Şimdi Ara

ubuntu icin flash player

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kullanmakta oldugum ubuntu isletim sistemine flash player yuklemek istiyorum. linux.tar.gz uzantili dosyayi indirdigimde usr isimli dosyayla karsilasiyorum fakat kurulumu tamamlayamiyorum. kendi cabalarimla halletmeye calistim fakat basarili olamadim, eksik bi eklenti sorunu mu var bilmiyorum ve ubuntu hakkinda fazla bilgi sahibi degilim, kisa bir suredir kullaniyorum. video-film seyredebilecegim herhangi bir program indirebilmem icin veya kurulumu tamamlayabilmem icin yardimci olursaniz sevinirim..

• Aşağıdaki kodu uçbirimde çalıştırarak flash eklentisini yükleyebilirsiniz.

quote:

sudo apt-get install adobe-flashplugin
  • uçbirimde kod çalıştırmak? bunu nasil yapacagim?
  • Alt+F2 yap.
    gnome-terminal yaz.
    Çıkan pencere uçbirim(terminal) penceresidir.
    Sağ Tık> Yapıştır yap.
    Enter'e bas...
    Diye gider.
  • denedim, olmuyor. adobe-flashplugin mevcut degil falan diyor..
  • CTRL+ALT+T tuşlarına birlikte basarak uçbirimi açınız ve aşağıdaki kodu çalıştırarak yüklemeyi deneyiniz.

quote:

sudo apt-get update && sudo apt-get install adobe-flashplugin

Ya da Yazılım Merkezinde Flash Player şeklinde aratıp kurabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 5 Ocak 2012; 20:03:44 >
  • Yazılım Merkezi olması lazım. Ben oradan yüklüyorum.
  • Olmadı Synaptic Paket Yöneticisi ile deneyin.
  • ilgilendiginiz icin tesekkur ederim,, soylediklerinizi denedim, fakat malesef kendi basima halledemedim:/ youtube kullanabiliyorum fakat diger videolari acamiyorum.. tekrar tesekkurler.
  • Aşağıdaki kodları uçbirimde çalıştırarak ya da Yazılım Merkezinden aratarak ubuntu-restricted-extras ubuntu-restricted-addons paketlerini yüklemeyi deneyiniz.

quote:

sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras ubuntu-restricted-addons
  • Büyük ihtimalle özgür olmayan yazılımların bulunduğu deponun etkin olmadığındandır. Ubuntu kullanmadığımdan başka bir yerden okuyup yazıyorum:

Menüde Sistem>Yönetim>Yazılım Kaynaklarını bul, orada hangi yazılım depolarının kullanıldığını belirten kutucuklar var, "Multiverse" ibaresinin geçtiği kutucuğu işaretle ve kelebekx3 arkadaşımızın ilk önerdiği kodu tekrar dene.

Ha, yine olmadı, kirli yöntemi dene (bu yöntemde flash güncellenmez, her seferinde kendin indirirsin). İndirmiş oluğun tar.gz uzantılı arşiv dosyasının içinde "libflashplayer.so" diye bir dosya olması gerekiyor (adobe'un sitesinden indirdiğini varsayıyorum). O dosyayı "/home/seninadın/.mozilla/plugins" klasörünün içine at (1. plugins klasörü yoksa oluştur; 2. .mozilla gizli klasördür, nautilus'ta gizli dosyaları göster demen gerekiyor ve 3. seninadın diye yazdığım linux'taki profil adın) Firefox'u açtığında flashplugin çalışır.

Hade kolay gelsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.