Şimdi Ara

Ubuntu Kurulum sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar herkese merhaba. Dunden bu yana Ubuntu 11.04 u masaustu bilgisayarima kurmaya calisiyorum. Ancak harddiskimi gormuyor, 157 gb lik kisimda kurulu olan W7SP1 ultimate x64 u tanimiyor. yinede yuklemeye calistigimda sanki harddiski bi anda sokmuscesine uyari veriyor; /dev/sda i (1,2,3, vb.) tanimiyor. acaba dosya sistemim mi bozuldu hdd de mi bi sikinti var diya dusundum ama w7 gayet sorunsuz bi sekilde boot oluyor. bu sorunu nasil asip ubuntu kurabilirim? linux dagitimlarina dair deneyimim mevcut daha oncesinden ama aklima bir sey gelmiyor simdi tikandim acikcasi. simdiden herkese tesekkurler.

dipnot: ayni olay 10.10 u kurmayi denedigimde de basima geliyor. bahsettigim durum 32bit, 64bit ayrimi olmaksizin yasanmaktadir. disk bakimi yaptim win ustunden, ayrica kullandigim ubuntu yukleme cdlerini dusuk hizda yazdirdim. ve suanda ubuntu 11.04 x64 live ustunden yaziyorum

bunlarda harddisk bilgileri:

Ubuntu Kurulum sorunu

Ubuntu Kurulum sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gravis -- 29 Nisan 2011; 15:54:46 >

• windows hard disk yapilandirmasini dinamik disk zamazingosuyla yaptiysa linux bunu tanimaz. hard diskinde sorun yok yani sadece windows'un taniyabilecegi sekilde bicimlendirilmis.
  • Peki kulaga mantikli geliyor. buyuk olasilikla dinamik sekilde tanimli win7 yi kurdugum alan. gerekirse w7 yi kaldirabilirim hic bi sorun olmaz ancak windows acikken dinamik diski temel diske donusturmem sonucunda veri kaybi olacak yani c surucusunu ve diger tum partitionlari temel hale getirirken windowsun calismasinda sorun cikmamiz mi? nasil yapabilirim bu islemleri ?

--0--

Şimdi baktım windows üzerinden, harddisk im zaten temelde

--0--

az önce win7 kurulum dvd si ile tüm alanları sildim ve yeni alan yaratmadım. ubuntu üstünden disk utility e baktığımda diski görebiliyorum ama formatlamak istediğimde "the daemon is being inhibited" uyarısını alıyorum. yine yükleyemiyorum ubuntuyu. Ve bios a baktım sata devices kısmında hdd gözükmüyor çok azayip bi durum lütfen aklına bi fikir gelen yazmaktan geri kalmasın.

--0--

Herkese tekrar merhaba arkadaşlar. Sorunu çözdüm. Öncelikle herhangi bir OS yüklemeden harddiskinizi silin ( isterseniz partition yaratın isterseniz yaratmayın ben 320 gb'ı tek parça olarak bıraktım ve herhangi bir format ile biçimlendirmeyin. ben bu işlemleri yapmak için elimdeki win7 kurulum dvdsini kullandım ve disk seçme ekranından işimi hallettim. isteyen acronis vb. gibi türevleri de kullanabilir. ) daha sonrasında ubuntuyu tekrar yüklemeye çalıştım ama tekrar harddiskimi görmedi. daha sonrasında kasayı açıp harddiskimin bağlı olduğu sata portunu değiştirdim ( o anlık sinir ve gerginlikle dikkat etmedim ama farklı bi portta idi sataların olduğu bölümde değildi niyeyse ) ve sata1 e bağladım. bilgisayarı açtım ve hemen bios a girdim, harddiskimi artık görebiliyordum ve şu anda Ubuntu 11.04 ü yüklemekteyim herkese sonuna kadar özgür yazılım kullanma ayrıcalığını diliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gravis -- 29 Nisan 2011; 19:25:58 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Acer Linux boot sorunu
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.