Şimdi Ara

Ubuntu LiveUSB 'Unable to find a live medium containing a live file system' Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 Gündür uğraşıyorum fakat bir çözümünü bulamadım. Şimdi 8GB'lık USB'ye Universal USB Installer yazılımı ile Ubuntu 17.10 Live CD kurulumu yaptım. Kurulum sırasında Persistence ayarını 4GB olarak yani en son ayarda seçtim. FAT32 olarak biçimlendirmesini seçtim. Kurulumu yaptım çalıştırdığımda Ubuntu açıldı ve 4GB'lık boş alan mevcuttu. Şimdi ben bunu yazılım güncelleştirmesi yaptım. Yani Linux paketlerini güncelledim kendi uygulamasından. Ardından sistemi yeniden başlatmamı istedi bende başlattım. Ama yeniden başlattığımda bu hatayı aldım:

(initramfs) Unable to find a live medium containing a live file system

Daha sonra ise UNetbootin yazılımını kullanmak istedim. Gene aynı ayarlarda Persistence kurulması şartıyla USB'ye Ubuntu'yu kurdum, açtım. Bu sefer yazılımı güncelleştirdiğimde ve yeniden başlattığımda bir sıkıntı olmuyor fakat ben Persistence ayarını 4GB olarak seçmiştim. Sistemin boş alanı ise 2GB olarak gözüküyor. Bu alan benim işlem yapmam için yetersiz.
    Universal USB Installer da Persistence alanını 4GB olarak ayarlayabiliyorum. Ama, işte güncelleştirme yapınca da yukarıda belirtiğim hatayı alıyorum.
    Şimdi ben nasıl Ubuntu'yu 4GB Persistence ile USB'ye yazabilirim?

Bunun belki yazılımsal olduğunu düşündüm. Yani güncellemeler yapabilmeniz için belki Persistence 4GB olmamalıdır. Dedim. Çünkü LiLi'de de denedim. Onda da 4GB ayar yaptım. Ama boot yaptıktan sonra 2GB(Persistence = Disk alanı) olarak karşıma çıktı -Güncelemelerde başarılı bir şekilde kuruluyordu aynı UNetbootin'de olduğu gibi-. Dedim bide Universal USB Installer da (Persistence ayarını) 2GB yapam. Eğer yazılımsal olarak güncellemeler yapıp hatasız bir şekilde yeniden başlatmak için 2GB Persistence şart ise o zaman Universal USB Installer yazılımda 4GB(Persistence) yerine 2GB(Persistence) seçince de aynı şekilde hatasız bir şekilde güncelleyip yeniden başlayabilmem gerekecekti. Ama hayır, ayarları 2GB yapıp boot yaptıkdan sonra gene, yeniden başlatınca o hatayı gene veriyor. Yani güncelleme sorunu Persistence'ın 4GB olması değil. Her iki yazılımın da hata yaparak kurması.
    (Bu yazıyı bizzat yazmış olduğum başka bir siteden alıntı yaptım.)

