Şimdi Ara

Ubuntu kurdum fakat...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 16 Mayıs 2023; 16:25:4 >

• tursuluekmek kullanıcısına yanıt
    Windows kendi dosya sistemleri (exfat fat16/32 ve ntfs) dışında dosya sistemlerini göremez.
    Ubuntu kurduysanız Gparted aracı ile HDD içerisindeki bölümleri görebilirsiniz.
  • çıktısına bakabilirmiyiz ayrıca windowsun yanına kur dediyseniz büyük ihtimalle aynı dısk uzerindeler
    sudo parted -l
  • tursuluekmek kullanıcısına yanıt
    C sürücüsünü küçülterek boş yer açmışsın.Ubuntu kurulumunda ayar yapmadıysan kendisi otomatik boş alanı görüp kurmuş olmalı.Yoksa varolan Windows dosya sistemi üzerine sıkıştırılmış imaj halindeki linux dağıtımları(puppy linux gibi) hariç, normal kurulum yapılamıyor.
    Windows'tan değilde Ubuntu'da gparted aracı ile bölümleri kontrol etmelisin.Paylaştığım SS'lerde göreceksin ki windows ortamında linux dosya sistemini göremiyorsun.Üçüncü parti ek programlar kullanmadan linux dosya sistemlerini görmen mümkün değil.
    SS:
    (Ubuntu 32GB HDD)
    Ubuntu kurdum fakat...
    (Aynı hdd windows disk yönetimi,DİSK1)
    Ubuntu kurdum fakat...

Mümkünse ekran görüntüsü eklersen bizde bakıp yorum yapabilirsiz.

Ayrıca yukarıdaki arkadaşın verdiği komutu "terminal" programında gireceksin.Programın verdiği çıktıyı buraya kopyala/yapıştır ardından yazıyı seç ve [code] butonuyla kutu içerisine al.

• linux açıkken terminalden istenen çıktıyı paylaşırsan yorum yapa biliriz disk durumunuzu gösterir bize . windows üzerinde ise linux bölümünü göremezsiniz
    ayrıca açılış da linux grub çıkmıyor ise yanlış bir şey yapmış olmalısınız .
  • istenen kod gözükmez ama yazarsınız ardından enterlersınız .dev/sda2 üzerine kurulu windowsunuz var
    dev /sda6 da linuz ama uzatılmış disk bölümü üzerine kurulduğunu görüyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.