Şimdi Ara

Ubuntu Netbooklu Netbook'tan Ubuntu kaldırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam DH.Selam forum sakinleri/sakineleri.

Casper Marka zart zurt model netbook bilgisayarımın Win7 Starter'ını komple kaldırıp büyüüüüük umutlarla UBUNTU kurdum ancak bazı (birçok...anlatması uzun sürer) sebepten ötürü ubuntuyu kaldırıp, ubuntu kurduğum bölümü formatlayıp TinyXP kurmak istiyorum.

Ayrıca hemen "İyi güzel git bir cd'ye yazdır kur o zaman" diyenlere inci sözlükten selam getirdim(!)(Maalesef Netbook'ların dahili sürücüsü yok sevgili zevat)

Harici sürücü alacak durumum yok ayrıca tek kullanım için CD sürücüye ihtiyacım yok.O yüzden USB flash diskten kurmaya çalışacağım.Bir arkadaş bana yol gösterebilirse çok sevinirim.

1-)Ubuntuyu kaldırmak
    2-)Ubuntu'nun kurulu olduğu bölümü biçimlendirmek
    3-)Flash diskten TinyXP kurmak

Şimdiden teşekkürler.İyi kötü bir fikri olan varsa söylesin çok ihtiyacım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi granatwarfar -- 15 Ocak 2011; 21:53:42 >

• TinyXP kuruluma girince bu işi yapamıyormu ?
    Ubuntuyu kurar gibi usb diskten başlatıp diski formatlayabilirsiniz.(Sistem>Yönetim>Disk Aracı ile)
    Ayrıca NTSC değil NTFS.
  • Esas problem zaten ubuntu'yu kaldırmak değil; USB flash diskten boot edip TinyXP kurmak.Ama makinede bir tek ubuntu olduğu için ve hiç ubuntu tecrübem olmadığı için yapamıyorum.TinyXP'yi indirdim ve iso dosyasını flaş diske attım ancak boot menu'de şöyle bir uyarı var:
    ''This is not a bootable disk''

Ubuntu kurarken böyle demiyordu.Win7 kaldırıp ubuntu kurunca oldu bu.Yani ubuntuyu da flaştan kurmuştum ama bunu kuramıyorum.
  • Problem Ubuntuda değil sizde.TinyXP nin usb diske nasıl yazıldığını terkar kontrol edin.O dediğiniz noktada ubuntu değil bios iş görür ki o da "This is not a bootable disk" diyorsa "flaş diske attım" hatalı bir şekilde yaptım demektir :)
  • Pekala o zaman şöyle sorayım.Ubuntu üzerinden iso dosyasını hem diskime yazacak hem de boot edilmesini sağlayacak bir flash disk boot programı var mı bilen?

Ha bir de flash belleği hangi dosya sistemiyle kullanmam gerek (Fat16 mı Fat32 mi NTFS mi)
  • Dediğin programlar haricinde de bir sürü program denedim ama olmuyor.Mesela Unetboot ile boot edebiliyorum ancak bir ekran geliyor default yazıyor tıklıyorum 10 saniye geri sayıyor bitiyor, sonra tekrar sayıyor.Diğerlerini boşver zaten hiçbiriyle diski bootable yapamadım.Bazıları windows tabanlı olduğu için ve benim 2 bölümlü Hard diskim olduğu için yalnızca ex4 formatlı sürücüyü ve dosyalarını görüyor.NTFS bölüme ve flaş diske ulaşamıyorum bile.

Yani ubuntuda tıkılı kaldım.Bir türlü format atamıyorum.Eğer bu bilgisayardan ubuntuyu kaldıramazsam sanırım bir daha asla ubuntu yüklemeyeceğim.Büyük umutlarla kurmuştum ama
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ubuntu vs Kubuntu yardım!!
    19 yıl önce açıldı
    Linux Mint Bluetooth sorunu
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Birşeyi anlamadım format atamamak yada TinyXp yi kuramamakla Ubuntunun ne alakası var ?
    Sıkıntınız Ubuntudan değil TinyXP den.
    Ben olsam Freedos'u indirir usb diske yazardım.Daha sonra onunla açtığım bilgisayardaki disklerin bütün bölümlerini yada sadece ubuntunun olduğu bölümü siler yeni bir NTFS bölüm oluştururdum. Daha sonra önceden usb ye aktardığım Windows Xp nin dosyalarını o bölüme kopyalardım.
    Ve son olarakta XP nin dosyalarının olduğu klasöre girip i386 dizini altındaki setup.exe (yada setupnt.exe idi hatırlamıyorum) çalıştırıp paşa paşa XP mi kurardım.
  • Arkadaşım bence Ubuntu'da da başka bir şeyde de hiç bir sorun yok. Sen bilgisayardan bayağı bir anlamıyorsun. Bence otur, biraz uğraş, bir şeyleri araştır.
    Öncelikle Ubuntu'da sorunun ne oldu? Eğer sitede bir başlık açtıysan link ver. İllaki TinyXP kuracağım diyorsan, @sse'nin yolunu izle.
  • Olabilir: 6 7 senedir bilgisayarlarla içli dışlı olmama rağmen hiç linux kullanmadım; zaten öyle olsaydı kimseye sormazdım.
    10 parmağımın Q klavyeye alışması gibi alıştım Windows'a. Hem zaten bunlara ayıracak vaktim de yok. Öğrenciyim.

Dediğin yöntemi deneyeceğim.Umarım SDB leri karıştırıp bütün yedeklerimi silmem

ve wolf, tinyxp'yi virtualPC ile çalıştırabiliyorum yani TinyXP'de de sorun yok.Aslında sorun USB'den boot edememem.Ne'den kaynaklı bilmiyorum.

Yine de ilgilendiğiniz için teşekkürler.
    Selametle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.