• o hatayı verirken USB'yi çıkar tak yap görmeye başlayacak, birçok bilgisayarda o hata oluyor.
  • bakamotokatas kullanıcısına yanıt
    Deniyeceğim. Deneyince bilgilendirecem.
    Dediklerini yaptım. Fakat işe yaramadı.
    Hatayı verdiği anda USB'yi çıkardım, Sonra takdım. Hala hata ekranında kalmaya devam etti. Herhangi bir tepki vermedi.
  • İllaki kullanacak alan mı istiyorsun?
    Eğer istemiyorsan Rufus kullan.
  • Wolf_263 kullanıcısına yanıt
    Evet illaki kullanılacak alan olması lazım. 8GB'lık USB'ye ubuntu'yu kurup farklı bilgisayarlarda çalıştırabilmem lazım.
    Aynı zamanda 4GB'lık alan oluşturmam lazım. Bütün güncellemeleri rahatlıkla yapabilmem lazım.
    İstemesem zaten direk UNetbootin kullanırım yukarıya ben ne yazdım. Yukarıda bilgisayarımı, Ubuntu LiveUSB ile başlatınca, 4GB'lık alan olmasını istediğimi ve güncelleme yaparken hata almak istemediğimi anlatıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q.syS_Burak -- 27 Ocak 2018; 14:8:15 >
  • Ubuntu 16.04 veya Linux Mint 18.3 daha kararlı çalışabilir.
    Ubuntu gerekli benim için. 16.04 Sürümünü de denedim. Gene aynı sorunlar devam ediyor. Daha farklı hatalar veriyor ancak hataları araştırdığım da Karnel'in doğru çalışmadığı ile ilgili cevaplar çıkıyor karşıma. Diğer 17.10'da da aynı şeyleri demişlerdi. Kısaca bunları komutlarla ancak halledebilirim. Ama hangi komutları yazacağımı bilmiyorum. Yada nereye.
  • Farklı bir flash bellek ile denediniz mi hocam...sorun flash bellekte olabilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • istemsizhareket İ kullanıcısına yanıt
    Aynı belleği farklı işletim sistemleri kurarken de kullandım alakası bile yok. Linux de dahil.
  • Selamlar;
    Sorun hala devam ediyor mu bilmiyorum ama;

1) USB 3.0 dan değil de 2.0 dan boot etmeniz öneriliyor.
    2) Boot esnasında gereksiz olan tüm USB cihazlarını söküp boot işlemi sonrasında takmanız öneriliyor ki sistemde karışıklık olmasın.
    3) Tecrübe edenler genelde ubuntu tarafında yaşamışlar sorunu, CENTOS ile deneyip sorun almamış çoğunluğu
    4) Bir de BIOS içinde SATA yı IED -> AHCI ya çevirmişler çoğunluk çözüm olarak.

Bunları bir dene istersen.
  • mesutalf kullanıcısına yanıt
    Tabi ki sorun devam ediyor etmez olur mu. Yazardım çözümünü.

İlgin için sana Teşekkür ederim. Araştırmışsın. :)

1. Evet. 2.0 dan boot ediyorum.
    2. Mouse veya fare de dahil mi?
    3. CENTOS Derken?
    4. Zaten AHCİ Mod da.
  • CentOS adlı başka bir Linux dağıtımı var da, ondan bahsediyor galiba.
  • mesutalf kullanıcısına yanıt
    quote:

3) Tecrübe edenler genelde ubuntu tarafında yaşamışlar sorunu, CENTOS ile deneyip sorun almamış çoğunluğu

CENTOS ile denemekten kastın sanırım UUI ile kurulum yapmaksa eğer, Evet farklı sistemlerde hata vermiyor. Ubuntu ile ilgili bir entegrasyon problemi gibi.
    Ama denemek derken Centos ile Ubuntu'da ki hatayı gidermeyi kast ediyorsan (çünkü yabancı forumlarda hatayı farklı işletim sistemlerinde ayarlar yaparak çözüyolar diye duydum) İşte onun nasıl yapıldığını bilmiyorum. Disk alanı oluşturuyorlar. Sorunu belki şöyle halledebiliriz.
    UUI 4GB disk alanı oluştursa da güncelleme sonrası sistem açılmıyor. Unetbootin 4GB oluşturmaya ayarlı olduğu halde 2GB oluşturuyo ama güncelleştirmelerden sonra hata vermiyor. Belki Unetbootin ile kurulumu yapıp boot ettikten sonra 2GB'lık alanı 4GB'ta kendi elimizle çıkarabiliriz. Bunun nasıl yapılacağını bilen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q.syS_Burak -- 31 Ocak 2018; 16:48:44 >

• Sorunu çözdünüz mü acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaand12@ kullanıcısına yanıt
    Mkusb kullanarak halletim :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.