boot manager ,windows disk yonetiminden bakinca da kurulum yaptığım disk bomboş gözüküyor.kurulum tamamlanmiyor zannimca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Newresim -- 7 Haziran 2017; 18:48:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdilik adım adım ne yapacağını anlatamam ama en azından muhtemel doğru yolu göstereyim. i7 6700 işlemcinin microcode güncellemeyle giderilebilen bazı hataları var. Bu her boot zamanı tekrar yapılan bir tür güncelleme, grub gibi bir bootloader yardımıyla yapılır, kernel yüklenmeden önce yapılır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.