Elimde dört beş tane eski anakart ve ona uygun bilgisayar donanımı mevcut bu donanımları netten okudugum bilgiler dogrultusunda test ediyorum sorun şurdaki bu testleri yapabilmek için bir işletim sistemi kurmak gerekiyor tek bir lisaslı işletim sistemini diger bilgisayar donanımlarına kurdugun zaman lisansın iptal edilir diye biliyorum bu yüzden netten indirmiş oldugum bir windows 7 işletim sistemini kullanıyorum böyle bir durumdada tek bir lisansımın olması ve ya olmaması hiç bir şeyi degiştirmiyor sonuçta yine korsan kullanmış oluyorum test programlarınıda lisanslı kullanmak gerekiyor yoksa onlarda korsana giriyor müzik indirmek sinema izlemek yine korsana giriyor
her gün bilgisayara format atıyorum rekorlar kitabına adım yazılırdı Okadar saçma bir olayki lisanslı işletim sistemi alıyorsunuz ama kullanamıyorsunuz neymiş tek bir bilgisayar içinmiş sonuçta zaten tek bir bilgisayar kullanıyoruz ama donanım merakımız var parçaları söküp test etmek istiyoruz kullanamayacakmıyız
Sizlere sormak istedigim ubuntu işletim sisteminde donanımı test edecek bedava programlar varmı hız aşırtma gibi testler yapabilirmiyim Ubuntu kullanan arkadaşlarımız yardımcı olursa kullandıkları programları söylerlerse tabiki ücretsiz olması şartıyla